Ukrainan konflikti/sota

Suolan kanssa koska Igor, mutta motivaatiopuhe ryssäntyyliin.
Tästähän tuli mieleen heti itselle tämä vanha leffakohtaus. Jätkät on paskat housussa kun heitä ollaan teuraalle viemässä ja kai tajuavat sen (no ei tietenkään leffan Maximus sankari mutta muut).
Lieneeko komentava ryssä katsonut samaisen leffan? Sanoisin että ”Proximon” puhe on paljon parempi.

On se kyllä niin että totuus on taruakin ihmeellisempää, sen on jo elämästä tähän ikään oppinut. Ja hulluus on taas kerran ihan siellä huipussaan.

 

Venäjän kaasujätti teki ”katastrofaaliset” tappiot​


Gazprom kertoi torstaina, että sen tappiot vuodelta 2023 kohosivat 629 miljardiin ruplaan (noin 6,2 miljardia euroa). Analyytikot odottivat Reutersin mukaan Gazpromille 447 miljardin ruplan nettotuloa. Vielä vuonna 2022 yhtiö teki 1,23 biljoonan ruplan nettotuloksen (noin 12 miljardia euroa).

Kyseessä on Gazpromin ensimmäinen tappiovuosi sitten vuoden 1999, lisäksi yhtiön liikevaihto laski 27 prosenttia 8,54 biljoonaan ruplaan (vajaat 85,5 miljardia euroa). Viime vuonna sen kaasunvienti oli vähäisempää kuin kertaakaan sitten vuoden 1985.

lähde

Venäjän kaasuliiketoiminta ei koskaan toivu Ukrainan sodasta​


Ennen sodan alkua venäjä vei eurooppaan 180 miljardia kuutiota maakaasua, mikä vastasi 80% kaasun kokonaistuotannosta. Nyt vientikauppa on seis ja se ei ole tulossa takaisin. Nordstreamin kapasiteetille ei ole korvaajaa toiselle markkina-alueelle minne vienti olisi mahdollista. Kiinan kanssa ollut keskusteluja uuden putkilinjan rakentamisesta, mutta kiina ei ole valmis vastaamaan kustannuksista. Vaikka sota joskus päättyykin, on nordstreamin kunto ja jälleenrakentaminen tällä hetkellä epäselvää. Lisäksi Eurooppalaiset ovat siirtyneet ostamaan tarvitsemansa kaasun pääosin jenkeiltä.

Venäjän kaasun kuljettaminen laivoilla ei ole vaihtoehto, sillä LNG:n tuotanto edellyttää nesteytyksessä lämpötilan laskua alle -160 celsiuksen, mikä venäjältä ei isommassa mittakaavassa onnistu.

Vaikka kaasutulot ovat muuttuneet tappioiksi niin kaasun osuus viedyistä hiilivedyistä oli ennen sotaa 20% joten öljymyynnillä venäjä pystyy vielä ylläpitämään talouttaan.


The Economistin juttu on maksumuurin takana, mutta tässä lyhyt artikkeli suomeksi
 

Puheet sen kun kovenee, kun paska valuu punttia pitkin... ai niin, kun vielä ne tsaarin uudelleenkruunajaisetkin voitonpäivineen lähestyy vauhdilla :unsure:
Olisiko ensimmäinen kerta kun kyseisestä suusta tulee muutakin kuin valetta. Eiköhän se ole kaikille selvää, että NATO varautuu ryssiä vastaan ja sitä vartenhan noita harjoituksia pidetään. Vai ymmärsikö hän asian vasta nyt?
 
Olisiko ensimmäinen kerta kun kyseisestä suusta tulee muutakin kuin valetta. Eiköhän se ole kaikille selvää, että NATO varautuu ryssiä vastaan ja sitä vartenhan noita harjoituksia pidetään. Vai ymmärsikö hän asian vasta nyt?
Siitä on muutama vuosi aikaa kun Nato havahtui nykytilaan, sen jälkeen on Suomessa alkanut aikamoinen kuhina läntisten valtioiden joukkojen tullessa harjoittelemaan oikeaa sotaa rauhaanpakottamisen sijasta...

Täällä ei ole unohdettu mitä itärajan takana on ja mitä se oikeasti vaatii joukoilta. :salut:
 
Muistanette sodan alusta sen uutisen, jonka mukaan Tsernobylin lähellä ryssät olisivat kaivaneet poteroita saastuneeseen maaperään ? Ja jutun mukaanhan sieltä olisi sitten viety kotiin viemisinä säteilysairauksia. Tämän mukaan ei todellakaan pidä paikkaansa. Uutinen perustui lähinnä huhupuheisiin, sekä ymmärtämättömyyteen säteilyn lajeista.

