Pakolaisuus

Tänään, kun virka-aika oli päättynyt ja viikon maanpuolustamiset olivat taas hetkeksi ohi, päätin poiketa kaupassa. Ovensuussa seisoi kolme tanttaa
silmälaseissa (4-silmiä) keräyslippaat kourassa. Alkoi vituttamaan oikein urakalla. Hätäavun ymmärrän, mutten tätä nykyistä paskaa, joka näemmä
ajaa sisäministeriönkin yli. Toki saattaa olla, että P. Urpå on vaan niin nössö, että ottaa käskyt nelisilmiltä (silmälasipäisiltä)? Täytyy tunnustaa, ettei
tullut mieleenkään antaa lantin lanttia. Maksumiehenä tässä ollaan muutenkin kokolailla. Autossa muistin sitten sen velkamme afrikalle. Orjalaivojen terva...
 
Tuplat pois ja muoks.

Huomenna kahden päivän metsästyskeikka Rajavartioston kaverin kanssa. Jo ennakkoon uskallan sanoa, että voi ristus!
Jos kansa vaan tietäisi koko totuuden... Eniten säälittää lapsiperheellisten puolesta jo etukäteen. Ja, jos tuntuu jotenkin kaukaiselta ajatukselta nuo mamujen tekemät hirveydet, niin suosittelen sellaista viikonloppukierrosta ihan vaikka Helsingissä, missä silmämunat vilkkuu ovisyvennyksissä kyttäilessä potentiaalista kohdetta. Sieltä lähtee tänäkin viikonloppuna omaisuudet vaihtoon ja muuta pahempaa.

Mulle voi myös nostaa vaikka natsikorttia. Ihan pirun sama. Ulkomaalaisia kavereita löytyy iso liuta ja ovat kaikki
samaa mieltä kanssani.
 
Viimeksi muokattu:
Meinaat että kristillinen nainen olisi jämäkämmin laittamassa rajoille kuria kuin Orpo? Epäilen vahvasti. Jossain rinnakkaistodellisuudessa Soini älysi hamuta sisäministerin salkun ja sen sai Halla-aho ja invaasio loppui ennenkuin se kunnolla alkoikaan.
Puhuihan Räsänen mm jo kristittyjen ja vietnamilaisten valikoimisesta.
Tosin Orpo on pistänyt riman aika alhaalle.
 
No niin tulihan se sieltä. RKP:n Eva Biaudet lataa tulemaan tekstiä. Tämän mielestä Suomen tulisi hyväksyä mukisematta EU-komission pakolliset kiintiöt. Komissio esittää,että 120 000 pakolaista jaetaan EU-maihin pakollisten kiintiöiden kautta, ja että EU:n alaisia rekisteröintikeskuksia perustetaan sinne, missä pakolaispaine on suurin.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/rkp_suuri_valiokunta_turvapaikanhakijat-41051

"– Hyvinvointivaltiomme perustana on, että vahvemmat huolehtivat heikommista, ja että kaikki ovat samanarvoisia. Turvan antaminen sitä tarvitseville on inhimillinen velvollisuus, 
eikä se perustu mielipiteelle tai valinnalle, Biaudet toteaa tiedotteessaan."

Kuinkahan monta pakolaista rouva Biaudet on valmis ja halukas majoittamaan omaan kämppäänsä ?
 
30.000:n pelkkä vastaanotto maksaa 470 miljoonaa - Orpo ei tiennyt mistä saadaan rahat?

Toimittaja junttasi Orpon tajuntaan faktan, että rahaa on varattu 120-150 miljoonaa puuhaan jonka kustannus on 470 miljoonaa. Leuka loksahti, tutti putosi ja änkytys alkoi.

Tämä haastattelu oli kyllä parasta grilliä mitä vähään aikaan on saatu aiheen ympärillä. Mun mielestäni Orpo pitää kutsua todella moniin vastaavanlaisiin haastatteluihin kertomaan rahatilanteesta. Veikkaan että kohta alkaa rajat menemään kiinni ja Ruotsikin saa sen kovasti toivomani nootin.

