Ukrainan konflikti/sota

Mää en jaksa enää vaikuttua noista ryssän vehkeistä. Minun RA kavereilla on jo nykyään paljon paremmat vehkeet. Kyllähän ne on aina häirintää voinu tehä kun siinä riittää kun työntää tehoa taivaalle mutta nykyään pitäisi olla älyäkin että toimii.
Vanjalla on ollut lähes 30 vuotta lähes vapaa pääsy länsiteknologiaan josta ois kohtuu suunnittelutyöllä saanut väsättyä vaikka mitä tällekkin osa-alueelle kiinalaisten tavoin. Kertonee laajemminkin vanjan tavasta toimia.
 
Moskva-risteilijän komentaja meni näköjään aluksensa mukana merenpohjaan rapujen ruoaksi. Sotilasarvoltaan tämä Anton Valeryevich oli 'Captain 1st rank', joka vastaa everstin arvoa.

Mustanmeren laivaston varakomentaja Andrei Palij on myöskin kaatunut 19.3.2022, joten aika merkittäviä tappioita on Venäjä onnistunut ottamaan, kun huomioidaan ettei vastapuolella ole käytössään enää laivastoa. ("harmi")

Käännös: Captain 1st rank, commander of the cruiser "Moscow" - Kuprin Anton Valeryevich - died in an explosion and fire aboard the former flagship of the Russian Black Sea Fleet. We are not sad.

Tässä on epäselvää ainoastaan se, mitä vodkaa Anton on vetänyt katsellessaan aluksensa ja miehistönsä menetystä ja miettiessään kuinka paljon helpommalla hän pääsee näin'ikkään, taik'sillee ilmoittautuessaan mielisairaalle pomolleen.
Kunniakas ratkaisu, mikäli hän sen teki.
Tulemme näkemään paljon näitä, kaikissa aselajeissa.
Millä pistoolilla, se olkoon oman ketjun aihe.
 
Onnistuin hukkaamaan sen pätkän, missä kadyrovin urhoollisen roskajoukon edustajat ampuvat olan yli, mm. pokemonilla. Toivottavasti heille jaetaan pian myös Maxim, akrobatia nousisi uusiin sfääreihin
 

-
"If I get a hold of Ukraine I incorporate 30-40 million people and I can persuade them and persuade the world [they] are Russians or sister nations, Belarusians similarly, so I can increase my numbers that way."

Putin might in some part of his mind be thinking that if I can inspire Russians with the glory of historic Russia, the great days, the tsar, the days of imperial expansion, which were of course associated with population expansion, then somehow the Russian family can grow again.
 
Onko WW3 vaihtoehto? Ydinaseiden ylläpito on kallista ja korruptiovaltio pitänyt niitä ehkä kunnossa ...jos ei ole pidetty kunnossa, niin ne on enemmän likaisia pommeja. Tehosta voi hävitä 9/10 ja epäonnistuneen ydinaseiskun jälkeen venäjä ei ole suurvalta edes ydinaseiden osalta. En usko, että uskaltaa yrittää em syystä. Kukaan ei tiedä toimiiko örkkien nuket, vähiten putin ja asevoimien johto. Toki 1/10 osakin on iso tuho, mutta kun vastaisku tulee toimivilla, niin WW3 ei pääty molemminpuoliseen tuhoon.
Onko se maailmansota, jos parikymmentä valtiota pistää ranttaliksi pikku, pikku euroopassa?
Eikös se ole rajaselkkaus, samoln kuin vuonna 39-40.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Suuri osa räjähdyksen voimasta menee merelle, koska se on helpoin suunta. 150 kiloa räjähteitä on iso määrä mutta en millään usko että siinä on tarpeeksi potkua upottamaan. Makasiinin räjähdyksessä olen samaa mieltä ja venäjän tarina menee, "ne meni tupakille," mikä viittaa ulkopuolella oleskeluun ja ison räjähde lasti on noissa kyljen puikoissa.

