Ukrainan konflikti/sota

Tämä YLE:n seurannasta.



Yhdysvallat neuvottelee liittolaismaiden kanssa 50 miljardin dollarin eli reilun 46 miljardin euron avusta Ukrainaan, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Merkittävä osa avun rahoituksesta on määrä koostua Venäjältä jäädytettyjen varojen tuotoista.

Yhdysvallat toivoo neuvottelujen olevan valmiita kesäkuussa, jolloin G7-maat kokoontuvat Italiassa. Lähteiden mukaan neuvottelut avusta ovat olleet haastavia, ja neuvotteluiden ennakoidaan kestävän vielä kuukausia.

Ehdotus luo mahdollisesti myös painetta EU:n suuntaan Venäjältä jäädytettyjen varojen hyödyntämisessä Ukrainassa.
 
Vaihtoehto E) Putin ja venäjän ylin johto eivät tiedä todellista tilannetta, eikä heille sitä kerrota. Tämän takia ylimmällä johdolla on aivan liian positiivinen kuva siitä, kuinka kauan armeija kykenee taistelemaan: Mutta koska mitään suunnitelmaa tai ”toivoa” ei ole, niin hommaa jatketaan katkeraan loppuun saakka.

Yhdistin kohdat C ja D.
F) ns. ajopuuteoria. Lähdettiin kolmen päivän erikoiseen, joka alkoi venyä neljännen päivän puolelle ja sitten sen jälkeen mennään yksi kriisi kerrallaan ilman sen suurempaa kokonaissuunnitelmaa. Isojen asioiden nostaminen esille, kuten esim. se kokonaissuunnitelmasta puhuminen avaa puhujalle ikkunan tai tuo kutsun teelle.
Niin, joku näistä voi hyvin olla mahdollinen ja kyse voi olla Ukrainan kannalta ehkä jopa hyvästä vaihtoehdosta, koska nämä kaikki johtanee jollain aikataululla venäjän armeijan romahtamiseen. Edelleen venäjä kykenee jossain määrin haalimaan sotilaita rintamalla, mutta kalustolla ne sotilaatkin sotiin. Joten nyt kysymys lienee se, että kumpi tulee ensin, talouden vain armeijan romahdus?

Mutta kokonaisuutena, ei tilanne Ukrainan kannalta nyt niin huono ole. Historia tuntee monta tapausta, jossa epäonnistunut hyökkäyssota on johtanut koko valtion ja sen hallinnon kaatumiseen.

IL uutisoi että noita-akka zaharoova tiedottaa venäjän olevan valmis ' vakaviin' ehdotuksiin rauhanneuvotteluista. Onkohan tässä nyt viimeinen All-in hyökkäys päällä ja alkavat tajuta että saattaa mennä perseelleen tämäkin. Vatnikkilaumatkin käristetään atacsm- rypäleillä lähtökuoppiin, nepalilaiset karkaa ja kalustoa menee niin helvetisti joka päivä. Kohta saattaa siltakin sortua..ja uus junaratakin kaput.
Ja tämä hyvä merkki venäjän voimien loppumisesta. Jos venäjällä olisi talous ja teollisuus kunnossa, sekä kansan tuki sodalle, niin mikäs tätä sotaa olisi jatkaa vielä muutama vuosi? Ei silloin tällaisia ehdotuksia nostettaisi esille. Kunhan nyt vaan länsi ymmärtää, että tämä on merkki venäjä heikkenemisestä ja tällaiseen pitää vastata tuen lisäämisellä, ei neuvotteluilla. Tai, jos venäjä suostuu vetäytymään vuoden 1991 rajojen taakse, ilma ehtoja, niin sitten.
 

Venäjän kaasujätti teki ”katastrofaaliset” tappiot​


Gazprom kertoi torstaina, että sen tappiot vuodelta 2023 kohosivat 629 miljardiin ruplaan (noin 6,2 miljardia euroa). Analyytikot odottivat Reutersin mukaan Gazpromille 447 miljardin ruplan nettotuloa. Vielä vuonna 2022 yhtiö teki 1,23 biljoonan ruplan nettotuloksen (noin 12 miljardia euroa).

Kyseessä on Gazpromin ensimmäinen tappiovuosi sitten vuoden 1999, lisäksi yhtiön liikevaihto laski 27 prosenttia 8,54 biljoonaan ruplaan (vajaat 85,5 miljardia euroa). Viime vuonna sen kaasunvienti oli vähäisempää kuin kertaakaan sitten vuoden 1985.

lähde
Pari huomiota. Luultavasti kyseisen puljun kassa on jo aikaa sitten siirtynyt valtion haltuun. Joten, käytännössä koko firma on nyt valtion riesana. Valtava määrä infraa, jota pitää huoltaa ja kunnostaa, mutta tulot eivät riitä alkuunkaan. Eli, käytännössä koko pulju on yksi helvetin iso valtion menoerä, jota ei myöskään voida ajaa alas. Ja luultavasti kaikki muutkin energiayhtiöt alkavat olemaan samassa jamassa.