.
 
Mistäs revit uudet ukot hommiin tällä aikataululla

No jostain revitään uusia ukkoja ja akkoja ennätydstahdilla VOKeihin hommiin niin kai rajallekin tällaiseen erikoistilanteeseen saa suht nopeasti porukkaa. Tarvitsee kielitaitoa ja tervettä järkeä. Kauanko kestää oppia tunnistamaan jokin virallinen EU kansalaisen passi tai henkilökortti? Pikatyöllistetyt voisivat keskittyä seulomaan selvät tapaukset, Annikat ja Svanttet, sutjakkaasti rajan yli kuten ennenkin. "Etnisellä profiloinnilla" voidaan ohjata rikastusta osoittavat tulijat kokeneempien käsittelyyn.

Jo sekin auttaisi että Ahmedit jää rajan tuntumaan jumiin selvittelemään asioitaan eikä voi noin vain marssia siitä yli kohti "isoja kaupunkeja". Ahmed jumissa rajalla alkaa twiittailla kotikonnuille että we have a problem they ask for passi. Kaikenlainen tulijoiden negatiivinen kitinä lähtömaahan edesauttaa sitä että sieltä ollaan vähemmän halukkaita lähtemään juuri tänne. Nyt meillä on kaikki vetovoimatekijät, aivan kaikki (käytännössä ei rajatarkastuksia, lokoisat VOKet, hyvä tp-saanti%, hyvä sosiaaliturva tp saannin jälkeen), sanoi Nergit ja Orpot mitä tahansa.
 
No jostain revitään uusia ukkoja ja akkoja ennätydstahdilla VOKeihin hommiin niin kai rajallekin tällaiseen erikoistilanteeseen saa suht nopeasti porukkaa.

Kansainväliset lainapankit vaan myhäilevät ja hierovat rasvaisia näppejään kun Suomi pyytää lisää lainaa pakolais-ihmismassan ruokkimiseen/majoittamiseen ect kun samaan aikaa leikkaa kantaväestön sosiaaliturvaa....
 
Toimittaja junttasi Orpon tajuntaan faktan, että rahaa on varattu 120-150 miljoonaa puuhaan jonka kustannus on 470 miljoonaa. Leuka loksahti, tutti putosi ja änkytys alkoi.

Tämä haastattelu oli kyllä parasta grilliä mitä vähään aikaan on saatu aiheen ympärillä. Mun mielestäni Orpo pitää kutsua todella moniin vastaavanlaisiin haastatteluihin kertomaan rahatilanteesta. Veikkaan että kohta alkaa rajat menemään kiinni ja Ruotsikin saa sen kovasti toivomani nootin.

.
Toimittaja hoiti hommansa hyvin, Marja Sannikka on kyllä varsin näpäkkä emäntä.
 
Poliisi ja rajavartiosta siirtämässä lisää ukkoja ja akkoja Tornioon.

Mutta mikä ..tun lapsi meillä on pääministerinä? Haloo Sipilä, meidän rajojemme valvonta on meidän käsissämme. Jos me laskemme ongelman maahan vaikka meidän ei ole mikään pakko silloin asia on meidän käsissämme.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091820374408_uu.shtml

Poliisi lähettää valmiusryhmän Tornioon - Sipilä IL:lle: Tämä ei ole meidän käsissämme
Perjantai 18.9.2015 klo 17.41

Sisäministeri Orpo Iltalehdelle: "Suomalaisten koettava olonsa turvalliseksi".


Pakolaistilanteen ratkaisu ei ole Suomen käsissä, sanoi pääministeri Sipilä. (ATTE KAJOVA)
LUE MYÖS
IL paikalla: Tornioon tulvii turvapaikanhakijoita - osa kääntyy jo takaisin Ruotsiin

Pääministeri: Pakolaistilanne jo pahempi ongelma kuin talous

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja sisäministeri Petteri Orpo (kok) järjestivät perjantaina pikavauhdilla tiedotustilaisuuden, jonka aiheena oli Suomeen vyöryvät turvapaikanhakijat.

