Ukrainan konflikti/sota

Tämä on osittain sotaa sivuava juttu, väitetysti ryssäläisen suunnitelma sotilasrahtikoneiden ja kuljetushelikopterien uustuotannosta (liekö osa näistä vanhan modernisointia myös?) aikavälillä 2022-2030.

Tässä vertaillaan saman suunnitelman numeroita, ensimmäinen versio on julkaistu 22.8.2023 ja toinen versio 4.5.2024:

[Russia] Let's compare the versions of the 2030 aeronautical plans, dates and quantities. For planes and helicopters. The dates of the plan versions are indicated. Also to be followed in the May 2024 decree for the health part, medical evacuations,

Näissä taulukoissa toinen sarake = Capacity, person (eli montako henkilöä ko. helikopteri tai lentokone kykenee kuljettamaan)
1716021697069.png

-

1716021714511.png

-

1716021738380.png

-

1716021756625.png


-

Omituisesti näissä on eri numerot myös vuosille 2022 ja 2023, joista ainakin ensimmäisen kuvittelisi pysyvän samana (koska kyseinen vuosi oli päättynyt kummankin version laatimisen aikaan, eli täten tuotantomäärien luulisi olevan tiedossa).

Jos tarkastellaan numeroita ja verrataan vuoden 2023 ja 2024 versioita toisiinsa, niin nähdään että tavoiteltu kokonaismäärä vuoteen 2023 mennessä on pysynyt hyvin samanlaisena kuljetushelikopterien ja rahtilentokoneiden osalta, MUTTA vuosien 2022-2025 tavoitteita on alennettu reilusti rahtikoneiden osalta. Kuljetushelikopterien osalta muutos ei ole yhtä dramaattinen, tosin niissäkin tämä pitkä suunnitelma on muuttunut takapainotteisemmaksi.

Tulkitsen tätä niin että tämä, kuten kaikki suunnitelmat ja tavoiteaikataulut joudutaan sovittamaan kulloisenkin taloustilanteen ja lähivuosien mukaan. Lisäksi ne sisältävät suuren määrän toivotaan-toivotaan -ajattelua, mistä syystä suunnitelmat on helppo keikauttaa takapainoiksi, jolloin vastuu kokonaisuuden toteuttamisesta siirtyy taas hieman kauemmas tulevaisuuteen.

JOS oletetaan että näistä on nähtävissä edes tavoite, jos ei muuta, niin kertovat siitä että tällä hetkellä heillä ei ole varaa tämän kaluston modernointiin / uustuotantoon siinä määrin kuin mitä kuvittelivat viime vuonna. Helikopterien osalta suunnitelmien laatiminen lienee helpompaa koska ne ovat olleen tuotannossa pidemmän aikaa, joten puhutaan todellisen, olemassa olevan tuotannon skaalaamisesta vuodesta toiseen. Sotilasrahtikoneiden osalta suunnitelmissa lienee enemmän ilmaa koska kuten nähdään, hyvin moni koneista on sellaisia joiden tuotannon on tarkoitus alkaa vuonna 2025 tai 2026. Mahtaako alkaa silloinkaan, se riippunee sodan jatkumisesta ja Venäjän taloustilanteesta sekä valmistavien yrityksien kyvyistä aloittaa sarjatuotanto.

Yleisesti ottaen joka tapauksessa, näistä on nähtävissä ryssän arvio omasta tarpeestaan vuoteen 2030 mennessä. Missä määrin kyseinen tarve kyetään täyttämään, sitä voi miettiä tykönään.
 
Sotaväsymystä ?



Tänään Kiovassa ja 17 muussa ukrainalaisessa kaupungissa on mielenilmauksia palvelusajan rajaamisen puolesta. Kiovassa viitisenkymmentä henkilöä kokoontui aamupäivällä Itsenäisyysaukiolle eli Maidanille.

Mielenosoittajat ilmaisivat tukeaan kansalaisaloitteelle, joka antaisi sotilaille oikeuden irtisanoutua asepalveluksesta 18 kuukauden jälkeen. Palvelusajan rajaamista ovat vaatineet myös sotilaidet äidit ja vaimot.

Uusi mobilisaatiolaki, joka astuu voimaan tänään, ei määrittele demobilisaatiota eli ei anna nykyisille sotilaille mahdollisuutta palata siviilielämään. Uuden lain avulla Ukraina aikoo värvätä satojatuhansia armeijan riveihin.
 
🔱Operational information as of 11.30 on 18.05.2024 regarding the Russian invasion

❗️The main summary:

🔵For the past 24 hours, the Air Force and missile troops and artillery of the Defense Forces hit 19 personnel concentration areas, one enemy radar station.

🔵 In total, over the past day, the combat losses of the Russian invaders, irreversible and sanitary, amounted to 1210 people. Also, the enemy lost 13 tanks, 43 armored combat vehicles, 36 artillery systems, one anti-aircraft vehicle, one Su-25 aircraft, 35 BpLA operational-tactical level, three missiles, 65 vehicles and six units of special equipment.