Toinen asia, mikä pistää silmään, niin on noiden analyytikkojen virhearviot. Tässä on kuultu jos jonkin sortin asiantuntijaan, jotka ovat olleet sitä mieltä, että venäjän talous ei ole kärsinyt tästä sodasta. Itse olen ollut aika pessimistinen näiden juttujen suhteen ja nyt näyttää, että tuo venäjä talouden todellinen tilanne on todellisuudessa paljon huonompi, mitä kukaan on osannut arvata. Ilmeisesti kulisseja on onnistuttu pitämään se pari vuotta yllä, mutta nekin alkavat nyt sortumaan.

Se voi olla aika kylmää kyytiä myös moskovan asukkaalle, kun talouden todellinen tilanne alkaa realisoitumaan. Siinä voi parhaimmillaan jäädä NL romahdus ja vuoden -98 talouskriisi toiseksi. Voi tulla mieleen, että olisi sittenkin pitänyt nousta barrikadeille keväällä -22, jolloin jotain olisi voitu pelastaa?
 
Mielenkiintoinen vertailu. Tarkasteluväli ryssän osalta voitaisiin venyttää lokakuun alkuun.

En tiedä numeroiden tarkkuudesta (esim. UA:n kesähyökkäyksen henkilömenetyksiä ei tiedetä, kenties tuo on ollut joku läntinen arvio).
Lisäksi tämä ei ole ihan "apples to apples" vertailu, kun käytetään ilmeisesti nimenomaan UA:n kesähyökkäystä (jonka menetyksiä mm. Naalsio tilastoit) vs. ilmeisesti kaikkea ryssän menetystä 2024. Mutta tosiasia lienee että luokkaa 70-80% menetyksistä ryssän osalta on tullut tuolla Donetskin rintamalla.

Joten - kyllä - yleistyksenä tämä on ihan riittävän tarkka.

 
Vaihtoehto E) Putin ja venäjän ylin johto eivät tiedä todellista tilannetta, eikä heille sitä kerrota. Tämän takia ylimmällä johdolla on aivan liian positiivinen kuva siitä, kuinka kauan armeija kykenee taistelemaan: Mutta koska mitään suunnitelmaa tai ”toivoa” ei ole, niin hommaa jatketaan katkeraan loppuun saakka.

Yhdistin kohdat C ja D.
Ja kyynisin vaihtoehto lienee, että Putin ja hänen silovikkikaverit, jotka yhdessä tämän sodan aloittivat jossakin fantasiassa Neuvostoliiton uudelleenluomiseksi ja mahdin paluattamiseksi, tajuavat myös sen, että koko homma on mennyt täysin vihkoon, eikä tappioihin nähden enää nykyisiä aluevaltauksiakaan voi markkinoida minään voittona.

Ja tästä sodasta häviön myötä lähtee sellainen verimyllytys kostona ryssän nykyhallinnolle ryssän sisältä (syynä ryssän suurvalta-aseman lopullisen tuhon aloittaminen tällä sodalla) Putinia ja hänen piiriä kohtaan, että nirrit lähtee Putinilta ja kaikilta silovikeiltä.

Joten mitäs siinä aina tuhat mobikkielämää päivässä uhrata, jotta Putin saa taas yhden päivän lisää omaansa, joka hyvällä tuurilla ja paljon nuoria ryssiä uhraten vuositolkulla voi vielä päättyä vanhuuteen kuolemiseen eikä teloituskomppanian ääressä tämän sodan mennessä täysin vihkoon.
 
Suorastaan vituttaa tämän konfliktin muuttaminen jalkapallo peliksi somessa ja foorumeilla, jossa yksittäiset prikaatit joutuu puolustautumaan pr-syistä samalla kun ihmisiä kuolee.
Aivan naurettavaa toimintaa joihin mm. osint tilit syyllistyvät vaikka tekevätkin paljon hyvää
Olen aivan samaa mieltä kaikesta. Netti on täynnä jos jonkintasoista asiantuntijaa, jotka pystyvät yhden tai kahden klipin perusteella tekemään syvällisiä arvioita. Näillä asiantuntijoilla ei tunnu ikinä olevan mitään kykyä itsekritiikkiin.