Suomeen on tänä vuonna tullut sisäministeriön laskelmien mukaan jo 11 260 turvapaikanhakijaa, joista 6 700 on Irakista. Syyrialaisia on tullut vain 267.

Torstaina Tornion kautta Suomeen tuli noin 500 turvapaikanhakijaa, perjantain luvuksi ennustetaan 800-1 000.

- Tilanteesta voi sanoa, että tämä on hyvin poikkeuksellinen. Pidän taloustilannettamme jo pienempänä ongelmana kuin mikä tämä ongelma on - ja siihen pitää suhtautua vastaavalla vakavuudella, Sipilä totesi alkuun varsin suorasukaisesti.

Sipilä tarkensi lausuntoaan myöhemmin Iltalehdelle.

- Talouden asiat ovat täysin meidän omissa käsissämme olevia asioita. Mutta mikä tulee pakolaistilanteeseen, kyseessä on yleiseurooppalainen ongelma ja se lähtee Syyriasta ja muista sotaa käyvistä maista, eikä ole meidän käsissämme - ja se ongelma näyttää kasvavan koko ajan, Sipilä totesi poistuessaan eduskunnasta.

Erityisen haasteellisena Sipilä piti Ruotsista Tornion kautta Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita.

- Paine pohjoisessa on kasvanut kovasti. Poliisin ja rajavalvonnan resursseja onkin suunnattu Tornion alueelle.

- Tilanne otetaan haltuun raja-alueilla ja kaikki laittomasti maahan tulleet tarkastetaan, pääministeri linjasi.

Resursseilla Sipilä tarkoitti muun muassa sisäministeriöön perustettua kriisijohtamisen ryhmää sekä Tornioon parhaillaan suuntaavaa poliisin turvapaikkatutkinnan valmiusryhmää, joka on koottu 11 eri poliisilaitoksesta.

- Siinä on 40-45 poliisimiestä- ja naista, jotka aloittavat täysimääräisen toiminnan ensi viikolla, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kuvaili ryhmää.

Myös rajavartiosto tuo Tornioon lisävoimia Lapin ja Kainuun rajavartiostoita sekä Länsi-Suomen merivartiostosta.

"Turvallisuusviranomaisten oltava läsnä"

Jatkossa ilman asianmukaisia papereita Ruotsin Suomeen pyrkivät ohjataan Tornioon perustettavaan järjestelykeskukseen, joka aloittaa toimintansa tiistaina.

- Tämän jälkeen hallitsemme tilanteen järjestäytyneesti, sisäministeri Petteri Orpo vakuutti.

Ne turvapaikanhakijat, jotka selvästi eivät täytä vaadittavia kriteerejä, voidaan käännyttää pois jo järjestelykeskuksesta, muut sijoitetaan seitsemän päivän kuluessa vastaanottokeskuksiin eri puolille Suomea.

Orpon mukaan turvapaikanhakijoilla on velvollisuus pysyä järjestelykeskuksessa niin kauan kunnes heidän taustansa saadaan edes alustavasti selvitettyä.

- Torstaina valtioneuvostossa hyväksytyn järjestelykeskusasetuksen keskeinen sisältö on, että voimme ohjata maahantulijat sinne ja siihen kuuluu tämä velvoittavuus, Orpo selitti Iltalehdelle perjantaina iltapäivällä.

- Haluamme, että suomalaiset kokevat olonsa turvalliseksi. Varsinkin Tornion alueella maahantulijoiden määrät ovat niin suuria, että turvallisuusviranomaisten on hyvin tarpeellista olla siellä läsnä.

Orpo ei suostunut kuvailemaan keinoja, joilla turvapaikanhakijat saadaan pidettyä järjestelykeskuksessa.

