Ukrainan konflikti/sota

Kun itse olin opiskelemassa niin laskettiin hävittäjien ja ohjusten lentoratoja. Siis dynaamista optimointia.
Matematiikan kannalta sen pitäisi olla paljon monimutkaisempaa kuin polttoaineen laatuun liittyvät ongelmat.

Mutta nestemäinen polttoaine voi kyllä tuoda käytännön ongelmia jotka vaativat vuosikausien opiskelua ja testailua. Tämä on ongelma on havaittu muuallakin.

Minä oletin että hän tarkoittaa kryogeenisiä nestemäisiä polttoaineita kun puhui "raketeista" eli nestemäinen happi, vety, metaani yms. Niissä on kieltämättä haastetta, käsittely vaikeaa ja eivät ole inerttejä joten aina vaarana reagointi ennen kuin halutaan.

Eihän lentäminen ja rakettiteknologia tosiaan ole mitään uutta, aikalailla sata vuotta niitä on pyöritelty joten aiheesta löytyy tietoa vaikkei valmistusta olisikaan kotimaassa. Eri asia tosin, mihin ollaan valmiita investoimaan ja onko se kannattavaa.
 
Tack, tätä on tosiaan vaikea hahmottaa kun ei työkseen seuraa heidän toimintaa. Olen jakanut tätä linkkiä jo useamman kerran:

https://bmpd.livejournal.com/4393829.html

Joutuu kääntämään, mutta tuosta näkee tosiaan että heidän rauhanaikaisissa organisaatioissa on vaihteleva määrä panssarivaunuja. Lainaan siitä heti alusta:

The main structural unit of the tank troops is the tank battalion. The battalion consists of three tank companies. Each company consists of three platoons, and each platoon has three tanks. Accordingly, the company has ten tanks (including the tank of the company commander), and the battalion - thirty-one tanks (including the tank of the battalion commander).

The number of platoons in a number of battalions has been increased to four tanks. Accordingly, in such battalions, the company has thirteen tanks (including the tank of the company commander), and the battalion - forty tanks (including the tank of the battalion commander).

Kun sitten tavaa tuota sivua alaspäin, niin heillä on Motorized rifle brigade osastoja joissa on tank battalion kooltaan 31 vaunua, mutta useammassa se on kooltaan 40 vaunua (eli joko 3 x 10 + 1 tai 3 x 13 + 1). On siis kahden kokoista pataljoonaa yksiköstä riippuen (moto-kivääriprikaateissa siis).

Rauhanajan panssariyksiköissä puolestaan on panssariprikaateja joiden koko on 93 vaunua eli 3 x 31 eli kolme pataljoonaa per prikaati.

Eli, kuten kirjoitit, heidän BTG:ssä on panssarivaunuja joko 10 kpl, 13 kpl tai 31 kpl - jos siis tulkitsen tätä oikein.

Olen olettanut että "tank heavy BTG" missä on tuo 31 kpl vaunuja muodostetaan juuri näistä heidän panssarirykmenteistä/-prikaateista ja Motorized rifle brigadet muodostaa ne "normaalit" BTG:t missä on panssarivaunuja joko 10 kpl tai 13 kpl riippuen mikä yksikkö sen muodostaa. Tätä tietysti sekoittaa se että tappioiden myötä ovat varmasti sekoittaneet pakkaa ja toisaalta BTG:n pitäisi olla teoriassa räätälöitävissä tarpeen mukaan. Tuskin isosti sekoittavat, joukon yhteistyö on jo valmiiksi vaikeaa.

Tästä muuten näkee että minullakin on mennyt sodan aikana moneen kertaan arvio pieleen, kun olen laskenut karkeasti 120 BTG = 1 200 vaunua. Pitäisi tarkastella, mitkä pumput tuotiin Ukrainan rajoille ennen sotaa ja niiden perusteella laskea vaunumäärä. Jos en ihan väärin muista niin ollut puhetta jopa 1 500-1 600 vaunusta. Ei mahdotonta, koska tuo 1 200 vaunua on tosiaan alaraja, mikäli BTG määrä on arvioitu alunperin suunnilleen oikeaksi (120 BTG:tä).
Harrastustoiminnasta tämä itseltäkin menee, ja kuten sanoit, ei tämä kyllä helppoa ole.