Ihan vituilleen menneet analyysit vain heidän kohdallaan pitäisi unohtaa. En millään voi olla kaivelematta niitä tankkivideoita joissa kritisoidaan, kun tankilla ei ole suojamiehiä ympärillä. Sehän tietysti unohdetaan, että ne dronet siinä ympärillä ovat ihan muuta varten, kuin kuvaamassa twitteriin klippiä.
 
Päivän luvut:
438098471_786294277016986_6889363614379538716_n.jpg

Ajoneuvot, tykit, IT-kalusto, raketinheittimet ja erikoiskalusto yhteensä 129 kpl vuorokaudessa.

Nyt on löytynyt aivan eri vaihe ryssän rintamalinjan takana tapahtuvaan vaikuttamiseen ja se tarkoittaa sitä, että mobikkia sekä tankkia menee etulinjassa reipasta kyytiä kuten aiemminkin Venäjän hyökätessä samalla kun muuta kalustoa menee 5-40 km syvyydessä jopa enemmän. Nuo päivätappiomäärät ei enää edes siirry kahdella junalla tai aivan just ja just voisi mennä, on siinä tappamisen meininki.

Harvinaista tankki vs. tankki taistelua, yksittäinen Ukrainan tankki tuhoaa ainakin ryssien tankin sekä BMP:n. Vai ampuuko kahdesti samaa PSV:ä.


USA hankkii Ukrainalle myös GPS jammereihin hakeutuvia liitopommeja.

Kas kas, alkaa löytyä niitä kyvykkyyksiä joilla tilanne rintamalla lopulta käännetään kunhan määrät ovat riittäviä.

 
Viimeksi muokattu:
Örkki valittaa kun koko komppania on ympäriltä kuollut, eikä uskalla vetäytyä kun omat ampuu. Sisko pistetty asialle valittamaan ylempiin hallintoihin.

Ovatko nämä örkit oikeasti näin tyhmiä, että kuvittelevat jonkin tällaisen itkuvirren ketään Mordorissa liikuttavan - oman siskonsa lisäksi? Putinin vallassapysymisrimpuiluun tarvitaan jatkuvasti lihaa, ja ryssämobikin kilohinta on alempi kuin sikanaudan. Ällöttää kaiken lisäksi tuollainen ruikuttaminen, kun on itse lähdetty ryöstöretkelle. Karma is a fucking bitch. Ei muuta kuin suu suppuun ja multaa päälle niin kuin kaikille muillekin tovereille.
 
Korkeilla kukkuloilla sijatiseva Tšasiv Jar on venäläisille strategisesti tärkeä, sillä sen länsipuolella avautuu laajaa, avointa maastoa, jota venäläisten olisi helppo käyttää mekanisoitujen joukkojen nopeaan etenemiseen. Hallitsevana maastonkohtana kaupunkia voitaisiin hyödyntää myös syvemmälle Ukrainan puolustuslinjaan kohdistettuihin iskuihin.

Rajavartiolaitoksen eversti Sergiy Osatšukin mukaan venäläiset ovat noin 3-5 kilometrin päässä kaupungista.

– He (venäläiset) ymmärtävät, että Tšasiv Jarin jälkeen avautuu laaja, avoin alue, jota hyödyntämällä mekanisoidut joukot pääsevät etenemään ja strategisesti piirittämään laajoja alueitamme, Osatšuk kertoo.

– Tarvitsemme kipeästi valtavan määrän tykistöammuksia, Osatšuk jatkaa.

Osatšukin mukaan Tšasiv Jarin viesti maailmalle on maalattu erään vaurioituneen talon seinään.

– ”Me emme pyydä liikaa. Me tarvitsemme vain tykistöammuksia sekä ilmatukea. Loput teemme itse”, Osatšuk kiteyttää.

 
Korkeilla kukkuloilla sijatiseva Tšasiv Jar on venäläisille strategisesti tärkeä, sillä sen länsipuolella avautuu laajaa, avointa maastoa, jota venäläisten olisi helppo käyttää mekanisoitujen joukkojen nopeaan etenemiseen. Hallitsevana maastonkohtana kaupunkia voitaisiin hyödyntää myös syvemmälle Ukrainan puolustuslinjaan kohdistettuihin iskuihin.

Rajavartiolaitoksen eversti Sergiy Osatšukin mukaan venäläiset ovat noin 3-5 kilometrin päässä kaupungista.

– He (venäläiset) ymmärtävät, että Tšasiv Jarin jälkeen avautuu laaja, avoin alue, jota hyödyntämällä mekanisoidut joukot pääsevät etenemään ja strategisesti piirittämään laajoja alueitamme, Osatšuk kertoo.

– Tarvitsemme kipeästi valtavan määrän tykistöammuksia, Osatšuk jatkaa.