- Uskon, että suomalaiset maahanmuuttoviranomaiset osaavat hoitaa tämän inhimillisellä tavalla.

Toisin kuin pääministeri, Orpo ei halunnut käyttää turvapaikanhakijoista termiä "ongelma".

- Käytä mieluummin sanaa "haaste". Kyllähän tämä alkaa olla yhteiskunnalle mittaluokaltaan suurimpia haasteita sotien jälkeen. Nämä luvut ovat kovia.

Sata miljoonaa ei riitä

Orpo kommentoi asiaa eduskunnan suuren valiokunnan pitkään kestäneen kokouksen jälkeen.

- Tämä on niin megaluokan kysymys suomalaisille ja myös kansanedustajat haluavat kysyä laajasti koko maahanmuutosta, siitä käytiin perusteellista tenttiä, sisäministeri perusteli kokouksen pitkää kestoa.

Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin mukaan aikaisemmin turvapaikanhakijoista kertyviksi kuluiksi lasketut sata miljoonaa euroa tänä vuonna eivät riitä, jos hakijoiden määrä pysyy jatkossa yhtä suurena kuin tällä hetkellä.

- Olemme tehneet tuon sadan miljoonan euron arvion 15 000 vuosittaisen turvapaikanhakijan mukaan, Nerg totesi.
 
Eva Bidee on pahinta koko kansalle, sitten edellisen presidentin. Kumpikaan ei ole ajanut tämän kansan etuja, vaan päin vastoin.
Tämän ymmärtänee jo lapsetkin ja lapsenmieliset. En kaipaile vanhoja aikoja, mutta alan ymmärtämään, miksi naisilla hoidettiin
aikoinaan hysteriaa sairautena. Todella pelottavia tapauksia ja vahingollisia yhteiskunnallemme. Näitä vastaavia saamme kyllä vielä
kärsiä tulevaisuudessakin, koska hallituksessa tuntuu olevan pallittomia koko jengi.

Vaikka olenkin monen mielestä paha ihminen, niin eniten säälittää ne ihan oikeat avuntarvitsijat, jotka jäävät paitsioon tämän
vallitsevan paskan keskellä. Luojan kiitos, että demarit eivät ole hallituksessa. Meillä olisi jo täyspotti kotona...
 
Vaikka olenkin monen mielestä paha ihminen, niin eniten säälittää ne ihan oikeat avuntarvitsijat, jotka jäävät paitsioon tämän
vallitsevan paskan keskellä. Luojan kiitos, että demarit eivät ole hallituksessa. Meillä olisi jo täyspotti kotona...

Demarit, RKP, vassarit ja ilman muuta vihreät. Biadet'n lisäksi äänessä olisivat satavarmasti Ville Niinistö, Li Andersson, Arhinmäki ja muut hengenheimolaiset.

Toisaalta, kun nykymenoa katselee, niin voisiko tämä käsiin räjähtänyt tilanne enää olla pahempi kuin mitä se jo on ?
 
No jostain revitään uusia ukkoja ja akkoja ennätydstahdilla VOKeihin hommiin niin kai rajallekin tällaiseen erikoistilanteeseen saa suht nopeasti porukkaa. Tarvitsee kielitaitoa ja tervettä järkeä. Kauanko kestää oppia tunnistamaan jokin virallinen EU kansalaisen passi tai henkilökortti? Pikatyöllistetyt voisivat keskittyä seulomaan selvät tapaukset, Annikat ja Svanttet, sutjakkaasti rajan yli kuten ennenkin. "Etnisellä profiloinnilla" voidaan ohjata rikastusta osoittavat tulijat kokeneempien käsittelyyn.