 
Viimeksi muokattu:
Jos tappaa alaiset ja ei kerro kellekään, niin niistä tulee kuolleita sieluja, joten palkka juoksee edelleen väbän "jaettavaksi", mutta kukaan ei urputa enää. Wanha kikka parempi ku pussillinen uusia.
Silloin alaisten kannattaisi tehdä tuollainen video kotiväelleen vaikka kerran viikossa jotta kuolleiden palkan omiminen ei kovin pitkään onnistuisi. Jos mobiiliyhteydet toimivat tuolla.
 
Silloin alaisten kannattaisi tehdä tuollainen video kotiväelleen vaikka kerran viikossa jotta kuolleiden palkan omiminen ei kovin pitkään onnistuisi. Jos mobiiliyhteydet toimivat tuolla.
Etulinjassa nuo ryssien asemat ja erityisesti asumukset on sellaisia, että hyvin pieni lukumäärä mahtuu kerralla. Sitä voinee perustella hajauttamisella, että kranaatti tai pommi ei tapa kerralla puolta joukkuetta, mutta on siinä toinenkin raadollisempi näkökulma. Ryssien ryhmän/joukkueen johtajan oman turvallisuuden kannalta on parempi, että kaikissa asemissa on noin 1-3 miestä ja näitä on sitten hajautetusti siellä täällä. Kun johtaja kiertää parin oman lähetin henkivartijan kanssa niin se on tasapeli, ei 9 vs. 3 joka saattaisi keikahtaa yllättäen joukkueen johtajan kohtaloksi.

Tuollainen meininki kuin sotilas kuvaili videolla päättyy vain siihen, että jompikumpi osapuoli vaihtaa hiippakuntaa.

Hyvä tietää, että ryssät alkavat kypsyä tilanteeseensa, mutta tuollaisia kohtaloita tarvitaan vielä tuhansia ja taas tuhansia.
 
Niin, joku näistä voi hyvin olla mahdollinen ja kyse voi olla Ukrainan kannalta ehkä jopa hyvästä vaihtoehdosta, koska nämä kaikki johtanee jollain aikataululla venäjän armeijan romahtamiseen. Edelleen venäjä kykenee jossain määrin haalimaan sotilaita rintamalla, mutta kalustolla ne sotilaatkin sotiin. Joten nyt kysymys lienee se, että kumpi tulee ensin, talouden vain armeijan romahdus?

Mutta kokonaisuutena, ei tilanne Ukrainan kannalta nyt niin huono ole. Historia tuntee monta tapausta, jossa epäonnistunut hyökkäyssota on johtanut koko valtion ja sen hallinnon kaatumiseen.

Tilanne on sikäli "mielenkiintoinen" ettei aijemmin mikään ydinasevaltio ole romahtanut sodassa ns. omilla rajoillaan. Ko. tapahtumanketjun ennustettavuus lienee niin heikko että sitä tuen antajat mielestäni tässä kokoajan ovat varoneet :unsure: Erityisen riskialtiiksi tilanne varmaan katsotaan jos romahdus tapahtuu rintamalla Ukrainan hyökkäyksen/etenemisen seurauksena. Vähemmän jos ryssän armeija vaan lässähtää sisältä päin materiaali pulaan tms. ja tulitauko solmitaan jämähtäneessä tilanteessa.

NL hajoaminen ei ollut lähellekkään suoraa seurausta romahtamisesta sodassa/rintamalla vaan ymmärtääkseni pitkäaikainen taloudellinen tapahtumaketju pääsosin rauhanaikana. Onko sitä tarkalleen vieläkään selvitetty mitkä asiat piti toteutua että kierre oli jo pysäyttämätön?

NL ja Venäjää ei tietysti voi verrata täysin 1:1, mutta olisi mielenkiintoista lukea vertailua mitä silloin tapahtui vs. mitä kaikkea nyt on jo tapahtunut:unsure: Kenties liian vaikea tehtävä jos julkaistuun talousdataan ei voi luottaa, onko edes NL aikainen todellinen data selvitetty vieläkään?
 
Hautajaissaattuetta kunnioitetaan liikenteessäkin.

Tämä on kyllä erittäin kunnoitettava tapa tuolla :salut:
Hämmentää että rintamalle menemistä ei sitten kuitenkaan katsota yhtään samassa mittakaavassa yhteiseksi asiaksi -> syytän edelleen Ukrainan päättäviä elimiä tässä asiassa. Kun valtio käskee kaikki mukaan talkoisiin yhteisen asian puolesta, niin väitän että +90% vastaa huutoon kun ollaan oikealla asialla(ja jos tässä ei olla, niin missä sitten oltaisiin)💪 En ymmärrä miksi tässä aristellaan, kaikkia ei tarvi tunkea yhdellä kertaa juoksuhautoihin tai edes palvelukseen, perusosaaminen kuntoon resurssien sallimissa rajoissa ja kierrätystä rintamalle tarpeen mukaan.
 
Back
Top