Ukrainan konflikti/sota

Mikä ihme Saksan tavoite Ukrainan sodan suhteen on?

Annetaan vastentahtoisesti apua, mutta yritetään välttää sellaisen avun antamista, jolla Ukraina voisi voittaa sodan.

Haluaako Saksa, että Venäjä valloittaa osan Ukrainasta ja Ukraina solmisi Venäjän kanssa rauhan aluemyönnytyksillä?

Vai haluaako Saksa, että Venäjä valtaa koko Ukrainan?
Saksan poliittisen johdon tavoite on selvitä itse mahdollisimman kuivin jaloin, muista ei ole niin väliksi. Kansan mielipiteet ovat kääntyneet selvästi tukemaan Ukrainan avustamista myös raskain asein, mutta poliitikot paskovat housuunsa vaikka tavaraa olisi tulossa saksalaisen puolustusteollisuuden omista varastoista ilman veronmaksajien kuormittamista. Täysin vituiksi mennyt Ostpolitik ei ilmeisesti riittänyt, vaan tämäkin pitää pelata juuri niin kuin Kremlin käåpiö haluaa, eli kuset housuissa.
 
Pakotteiden vuoksi venäjän talous tippuu slaavikyykkyyn, joidenkin arvioiden mukaan syksyyn mennessä. talouden kalteva pinta kurjistaa ryssän elinoloja jatkuvasti ja aiheuttanee kasvavaa tyytymättömyyttä. Tästä venäjällä ei ole tietä ulos vuosikausiin. Yhä useampi kaalinpäätä jonottava Igor saattaa kääntää katseensa kremlin suuntaan. Eikä loogisia vastauksia löydy, kun venäjä on samaan aikaan suuri ja mahtava, mutta Igorin vatsa on eri mieltä.

putlerin on ehkä paras pelata sotatilakortti. Tällöin sotatilalait ja resurssien käyttö sotaan, jolla voi perustella Igorin pienentyneen ja kallistuneen kaalikääryleen. Kasvava tyytymättömyys voidaan legitiimimmin tukahduttaa väkivallalla. Kurjistuvien olosuhteiden syylle löydetään nimi: Nato. Ei suinkaan putlerin päätökset.

En sitten osaa sanoa muuttuuko käytännössä mikään Ukrainan tilanteen tai sodan rajautumisen osalta Ukrainaan. Koska moneen kertaan todetusti rysssällä ei ole resursseja. Toki eskalaatiokynnys laajemmin Eurooppaan ainakin madaltuu.

e:kirotusvihe
 
Viimeksi muokattu:
--
Insider information was received that the leadership of the Black Sea Fleet of the Russian Federation received an ultimatum from the commander of the Ukrainian naval missile brigade to the military leadership of the Russian Federation and the Black Sea Fleet.

The text of the ultimatum is the following:

“I appeal to the military leadership of the Russian Federation and the Black Sea Fleet!

I’m sure you got our signal! We have enough missiles for all of your ships! You know their range!

On behalf of the Ukrainian people we demand the following:

1. The Black Sea Fleet and other forces of the Russian Federation operating in the Black and Azov seas and throughout Ukraine must cease hostilities by 24:00 on April 15, 2022 and notify the leadership of Ukraine about this in writing.

2. According to the Agreement between Ukraine and the Russian Federation on the division of the Black Sea Fleet and the conditions for its deployment until 2017, the Black Sea Fleet and other forces of the Russian Federation must leave the territory of Crimea (the Autonomous Republic of Crimea and the city of Sevastopol) within 48 hours after the cessation of hostilities, that is, before 24:00 04/17/2022.

All ships, other weapons and military equipment, ammunition, property of the Black Sea Fleet, which have been on the territory of Crimea since 24.08.1991 must be left at basing points.

Tämä pohditutti eilen ja on tietysti hienoa vittuilua, mutta onko se muutakin kuin vittuilua ja trollausta? En ole tähän mennessä nähnyt järkevää tietä sodan eskaloitumiseksi ydinsodaksi. Mutta Venäjälle Krimi on strategisesti tärkeä juuri Mustanmeren laivaston tukikohtana. Lahjoitettin Ukrainallekin vasta 1954. Donbassit ja Ruski Mir -jutut muut ovat ideologista suurvaltahoureilua, mutta Venäjälle on koko historiansa ajan ollut tärkeää meriteidensä varmistaminen. Pietarin perustaminen ym. Krimiin kohdistuva todellinen uhka voisi olla Venäjälle oikeasti sellainen, jonka laskevat eksistentiaaliseksi.

Muuten tunnelmiin sopivaa musiikkia:

Venäjän Putleri bunkkerissansa se kiroili ja itki ja itki
kun Ukrainan pojat ampuivat sen panssarilaivan rikki

Venäjän Putlerin parhaimmat pojat meren pohjassa makaa ja makaa 🎶


Säv.
 
Kuinka kauan Euroopan muu johto katsoo Saksan perseilyä. Eikö olisi jo aika jonkun tarpeeksi ison kihon todeta julkisesti että sen takia saksalaisia ei kutsuta Ukrainaan koska ukrainalaiset eivät tykkää siitä että saksalaiset nuolevat fasistisen roistovaltion persettä.

Jos siellä Saksassa oikeasti olisi jotain syyllisyyden tuntoa omasta fasistisesta menneisyydestä niin kumma on jo ei siitä ala syntyä julkista poliittista painetta vetää se kieli ulos sieltä Puten persvaosta.
 