Jo sekin auttaisi että Ahmedit jää rajan tuntumaan jumiin selvittelemään asioitaan eikä voi noin vain marssia siitä yli kohti "isoja kaupunkeja". Ahmed jumissa rajalla alkaa twiittailla kotikonnuille että we have a problem they ask for passi. Kaikenlainen tulijoiden negatiivinen kitinä lähtömaahan edesauttaa sitä että sieltä ollaan vähemmän halukkaita lähtemään juuri tänne. Nyt meillä on kaikki vetovoimatekijät, aivan kaikki (käytännössä ei rajatarkastuksia, lokoisat VOKet, hyvä tp-saanti%, hyvä sosiaaliturva tp saannin jälkeen), sanoi Nergit ja Orpot mitä tahansa.

Kyllä niiden pitää olla Suomessa Rajavartiokoulun käyneitä
 
Rvl:lla olisi resursseja ja keinoja puuttua tilanteeseen. Tämä on fakta. Kyse on puhtaasti siitä, että viimevuosien leikkausten johdosta laitoksen johto yrittää tämän varjolla lisää resursseja. Tai sitten ministeriöstä on käsketty vedota itärajan valvonnan heikentymiseen. Tämä on kuitenkin vaarallista leikkiä, koska on oikeasti hätätilanne lansirajalla.
 
Pitää ottaa huomioon että on toki mahdollista että ruotsalaisten kanssa on jo 'hyvässä hengessä' keskusteltu ja sovittu vaikkapa että Suomi ottaa sen 15-20k siirtolaista käsittelyyn tänä vuonna. On vaan melko munatonta touhua jos näin on, eikä sitä voida rehellisesti myöntää, vaan selitellään että "..mutta kun ihmisoikeudet ja pakolaissopimukset.." - mutta mikäs siinä, jos tykkää hyödyllisenä idioottina kansalle näyttäytyä.

Tämä on tietenkin yksi mahdollisuus, enkä laisinkaan ihmettele vaikka jokin tällainen - arveluttava - sopimus taustalla on. Jos sopimus on olemassa, niin kieltämättä olisi mielenkiintoista millainen se on ja mikä on määrä turvapaikanhakijoita jotka on otettava käsittelyyn tänä vuonna. Pahimmassa tapauksessa sopimuksessa lukee pienellä präntillä jotain hyvin epäedullista Suomelle (olettaen, että tällainen sopimus on kaikessa hiljaisuudessa laadittu).

Mutta jos tällainen sopimus on taustalla, kyllähän todellisuuden piilotellu on

Sotaa pakeneiva syyrialaisia on tullut kokonaiset 190. n
Täytyy myöntää että pieni säälin tunne oli, mutta ei pakolaisia kohtaan. Se oli niitä "vapaaehtoistyöntekijöitä" kohtaan jotka sateessa kaivoivat autostaan vilttejä ja muuta. Kymmenet hyvin pukeutuneet nuoret miehet marssivat ohi Ärrälle ostamaan satasen nipuilla matkaeväitä kohti etelän matkaa. Apua anelevat ja hädänalaiset on ihan eri asia kuin nyt käsiteltävä pakolaiskriisi.
Tarvitaan lukuja pöytään. Muuten menee eipäs juupas väittelyksi. Minä en ole valmis allekirjoittamaan mitään humanistista paskaa, koska tiedän että tuhansien nuorten miesten seteliniput ovat tulleet saudien järjestöiltä jotka ovat mukana levittämässä islamia eurooppaan.

YLE:n tämänpäiväisen uutisen mukaan Syyriasta on tähän mennessä tullut turvapaikanhakijoita kokonaista 267 kpl. Eli yhtäkaikki todellisessa marginaalissa ovat vaikka heillä se hätä, pääsääntöisesti, on suurin.

vlad.
 
Poliisi ja rajavartiosta siirtämässä lisää ukkoja ja akkoja Tornioon.