Jos käyttää lähteenä tuota linkkaamani videota, niin 41 vaunun pataljoonat (jossa siis lisätty panssaripataljoonaan yksi komppania, eli 4x10+1) tosiaan pitäisi olla osana motokivääriprikaateja, ja 31 vaunun pataljoonat taasen kuuluu panssariprikaateihin ja -rykmentteihin. Mutta kuten sanoit, tuolla sivustolla taas tämä "nyrkkisääntö" ei pidä paikkaansa, vaan panssaripataljoonissa on ristiinrastiin eri määrä vaunuja. Myös sivuston kommenteissa huomautetaan, että motokiväärirykmentin ja panssariprikaatin pataljoonassa olisi 31 vaunua, motokivääriprikaatin panssaripataljoonassa taasen 41 vaunua. Tästä voinee päätellä, että Venäjän organisaatiouudistus on onnistunut odotetusti, eli ryssitty, ja seurauksena on nimellisesti samanlaisia mutta todellisuudessa sekalaisia kokoonpanoja. Soppaahan lisää vielä venäläisten prikaati-divisioona-häröily. Alunperin Venäjän piti lakkauttaa divisioonat joku aika sitten ja siirtyä prikaatikokoonpanoihin, mutta korruption luvatussa maassa upseeristo nosti äläkän kun heiltä olisi mennyt hienot divisioonan komentajan tittelit ja siihen kuuluvat luontaisedut sivu suun. Nyt on sitten sekaisin (itsenäisinä joukko-osastoina) prikaateja ja divisioonia, joista molemmista on kuitenkin lähetetty BTG:tä. Ja BTG taasen perii organisaation ja kaluston siltä joukko-osastolta minkä alaisuuteen se kuuluu. Ei tämän kanssa oikein pysy kärryillä.

Juuri tuo on pistänyt aikaisemmin minulla silmään tappioarvioissa ja muissa - Oryxillä on tällä hetkellä listattu venäläisille 600 tankin tappiot, joissain arvioissa liikutaan jo 1000 paikkeilla. Oma vajavainen näkemys/tuntuma on, että jos rajalla olisi tosiaan ollut sodan alkaessa "vain" 1200 taisteluvaunua, ja nuo tappioluvut pitää paikkansa, niin meidän pitäisi nähdä kaksi skenaariota 1) liike pysähtyisi, koska panssaripataljoonat olisi joko tuhottu tai taistelukyvyttömiä, ja myös videot tuhotuista tankeista loppuisi tai vähintään harvenisi, tai 2) Venäjällä olisi menossa ennennäkemätön logistinen sirkus kun vaunuja roudataan lisää Ukrainaan kotikasarmien varastoista - ja silti liike loppuisi, koska rautatiet ei voi kuljettaa rajaansa enempää kalustoa, ja jostain Siperian peränurkasta kestää junalla jonkun aikaa Ukrainan rajalle. Tähän päälle vielä tarvittavat huollot, koska kalusto ei välttämättä (vai uskaltaako jopa sanoa varmuudella) ole käyttökunnossa.

Kumpaakaan ei olla minusta nähty, joten jäljelle jää vaihtoehto 3) eli rajalla oli enemmän taisteluvaunuja kuin tuo 1200. En siis väitä, että nuo on vähäisiä tappioita, kyllä ne joukko-osastot on huonossa hapessa, mutta niissä varmaan riittää vielä kalustoa tähän nykyiseen räpellykseen.

(Ei liity asiaan, mutta lievästi huvitti kommenteissa olleet ennustukset, että ensimmäinen Armata-pataljoona olisi tullut jo viime vuoden puolella riviin ja 7 vuoden sisällä koko Venäjän aktiivikäytössä oleva panssarikalusto modernisoitaisiin. Ei taida toteutua.)
 
Mielenkiintoista että kun Israel ei ole ollut mukana venäjän kauppasaarrossa, niin Lavrov haastattelussa tekee näköjään parhaansa tilanteen muuttamiseksi...

Tämä on todella fiksu temppu myös kun ajattelee miten iso lobbausvaikutus juutalaistaustaisilla on mm. jenkkien politiikassa. Ei ainakaan vähennä Valkoisen talon intoa pistää Venäjä solmuun.
 
Koska viimeksi on valtio marssittanut sotavankeja jossain paraatissa, keskiajalla?
Moskovassa ainakin viimeksi vuonna 44 noin 55k saksalaista sotavankia.
edit. no joo ei ehkä lasketa kun ei kuulunut ilmeisesti mihinkään paraatiin itsessään.
 
Koska viimeksi on valtio marssittanut sotavankeja jossain paraatissa, keskiajalla?
Useamman aikalaismuistelman mukaan Neuvostoliitto syötti ensin saksalaisille sotavangeille kaalisoppaa, jonka jälkeen valmiiksi nälkiintyneet ja heikossa kunnossa olleet miehet pantiin marssimaan yleisön eteen ripulit housuissa. Ei mitään uutta siis tässäkään sikailussa.
 
Lavrov tietää myös sen, että jos Venäjä kaatuu tai hajoaa niin hän on sotasyyllisenä/rikollisena ns. narun jatkona ennemmin tai myöhemmin. Hänelle tästä on nyt tullut henkilökohtainen henkiinjäämistaistelu. Ja sama pätee moneen muuhun ryssän isompaan jehuun tyyliin Gerasimov, Shoigu jne.
Juuri näin. Ja veikkaan Lavrovin tienneen etukäteen, että tämä reissu tulee olemaan täydellinen fiasko ja yritti siksikin erota, mutta sitä ei myönnetty. Nyt sitten pelataan päätyyn saakka ja puheet sakenee.
 