Myös väittäisin että suunnitelijat ajatteli tuota että jos kylkeen tulee osuma ja osumapaikka on MTO niin koko laiva ei mene sen mukana, joten niitä kylkiä on vahvistettu räjähdyksen varalta.
Taistelualusten osalta räjähdyksissä on määrää merkittävämpää yleensä se, että missä räjähdys tapahtuu. Slava-luokassa panssarointi on vähäistä ja keskittynyt kriittisimpien toimintojen suojaamiseen. Meritorjuntaohjukset on suunniteltu siten, että ne räjähtävät viiveellä, jotta räjähdys vaikuttaisi mahdollisemman ilkeästi aluksen sisätiloissa. Vastaavasti ennen VLS-siiloja ja vastaavia ratkaisuja, alusten omat raskaat ohjukset pyrittiin sijoittamaan rungon ulkopuolelle. Tähän vaikutti ohjusteknologian rajoitteiden ohella lisäksi myös pyrkimys välttää merkittäviä ampumatarvikekeskittymiä rungon sisällä. Joka tapauksessa yksikin läpi päässyt meritorjuntaohjus voi aiheuttaa kriittiset vahingot isossakin aluksessa. Vaurioita kasvattaa se, mikäli ohjuksessa on vielä polttoainetta jäljellä.

Aluksen meritorjuntaohjusmäärä on poikkeuksellisen suuri ja etenkin niiden taistelukärkien sekä ajoaineiden kokonaismäärä on huomattava. Sijoittelu on poikkeava, kun niitä on pareittain kahdeksan per kylki. Pelkästään sivuprofiilia katsoessa voidaan arvioida, että pelkästään P1000-laukaisimien alla olevat vapaat tilaat jättävät sellaisen tutkakaiun, joka suorastaan huutaa ohjusta luokseensa. Slava-luokan taistelunkestävyyttä ja vauriontorjunta kykyä on kyseenalaistettu jo kylmän sodan aikana.

Mikäli aluksessa on todellakin räjähtänyt kaksi Neptune-ohjusta, niin jälki on ollut tylppää. Alus on ainakin julkisten tietojen pohjalta operoinut alueella noin puolitoista kuukautta kohtaamatta merkittävää uhkaa, vaikka toiminta ja kiinteä ankkuripaikka viittaavat hyvin kaavamaiseen toimintaan. Mikäli tiedot aamuöisestä, aaltovälkettä ja lennokkiharhautusta hyödyntäneestä hyökkäyksestä pitää paikkansa, niin kyky aloittaa järkevä vauriontorjunta iskujen jälkeen on voinut olla hyvin matala. Venäläisten yleisen toiminnan pohjalta voidaan arvioida, että huono johtajuus ja moraali eivät varmaankaan helpottaneet asiaan. Korruption vaikutusta on haastavaa arvioida, mutta olikohan aluksella riittävät savusukellusvälineet? Oliko palovesijärjestelmä toiminnassa vai olivatko putket asennettu jonkun datshalle? Miten oli pelastusliivien, -lauttojen ja -pukujen osalta? Olen käynyt muutamalla laivastovierailulla olleella venäläisellä sota-aluksella, eikä niiden niiden pelastuskalusto herättänyt luottamusta.

Venäläisten oman ilmoituksen mukaan miehistö evakuoitiin ennen kuin alus otettiin hinaukseen. Suomeksi sanottuna se tarkoittaa, että miehistö poistui aluksesta, kun tulipaloja ei saatu hallintaan. Pimeä ja alle 10 asteinen meri on jo itsessään hengenvaarallinen ympäristö. Mikäli tähän vielä liittyy vihollisen asevaikutus, yleinen paniikki, hallinnasta karanneet tulipalot ja korruption syömät välineet, niin eipä tuolta moni pelastunut.
 
No saksahan selvästi haluaa venäjän tuhoavan mahdollisimman paljon Ukrainan rakennuksista ja infrasta.

Nimittäin jossain tulevaisuudessahan on Ukrainan jälleenrakentamisen vuoro. Rakentamisen tulevat rahoittamaan etunenässä venäjä, eu ja Usa. Siellä saksalaiset ovat jo eu:n hämärissä kabineteissa solmimassa jos vaikka minkälaisia sopimuksia asian tiimoilta ja näin saadaan valtaosa sadoista rakennusmiljardeista valumaan saksalaisten rakentajien ja muiden huijareiden taskuun.
 