Mutta mikä ..tun lapsi meillä on pääministerinä? Haloo Sipilä, meidän rajojemme valvonta on meidän käsissämme. Jos me laskemme ongelman maahan vaikka meidän ei ole mikään pakko silloin asia on meidän käsissämme.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091820374408_uu.shtml

Poliisi lähettää valmiusryhmän Tornioon - Sipilä IL:lle: Tämä ei ole meidän käsissämme
Perjantai 18.9.2015 klo 17.41

Sisäministeri Orpo Iltalehdelle: "Suomalaisten koettava olonsa turvalliseksi".


Pakolaistilanteen ratkaisu ei ole Suomen käsissä, sanoi pääministeri Sipilä. (ATTE KAJOVA)
LUE MYÖS
IL paikalla: Tornioon tulvii turvapaikanhakijoita - osa kääntyy jo takaisin Ruotsiin

Pääministeri: Pakolaistilanne jo pahempi ongelma kuin talous

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja sisäministeri Petteri Orpo (kok) järjestivät perjantaina pikavauhdilla tiedotustilaisuuden, jonka aiheena oli Suomeen vyöryvät turvapaikanhakijat.

Suomeen on tänä vuonna tullut sisäministeriön laskelmien mukaan jo 11 260 turvapaikanhakijaa, joista 6 700 on Irakista. Syyrialaisia on tullut vain 267.

Torstaina Tornion kautta Suomeen tuli noin 500 turvapaikanhakijaa, perjantain luvuksi ennustetaan 800-1 000.

- Tilanteesta voi sanoa, että tämä on hyvin poikkeuksellinen. Pidän taloustilannettamme jo pienempänä ongelmana kuin mikä tämä ongelma on - ja siihen pitää suhtautua vastaavalla vakavuudella, Sipilä totesi alkuun varsin suorasukaisesti.

Sipilä tarkensi lausuntoaan myöhemmin Iltalehdelle.

- Talouden asiat ovat täysin meidän omissa käsissämme olevia asioita. Mutta mikä tulee pakolaistilanteeseen, kyseessä on yleiseurooppalainen ongelma ja se lähtee Syyriasta ja muista sotaa käyvistä maista, eikä ole meidän käsissämme - ja se ongelma näyttää kasvavan koko ajan, Sipilä totesi poistuessaan eduskunnasta.

Erityisen haasteellisena Sipilä piti Ruotsista Tornion kautta Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita.

- Paine pohjoisessa on kasvanut kovasti. Poliisin ja rajavalvonnan resursseja onkin suunnattu Tornion alueelle.

- Tilanne otetaan haltuun raja-alueilla ja kaikki laittomasti maahan tulleet tarkastetaan, pääministeri linjasi.

Resursseilla Sipilä tarkoitti muun muassa sisäministeriöön perustettua kriisijohtamisen ryhmää sekä Tornioon parhaillaan suuntaavaa poliisin turvapaikkatutkinnan valmiusryhmää, joka on koottu 11 eri poliisilaitoksesta.

- Siinä on 40-45 poliisimiestä- ja naista, jotka aloittavat täysimääräisen toiminnan ensi viikolla, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kuvaili ryhmää.

Myös rajavartiosto tuo Tornioon lisävoimia Lapin ja Kainuun rajavartiostoita sekä Länsi-Suomen merivartiostosta.

"Turvallisuusviranomaisten oltava läsnä"

Jatkossa ilman asianmukaisia papereita Ruotsin Suomeen pyrkivät ohjataan Tornioon perustettavaan järjestelykeskukseen, joka aloittaa toimintansa tiistaina.

- Tämän jälkeen hallitsemme tilanteen järjestäytyneesti, sisäministeri Petteri Orpo vakuutti.

Ne turvapaikanhakijat, jotka selvästi eivät täytä vaadittavia kriteerejä, voidaan käännyttää pois jo järjestelykeskuksesta, muut sijoitetaan seitsemän päivän kuluessa vastaanottokeskuksiin eri puolille Suomea.

Orpon mukaan turvapaikanhakijoilla on velvollisuus pysyä järjestelykeskuksessa niin kauan kunnes heidän taustansa saadaan edes alustavasti selvitettyä.