🔵 Since the beginning of the day, 22 combat clashes have taken place, eight of which are ongoing. Also, the Russian occupiers launched one missile strike, used 25 kamikaze drones, and fired 547 shots at the positions of our troops.

🔵In the Kharkiv direction, the enemy launched two attacks on our positions in the directions of the settlements of Liptsi and Vovchansk. Does not achieve success. Our defenders are trying to push back the enemy in the direction of the settlement of Hlyboke.

🔵In the Kupyansk direction, units of our troops repel two enemy attacks in the direction of the settlement of Berestov. The situation is under control. The defense forces continue their assaults in the areas of Sinkivka and Terna settlements, and have partial success in some areas.

🔵 In the Kramatorsk direction, during the current day, the enemy tried to break through the defense of our troops five times. Ukrainian defenders repelled four attacks, the battle continues in the area of the settlement of Klishchiivka.

🔵The enemy does not give up its intention to seize the city of Chasiv Yar. For the second day in a row, the enemy is widely using armored vehicles in the direction of the settlement Novy. Yes, yesterday, Russian units with two tanks and 21 infantry fighting vehicles tried to penetrate our order of battle, but suffered losses and retreated. During the current day, the enemy has already used a tank, two BMPs and two Tiger armored vehicles here. During the battle, our troops destroyed a tank and two BMPs, the enemy retreated again.

🔵In the Pokrovsky direction, two Russian attacks continue in the area of the settlement of Umanske.

🔵 In the Kurakhiv direction, four combat clashes are ongoing in the directions Slavne - Paraskoviivka, Slavne - Novomykhailivka, Sweetnoe - Vodyane, Sweetnoe - Kostyantynivka. At the moment, no positions have been lost during the fighting.

🔵 In the Orykhiv direction, the enemy made one unsuccessful attempt to dislodge units of the Defense Forces northwest of the settlement of Verbove, Zaporizhzhia region.

🔵 In the Dnieper direction, the Defense Forces repelled one attack by the occupiers. Another combat clash continues in the direction of Oleshkivski Pisky - Krynky. Loss of our positions was not allowed.

Let's choose Victory together! ✊
Glory to Ukraine! 🇺🇦

@AFUStratCom

 

Venäjän edetessä miljoonakaupunki Harkovan suuntaan maailmalla pelätään jo Ukrainan rintamalinjojen totaalista murtumista. Venäjän on esimerkiksi arveltu pyrkivän sitomaan Ukrainan resursseja Harkovan seudulle, jolloin eteneminen muualla olisi helpompaa. Ilta-Sanomille tilanteen kehitystä arvioineet asiantuntijat ovat silti varovaisia.
Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg arvioi IS:lle, että Ukrainan täysi murtuminen on mahdollinen, mutta “epätodennäköinen” skenaario.

– Suurin uhkakuva on se, että koko Ukrainan puolustustahto sortuu, hän toteaa.
Myös everstiluutnantti evp. Juhani Pihlajamaa luottaa toistaiseksi Ukrainan kykyihin. Samaan hengenvetoon hän toteaa, että jos Venäjä onnistuisi piirittämään Harkovan, tilanne olisi vakava.
– Se johtaa tilanteeseen, missä Harkova pitäisi evakuoida jollain tavalla. Se on kuitenkin miljoonakaupunki edelleen tällä hetkellä, Pihlajamaa kommentoi IS:lle.
Vaikka asiantuntijat suhtautuvat pidättäytyvästi siihen mahdollisuuteen, että Ukrainaan lähetettäisiin eurooppalaisjoukkoja, sitäkään ei voi sulkea pois. Useat Euroopan johtajat ja ministerit, muun muassa Suomen ulkoministeri Elina Valtonen (kok.), ovat väläytelleet mahdollisuutta.
Pihlajamaa ja Forsberg huomauttavat, että pelot eskalaatioista Ukrainan tukemisen myötä ovat osoittautuneet bluffiksi. Pihlajamaan mukaan vaikuttaa siltä, että länsi on sodan aikana rajoittanut itseään jopa tarpeettomasti:
– Aiemmin mietittiin, voiko sinne viedä panssarivaunuja, ja ajateltiin, ettei voi. Sitten niitä kuitenkin vietiin, eikä Venäjä reagoinut periaatteessa mitenkään.
 

Vaikka asiantuntijat suhtautuvat pidättäytyvästi siihen mahdollisuuteen, että Ukrainaan lähetettäisiin eurooppalaisjoukkoja, sitäkään ei voi sulkea pois. Useat Euroopan johtajat ja ministerit, muun muassa Suomen ulkoministeri Elina Valtonen (kok.), ovat väläytelleet mahdollisuutta.