Osatšukin mukaan Tšasiv Jarin viesti maailmalle on maalattu erään vaurioituneen talon seinään.

– ”Me emme pyydä liikaa. Me tarvitsemme vain tykistöammuksia sekä ilmatukea. Loput teemme itse”, Osatšuk kiteyttää.

Mikä siinä on että lännen avussa aina kestää?
Niitä tsekin hommaamia ammuksia on odoteltu koko kevät ja jenkkienkin tuesta sanottiin että lähtee nopeasti euroopassa olevista varastoista...

Optimisti tietty ajattelisi että tää on Ukrainan maskirovkaa jolla houkutellaan ryssä puskuun ja sitten kun ovat liikkeessä niin ammuksia onkin yllin kyllin.

Toivon parasta, pelkään pahinta.
 
Taas on ilmeisesti Atacmseilla isketty ryssien S-300/S-400/Iskander järjestelmiä sileäksi Krimillä. Eipä ole ihmekään, että tieto näiden luovutuksesta aiheutti välitöntä peppukipua Kremlissä, nyt ne aiheuttavat oikeaa kipua ja reippaalla kauhalla.


Venäjän parhaimmistoa telatykkien osalta taas yksi vähempänä, tässäkin esimerkissä tykki on telojen jäljistä päätellen tullut samaan tuliasemaan lukuisia kertoja, joten se lienee tutkattu moneen kertaan ja viimein saatiin drooni ajoissa perille ennen kuin se ehti muualle piiloon.

 
Viimeksi muokattu:
Mikä siinä on että lännen avussa aina kestää?
Niitä tsekin hommaamia ammuksia on odoteltu koko kevät ja jenkkienkin tuesta sanottiin että lähtee nopeasti euroopassa olevista varastoista...

Optimisti tietty ajattelisi että tää on Ukrainan maskirovkaa jolla houkutellaan ryssä puskuun ja sitten kun ovat liikkeessä niin ammuksia onkin yllin kyllin.

Toivon parasta, pelkään pahinta.
Surullisena yksityiskohtana ukrainalla oli neukkujäämistövarastoissaan enemmän tykistöammuksia kuin mitä ovat tähän mennessä sodassa ampuneet.
Ryssän sabotöörit räjäyttivät nuo varastot 2014 jälkeen huitsin helvettiin
 
Olen aivan samaa mieltä kaikesta. Netti on täynnä jos jonkintasoista asiantuntijaa, jotka pystyvät yhden tai kahden klipin perusteella tekemään syvällisiä arvioita. Näillä asiantuntijoilla ei tunnu ikinä olevan mitään kykyä itsekritiikkiin.

Ihan vituilleen menneet analyysit vain heidän kohdallaan pitäisi unohtaa. En millään voi olla kaivelematta niitä tankkivideoita joissa kritisoidaan, kun tankilla ei ole suojamiehiä ympärillä. Sehän tietysti unohdetaan, että ne dronet siinä ympärillä ovat ihan muuta varten, kuin kuvaamassa twitteriin klippiä.
Kyllä mutta enemmän mietityttää se että hyvin tunnetut ns. ammattilaiset tekevät analyysejä valtamediaan, ja varmaan samalla poliittisen päätöksen teon pohjaksikin, ja jotka menevät yleensä aivan samalla tavalla pieleen. Toisaalta voi sitten itse uskoa juuri niitä siantuntijoita joita haluaa :)

Luulisin että zgazpromin tappiot johtuvat siitä että sen pitää kuitenkin maksaa joka tuotetusta litrasta verot putlerille täysimääräisesti, jos ei enemmänkin, ja kaikki kustannukset nousevat. Samaa puutahan nuo tietysti ovat; zenäjän luonnonvarojen vientiin perustuvat suuryhtiöt ja putlerin sotakassa.
 
Mikä siinä on että lännen avussa aina kestää?
Niitä tsekin hommaamia ammuksia on odoteltu koko kevät ja jenkkienkin tuesta sanottiin että lähtee nopeasti euroopassa olevista varastoista...

Optimisti tietty ajattelisi että tää on Ukrainan maskirovkaa jolla houkutellaan ryssä puskuun ja sitten kun ovat liikkeessä niin ammuksia onkin yllin kyllin.

Toivon parasta, pelkään pahinta.
On päivän selvää ettei mediassa pidä mölistä että "...nyt saatiin pojat paukkua, pyssyjä ja tupakkia!...." Avun tarvitsija ei huuda että "liikaa tuli - lopettakaa". Örkit kyllä huomaa sen ensimmäisenä kun osasto soseutuu pitkin peltoa.
 
Back
Top