- Torstaina valtioneuvostossa hyväksytyn järjestelykeskusasetuksen keskeinen sisältö on, että voimme ohjata maahantulijat sinne ja siihen kuuluu tämä velvoittavuus, Orpo selitti Iltalehdelle perjantaina iltapäivällä.

- Haluamme, että suomalaiset kokevat olonsa turvalliseksi. Varsinkin Tornion alueella maahantulijoiden määrät ovat niin suuria, että turvallisuusviranomaisten on hyvin tarpeellista olla siellä läsnä.

Orpo ei suostunut kuvailemaan keinoja, joilla turvapaikanhakijat saadaan pidettyä järjestelykeskuksessa.

- Uskon, että suomalaiset maahanmuuttoviranomaiset osaavat hoitaa tämän inhimillisellä tavalla.

Toisin kuin pääministeri, Orpo ei halunnut käyttää turvapaikanhakijoista termiä "ongelma".

- Käytä mieluummin sanaa "haaste". Kyllähän tämä alkaa olla yhteiskunnalle mittaluokaltaan suurimpia haasteita sotien jälkeen. Nämä luvut ovat kovia.

Sata miljoonaa ei riitä

Orpo kommentoi asiaa eduskunnan suuren valiokunnan pitkään kestäneen kokouksen jälkeen.

- Tämä on niin megaluokan kysymys suomalaisille ja myös kansanedustajat haluavat kysyä laajasti koko maahanmuutosta, siitä käytiin perusteellista tenttiä, sisäministeri perusteli kokouksen pitkää kestoa.

Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin mukaan aikaisemmin turvapaikanhakijoista kertyviksi kuluiksi lasketut sata miljoonaa euroa tänä vuonna eivät riitä, jos hakijoiden määrä pysyy jatkossa yhtä suurena kuin tällä hetkellä.

- Olemme tehneet tuon sadan miljoonan euron arvion 15 000 vuosittaisen turvapaikanhakijan mukaan, Nerg totesi.

Jokohan siis muutkin kuin minä Persuna (vain ajatuksen tasolla) alkaisi oikeasti toimia näitä vapaaehtoisesti rajamme ylittäviä passittomia rajanylityksiä vastaan?.

Ei muuten, mutta minä yrittäisin tulla Suomeen ilman passia, niin todennäköisesti kävisi niin, etten maahan pääsisi. Olisi pakko tullin vihreän linjan tarkastuksessa selittää että tarvitsen turvapaikan Suomessa vaikka Suomessa asunkin. Toki, heitto mutta ajatuksesta toivottavasti saatte kiinni: Jos ei ole henkilöllisyyttä todistavaa luotettavaa dokumenttia, ei rajan yli päästetä. Yksinkertaisesti vaaditaan ainakin joku matkustusasiakirja ennenkuin edes hätämajoitukseen ohjataan. Ei tartteis laittaa rajalla piikkilankaa Unkarin malliin...

En sitten ole rasisti. Tänäänkin hyvästelimme venäläisen opiskelijan joka lopetti meillä töissä saatuaan palkallisen Bsc lopputyön valmiiksi. Lähtee jatko-opiskelemaan välimeren alueelle tavoitteena oikeasti tohtorin tutkinto.

Oikeasti odotan mitä Orpo saa aikaan. Onneksi tuo Nerg on lähtöjää Savolainen, joten ymmärtänee jotta jotain pitää tehdä, jos naapuri tulee marjoja syömään suoraan omista pensaista...

Edit: Siis unohdin tuon tärkeimmän: Luovutussopimusten solmisen perusteen. Luovutussopimus ei käytännössä onnistu, jos kohteella ei ole "jonkin sortin henkkaria". Jos ei ole -> ei sitten rajan yli Suomeen, koska tänne väkisin on jätettävä, koska vaikka luovutusperusteet olisivatkin olemassa, ei voida palauttaa ko ei pysty todistamaan kodemaassa kuka on...
 
Back
Top