Koska viimeksi on valtio marssittanut sotavankeja jossain paraatissa, keskiajalla?
Ryssissä, Stalingradin jälkeen. Oli oikein ryssäläinen spektaakkeli. Sotavangit syötettiin niin että varmasti paskantavat housuun yleisön edessä, ja paskaahan naapurissa rakastetaan.

Edit: tämän jo ehti moni muukin todeta, joten lisään vain että noille jälkimongoleille ei kohta riitä muu kuin julkiset teloitukset Punaisella torilla.
 
Useamman aikalaismuistelman mukaan Neuvostoliitto syötti ensin saksalaisille sotavangeille kaalisoppaa, jonka jälkeen valmiiksi nälkiintyneet ja heikossa kunnossa olleet miehet pantiin marssimaan yleisön eteen ripulit housuissa. Ei mitään uutta siis tässäkään sikailussa.

Joo. Operaatio Bagrationissa kesällä 1944 vangittuja sakuja. Kaalisoppatarina on ilmeisesti totta. Paskansivat housuihinsa kun marssivat Moskovan halki. Ja perästä tuli putsausautot.
 
(Ei liity asiaan, mutta lievästi huvitti kommenteissa olleet ennustukset, että ensimmäinen Armata-pataljoona olisi tullut jo viime vuoden puolella riviin ja 7 vuoden sisällä koko Venäjän aktiivikäytössä oleva panssarikalusto modernisoitaisiin. Ei taida toteutua.)

Toisaalta nykyistä kalustoa poistetaan vahvuudesta kiihtyvällä tahdilla. Jos sama meno jatkuu, niin lähivuosina Venäjällä on kaksi vaihtoehtoa: Varustaa panssarijoukot ihan uudella kalustolla, tai olla ilman panssarijoukkoja.
 
Tämän mukaan ryssä aikoo marssittaa ukrainalaisia sotavankeja Putlerin edessä.


Vankien nöyryyttäminen on ihan yksiselitteisesti sotarikos.

Onko olemassa sellaista sotarikosta mihin Venäjä EI ole syyllistynyt reilun kahden kuukauden aikana?

Ei tule ihan heti mieleen ensimmäistäkään :unsure: Kaikki on käyty läpi järjestelmällisestä ryöstelystä raiskauksiin ja joukkotuhontaan.
 
Kyllä kai, mutta entäs ammukset ja varaosat - toki niitäkin menisi jos tykkejä vähennettäisiin. Jostain muistan, että meillä on 122mm haupitseja noin 400 kpl.
No mutta ei kai meidän koko inventaariota tarvitse lähettää? Kyllä tuolla patterin verran varaosineen ja ampumatarvikkeineen luulisi kerralla kuljettavan. Turhaahan tätä on tietysti puida kun kellään täällä ei ole aavistustakaan mitä niissä kuormissa on ollut, ja jos jollakulla onkin niin ei varmasti kerro.
 
Toisaalta nykyistä kalustoa poistetaan vahvuudesta kiihtyvällä tahdilla. Jos sama meno jatkuu, niin lähivuosina Venäjällä on kaksi vaihtoehtoa: Varustaa panssarijoukot ihan uudella kalustolla, tai olla ilman panssarijoukkoja.
Ei kai siinä sitten muuta, kuin hetekat hitsataan taas sotkien kylkeen, vähän maalia pintaan ja voittamaton Puna-Armeija on taas sekä Zaharovan että Lavrovin mukaan tikissä.
 
Vankien nöyryyttäminen on ihan yksiselitteisesti sotarikos.

Onko olemassa sellaista sotarikosta mihin Venäjä EI ole syyllistynyt reilun kahden kuukauden aikana?

Ei tule ihan heti mieleen ensimmäistäkään :unsure: Kaikki on käyty läpi järjestelmällisestä ryöstelystä raiskauksiin ja joukkotuhontaan.
Kemiallisia aseita ei mahdollisesti ole vielä käyttänyt.
 
Onko havaintoa mitä tapahtuu ladatulle TOS-1:lle jos se saa täysiosuman PST-raketti / kranaatti? Räjähtääkö raketit termobaarisesti, vai "tussahtaako" ne vain / syttyy palamaan, kun räjäytysreaktiota ei suoriteta normaalin sytytysmekanismin kautta?

Tämä on ainoa kuvaus osumasta, jonka minä olen kohdannut. Vaunu miehistöineen ja lähihehtaareineen vaporisoituvat osuman sattuessa.

TOS-1 herättää minulla samat ajatukset, kuin mikä tahansa yksittäisiltä asevoimilta löytyvä, tehokkaalta vaikuttava ase. Onko vehje vaivan arvoinen? Tuo on varmasti tehokas väline, mikäli sillä kurmoitetaan teknologisesti alivoimasta vastustajaa. En ole vakuuttunut laitteen taistelunkestävyydestä kehittynyttä vastustajaa vastaan. Sanoisin myös, että lähes vastaavan vaikutuksen voi tuottaa monipuolisemmilla välineillä (ilma-ase ja tykistöjärjestelmä).

 
Back
Top