Tämä pohditutti eilen ja on tietysti hienoa vittuilua, mutta onko se muutakin kuin vittuilua ja trollausta? En ole tähän mennessä nähnyt järkevää tietä sodan eskaloitumiseksi ydinsodaksi. Mutta Venäjälle Krimi on strategisesti tärkeä juuri Mustanmeren laivaston tukikohtana.
Minun on erittäin vaikea ymmärtää miksi jopa Suomessa nähdään Krim tärkeänä ja ryssälle kuuluvana.
- jopa niin että ollaan valmiita iläänkuin hyväksymään (puhutaan de facto) ryssän miehitys..
- eihän tällaista ryssän oikeutusta ole olemassakaan..ei pienimmässäkään määrin.

Ainakin minun (suomalaisesta) näkökulmastani Krim on erittäin tärkeä alue ennen kaikkea Ukrainalle!
- ei pelkästään se sotilaallisen merkityksen vuoksi (jolla ydinasevaltio ryssälle ei suinkaan samaa merkitystä)
- ennen kaikkea siksi että koko Ukrainan puoleinen Mustanmeren rannikko (Krim'in edusta ml.) on arvokas alue myös öljy- ja kaasuvarojensa vuoksi.
- toki sama koskee myös Donetskin aluetta jne.

Toisekseen jo pelkästään se on tosiasia ja ensisijainen lähtökohta, että Krim ja Itä-Ukrainan alueet ovat osa kansainvälisesti (myös Venäjän) tunnustamaa suvereenia Ukrainan valtioon kuuluvaa aluetta.
- tämä on jo lähtäkohtaisesti ratkaiseva perustelu ja prinsiippi kaikille itsenäisille valtioille. Pienille ja suurille.
- tottakai nämä samat oikeudet ja velvoitteet koskevat myös ryssälän roistovaltiota.

Aivan samalla tavalla myös Suomi on oikeutettu hallitsemaan omaa valtiollista aluettaan.

Mutta taitaa tosiaankin olla niin että monille suomalaisillekin ryssän pelko ja YYA-sopimus on ikäänkuin sisäänrakennettu jopa geeneihin asti.
 
Kommunistit ostelee toisten rahoilla, yleensä muutkin sosialistit.

Ukrainalaiset? He eivät saisi pyytää yksityisiltä tai valtiollisilta tahoilta tukea ryssän invaasiota vastaan, vaan pitäisi vain hyväksyä maansa tuhoaminen, lasten ja muiden siviilien kuolemat - mikä siis tapahtuu jollei länneltä tule tarpeeksi tukea - ja ennen kaikkea olla kinuamatta mitään tuon tapahtuessa? Voisitko siis vähän täsmentää?
 
Seitsemän ihmistä kuoli ja 27 haavoittui, kun Venäjän joukot avasivat torstaina tulen kahta evakuointibussia kohden, kertoo Harkovan aluesyyttäjänvirasto. Asiasta kertoo uutiskanava CNN.

Amerikkalaismedia kertoo, että kaksi ihmistä tapettiin ortodoksisen kirkon edessä.
 
Jaa Saksa mainittu? Tuoretta twitterin selailun saalista:

This attempt to shore up the coalition with the SPD looks silly at a moment when other EU states are shipping tanks and artillery to Ukraine. Berlin looks unreliable and unserious to allies and partners. In 2022 Germany is to EU defence what in 2012 Greece was to the Euro
https://twitter.com/APHClarkson/status/1514874263114817541

#Germany’s voters want heavy weapons deliveries to #Ukraine.
Meanwhile some German politicians see fit to try and mislead them about what their allies are doing. #Czechia, #Slovakia, #US, #UK & others DO provide heavy weapons to Ukraine.
https://twitter.com/bctallis/status/1514879273726844928

Germay's vice chancellor has backtracked his support for sending tanks to Ukraine, amid divisions within Berlin’s ruling parties over how much to get involved amid concerns about becoming Russia’s next target.
https://twitter.com/POLITICOEurope/status/1514872737533202433

 
Back
Top