Myös väittäisin että suunnitelijat ajatteli tuota että jos kylkeen tulee osuma ja osumapaikka on MTO niin koko laiva ei mene sen mukana, joten niitä kylkiä on vahvistettu räjähdyksen varalta.

Varmasti on mietitty, mutta toisaalta niin on mietitty T-72 makasiinin suojausta kanssa.. eli lähinnä kysymys on että jos yksi 1000 kg taistelukärki pamahtaa putkessa niin mikä on todennäköisyys että viereiset lähtevät kanssa, paljonko siihen vaaditaan panssaria väliin suojaksi?

Slava on alkujaan suunniteltu siihen että ammutaan putket tyhjäksi kohti jenkkien lentotukialusryhmää 500 km päästä. Mahdollisesti oletuksena on ollut että ohjukset ehditään ampua ennen kuin soi omissa - vaikka ei tietenkään pitäisi olettaa.
 
Suuri osa räjähdyksen voimasta menee merelle, koska se on helpoin suunta. 150 kiloa räjähteitä on iso määrä mutta en millään usko että siinä on tarpeeksi potkua upottamaan. Makasiinin räjähdyksessä olen samaa mieltä ja venäjän tarina menee, "ne meni tupakille," mikä viittaa ulkopuolella oleskeluun ja ison räjähde lasti on noissa kyljen puikoissa.

Myös väittäisin että suunnitelijat ajatteli tuota että jos kylkeen tulee osuma ja osumapaikka on MTO niin koko laiva ei mene sen mukana, joten niitä kylkiä on vahvistettu räjähdyksen varalta.


EDIT: Osa viestistä oli jäänyt lähtemättä.
 
Viimeksi muokattu:

Harvemmin nähtyä vanjan ELSO-matskua. Huomatkaa ICOM IC-R8500 vastaanotin josta operaattori räplää modea ja kuuluu CW:tä. Huomioitavaa on myös ohjelmiston edistyksellinen GUI-design. Niin tuon ICOMin valmistus on lopetettu jo 2004 mutta varmaan ihan käypä peli. Ei oo mitään turhaa DSP-höttöä..

[Edit] Kontin sisältö tuossa twiitin toisessa osassa.
 
Onkohan nuo venäläiset oikein tilanteen tasalla. Kun kerrotaan

The Washington Post reported that it had received a copy of a diplomatic note sent by Russia. In the note, Russia claimed that US & NATO shipments of weapons to Ukraine could bring “unpredictable consequences.”

Kyllähän kaikki täysjärkiset ymmärtää, jos Ukrainaan toimitetaan aseita puolustautumista varten, niin Venäjä häviää sodan.
USA on ilmoittanut antavansa Ukrainalle apua ns. "lend Lease" ohjelman mukaisesti. Siihen tuskin tulee mitään peruutuksia.

Ryssällä on täysi mahdollisuus välttyä sodan jatkuessa lisääntyviltä tappioilta, vetämällä miehitys-/sotajoukkonsa omien kansainvälisesti tunnustettujen rajojensa taakse (= vuoden 2013 rajat).
- tämän voisi kertoa ryssälle jollei ymmärrä sitä jo muutenkin.

Eikä ryssän tappiot suinkaan rajoitu pelkästään sodan aiheuttamiin asevoimien menetyksiin.
- pakotteet tuhoavat ryssän tuotantotaloutta, mikä tulee väistämättä johtamaan suuriin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja vaikeuksiin koko roistovaltion hallinnossa.
- toivottavasti hallinnon sisäiseen hajaantumiseen ja jopa koko hallinnon romahdukseen..
- vaikka monet Ukrainan kaupungita ja alueet ovat kohdanneet suurta tuhoa niin ryssälläkään ei ole varaa kovin pitkään sotimiseen.
 

Harvemmin nähtyä vanjan ELSO-matskua. Huomatkaa ICOM IC-R8500 vastaanotin josta operaattori räplää modea ja kuuluu CW:tä. Huomioitavaa on myös ohjelmiston edistyksellinen GUI-design. Niin tuon ICOMin valmistus on lopetettu jo 2004 mutta varmaan ihan käypä peli. Ei oo mitään turhaa DSP-höttöä..

[Edit] Kontin sisältö tuossa twiitin toisessa osassa.
Mää en jaksa enää vaikuttua noista ryssän vehkeistä. Minun RA kavereilla on jo nykyään paljon paremmat vehkeet. Kyllähän ne on aina häirintää voinu tehä kun siinä riittää kun työntää tehoa taivaalle mutta nykyään pitäisi olla älyäkin että toimii.
 
Slava on alkujaan suunniteltu siihen että ammutaan putket tyhjäksi kohti jenkkien lentotukialusryhmää 500 km päästä. Mahdollisesti oletuksena on ollut että ohjukset ehditään ampua ennen kuin soi omissa - vaikka ei tietenkään pitäisi olettaa.
Tämä on tärkeä huomio. Pitää muistaa, mikä on se historiallinen konteksti, jossa kyseisen luokan alukset suunniteltiin. Näköjään Neuvostoliiton tarkoituksena oli rakentaa yhteensä kymmenen Slava-luokan risteilijää käytettäväksi kolmannessa maailmansodassa amerikkalaisten lentotukialuksia vastaan. Nuo ottelut olisi käyty Atlantilla.

Ukrainassa Moskva oli ihan toisenlaisessa ympäristössä kuin mihin sitä oli ajateltu käytettävän. Ja alus olikin sitten melkoisen haavoittuva meritorjuntaohjuksille.
 
Back
Top