"MIKÄLI TILANNE Ukrainassa heikkenee huomattavasti heinäkuun Nato-huippukokoukseen mennessä, kiihtyy keskustelu maajoukkojen lähettämisestä Ukrainan avuksi. Näin arvioi Yhdysvaltojen entinen Nato-suurlähettiläs Ivo Daalder."
”Luulen, että saatamme hyvin käydä keskustelua, joka ei poikkea siitä, mitä tapahtui vuonna 1999, jolloin oli Naton 50-vuotispäivä, kun olimme keskellä Kosovon sotaa ja pommituskampanja ei sujunut hyvin. Tony Blair tuli ja tapasi kolme tuntia Bill Clintonin kanssa ja sanoi, että meidän täytyy ajatella suunnitelmaa maahyökkäyksestä Kosovoon”, Daalder sanoo viitaten Ukrainan tilanteen mahdolliseen heikkenemiseen.

Daalder sanoo, että hän voisi nähdä joukon liittolaisia perustelevan, ettei sotaa ole varaa hävitä ja siksi täytyy keskustella vakavasti siitä, mihin ollaan valmiita Ukrainan auttamiseksi.
 
Vaikka asiantuntijat suhtautuvat pidättäytyvästi siihen mahdollisuuteen, että Ukrainaan lähetettäisiin eurooppalaisjoukkoja, sitäkään ei voi sulkea pois. Useat Euroopan johtajat ja ministerit, muun muassa Suomen ulkoministeri Elina Valtonen (kok.), ovat väläytelleet mahdollisuutta.
Pihlajamaa ja Forsberg huomauttavat, että pelot eskalaatioista Ukrainan tukemisen myötä ovat osoittautuneet bluffiksi. Pihlajamaan mukaan vaikuttaa siltä, että länsi on sodan aikana rajoittanut itseään jopa tarpeettomasti:
– Aiemmin mietittiin, voiko sinne viedä panssarivaunuja, ja ajateltiin, ettei voi. Sitten niitä kuitenkin vietiin, eikä Venäjä reagoinut periaatteessa mitenkään.
Nyt ovat todelliset väläyttäjät asialla!
Mitään, ei siis yhtään mitään muuta, puutu kuin ne joukot!!!11

Lisäys: näitä väläyksiä siis EI OLE tullut USAsta..
 
Nyt ovat todelliset väläyttäjät asialla!
Mitään, ei siis yhtään mitään muuta, puutu kuin ne joukot!!!11

Lisäys: näitä väläyksiä siis EI OLE tullut USAsta..

Vaikka nämä puheet eivät johtaisi joukkojen lähettämiseen, ne eivät silti ole turhia. Ne tekevät Putinin ja Venäjän sodan jatkamisen laskelmasta monimutkaisemman, koska joutuvat miettimään, millaisista joukoista voisi olla kyse ja miten se vaikuttaa sotaan. Jo pelkästään teoreettinen mahdollisuus eurooppalaisten joukkojen osallistumisesta aiheuttaa sen että ryssän eri esikunnissa joudutaan käyttämään aikaa tähän. Mikä aika on tietysti pois muusta tekemisestä.

Joten hyvä vain että tästä mahdollisuudesta väläytellään, saisi väläytellää enemmänkin ja useammin. Mitä enemmän harmaita hiuksia ryssäläiselle kyetään aiheuttamaan, sen parempi.
 
Vaikka nämä puheet eivät johtaisi joukkojen lähettämiseen, ne eivät silti ole turhia. Ne tekevät Putinin ja Venäjän sodan jatkamisen laskelmasta monimutkaisemman, koska joutuvat miettimään, millaisista joukoista voisi olla kyse ja miten se vaikuttaa sotaan. Jo pelkästään teoreettinen mahdollisuus eurooppalaisten joukkojen osallistumisesta aiheuttaa sen että ryssän eri esikunnissa joudutaan käyttämään aikaa tähän. Mikä aika on tietysti pois muusta tekemisestä.

Joten hyvä vain että tästä mahdollisuudesta väläytellään, saisi väläytellää enemmänkin ja useammin. Mitä enemmän harmaita hiuksia ryssäläiselle kyetään aiheuttamaan, sen parempi.
Jaa, meinaat että ne zenäjän tähänastiset laskelmat ja masterpläänit ovat pitäneet ns. kutinsa :) Pari tuhatta ukkoa Ranskasta ja Britanniasta eivät muuttaisi juuri mitään mutta antaisivat z-propagandamyllyyn Volgan verran vettä.
 
Kiovaan on perustettu erikoisjoukkojen värväyskeskus.

IMG_4988.jpeg
IMG_4991.jpeg
❗The first recruiting center of the SSO started working in Kyiv

From today, those wishing to join the ranks of the Special Operations Forces can get detailed information and professional support offline.

➡️SSO recruiting center is:

✔️consultations on preparation, provision and conditions of service in the SSO;
✔️help in choosing a military specialty;
✔️full legal support in registration when entering the service.

To be with SSO is to be better! Join in!

➡️Come to the SSO recruiting center at the address: Obolonska embankment, 7 building 1 (from Monday to Sunday from 09:00 to 18:00)

📞or contact the number: 0 800 357 174
 
Back
Top