Ukrainan konflikti/sota

Operaatio Belgorodissa sujuu selvästi hyvin, koska Zvezda näyttää

1) Tuhottua kalustoa, jota ei ole tähän asti näkynyt Ukrainan julkaisemissa videoissa operaatioon liittyen
2) Korostetusti jenkki-kalustoa
3) Jotain on pielessä noissa tietyissä skeneissä, näyttää lavastetulta. Käytännössä ehjä HMMWV kraaterin kupeessa. Ehkä jopa photoshopattu? Kuvakaappauksessa alla.

Katso liite: 78120

Video:

Miksi vapaavenäläiset olisi "Za Bakhmut" teksti hummerinkyljessä tuonne ajellut, kun narratiivi on jotain aivan muuta.

Ryssä lienee sotasaalisvarastosta roudannut sopivat romut tuonne "ehostamaan todellisuutta". Jälkikin näyttää siltä että muutama sotasaalisvehje työnnetty kuoppaan.
 
Tietyssä mielessähän tämä seuraava vertaus on kai vähän sairas, älkää kukaan mieltä nyt pahoittako, kun ihmishenkiä ja osattomia siviilejä, lapsiakin tässä kuolee.. Mutta silti, tästä irrallaan, tää sota ja sen strategia ja ukrainalaisten musta huumori tarjoaa paljon iloakin ja mielenkiintoista seurattavaa. Mutta..

Minusta tuntuu tällä hetkellä, kun pitkästä aikaa tapahtuu, kuin lempisarjastani olisi tullut uusi tuotantokausi ja ahmin sitä jakso jakson perään.

Samaistutteko?
 
Starlink-satelliitti-internet on virallisesti julkistanut version, joka toimii liikkuvassa ajoneuvossa. Alla spekulointia / kuultuja huhuja, muistan kuulleeni että tätä olisi testattu myös valtamerilaivoissa ja tietysti ei sovi unohtaa niitä Yhdysvaltain ilmavoimien ja maavoimien kanssa tehtyjä eri testejä (osa näistä tehtiin useita vuosia sitten, osa on tuoreempia vuosilta 2021 ja 2022):

This Starlink feature could be useful to some folks in Ukraine (I have heard that SpaceX already tested it in Ukraine for some time, but there has been some conflicting info about its availability)

 
Nyt vois vielä lisänä mennä monesta kohtaa yli erilaisia täysin tuntemattomia joukkoja niinkuin pienet vihreät miehet olivat. Ois viikinkiprikaatia , Mustien Miesten heimo, Amatzonian erikoisjoukot, Pohjois-Amerikan Salaiset veteraanit, Vapaamuurarit ja Vielä Pisteenä Iin päälle HomoLesboSateenkaariPrikaati. Voi sitä Putinin vitutusta kun Homma menis ihan tragikoomiseksi.
Ja heimosoturit karjalassa ;)
 
Ja heimosoturit karjalassa ;)
vähän sylettää tämä minun vertaus... Mutta ryssällähän on oma versio mustasta nuolesta, siellä vankilakundeja tappelukseen viety ja paikallinen Nikolai (Pistooli ja pappi: onko nimeni Nikolai vai Nikke, jotkut muistaa...) Pärminoff... Pärminoff vissiin sitte sanonnu että " Daa daa, ammaddimiehiä me täällä juuri tarvidaankin, sinulla siis lapsenraiskaus ja naisen murha tausdalla...."
 
Viimeksi muokattu:
Bunkkeriwankkeri osaa kyllä tehdä itsestään melkoisen parodiahahmon. Ei tällaista ollut edes Kummelissa. Että on löydetty ranskalaisten piirtämä kartta, mikä todistaa, ettei Ukrainaa ole edes olemassa.

Huhheijjaa, olen sanaton, ryssien propagandalla on normaalisti viihdearvoa mutta nyt mennään niin pitkälle parodia horisontin yli että en oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.
 
vähän sylettää tämä minun vertaus... Mutta ryssällähän on oma versio mustasta nuolesta, siellä vankilakundeja tappelukseen viety ja paikallinen Nikolai (Pistooli ja pappi: onko nimeni Nikolai vai Nikke, jotkut muistaa...) Pärminoff... Pärminoff vissiin sitte sanonnu että " Daa daa, ammattimiehiä me täällä juuri tarvitaankin, sinulla siis lapsenraiskaus ja naisen murha taustalla...."
En saanut nyt ajatuksesta kiinni?
 
Hesari uutisoi pessimistisesti. En suoraan osta allaolevia arvioita:

UKRAINAN tai ukrainalaismielisten joukkojen isku Belgorodiin Venäjälle vaikuttaa olevan ohi.

”Venäläiset ovat paikannetun kuvamateriaalin perusteella vallanneet takaisin raja-aseman ja pakottaneet ukrainalaiset joukot takaisin rajan taakse”, HS:n faktantarkistaja John Helin arvioi tiistai-iltana.

 
En saanut nyt ajatuksesta kiinni?

ei liityny näihin JP200 miehiin, vaan noihin vanhoihin joukko-osastoihin yleensä....
Parodioitu Nikke Pärmistä tarinaa:
"Taas oli uusi saapumiserä tullut ja Nikke kysyi mieheltä, että mistäs on tuomittu vankilaan ja aikooko heti karata.
Mies kertoi että on murhamies ja siksi vangittu.

Nikke Pärmi ilahtui ja lausahti."Duoda duoda, ammattimiehiähän me tänne tarvitaankin"!"
 
Kun katsoo tapahtumia tuolla raja-alueella niin koko ketju lähti liikkeelle jo aikaisemmin kun Venäjän vapaaehtoiset kävi vähän haahuilemassa rajan toisella puolella. Seuraava juttu sai odottaa ja se oli sitten 3x helikopteria, Su34 ja Su35 tonttiin. Noista helikoptereista oli suurinpiirtein yhtenevä milipide kummallakin osapuolella eli 2x EW ja yksi kuljetuskopteri. Ryssän kuljetuskopterit ei noin lähellä Ukrainaa lentele kuin VIP tyypeille. Eli kuka tuli tonttiin tuolloin? Hiljaisuus ryssän puolella viittaa johonkin sopivan isoon pamppuun, onko joku isompi kiho loistanut poissaolollaan? Nyt sitten vielä tämä kevätretki tähän päälle. Jotenkin nyt en usko että kyseessä on pelkkä pr-temppu. Samoin ryssän vakuuttelu että ydinaseet on turvassa kuulostaa todella oudolle, eli oliko ne vaarassa?

Joku viittasi SAS tyyppiseen iskuun, mutta Ukraina on ollut tappioiden suhteen aika länsimaalainen, eli ei turhia kaatuneita. Pelkkä stunttitemppu siis ei todellakaan selitä tätä Belgorodin alueen retkeilyä, näille iskuille joissa tulee ruumiita on aina jokin vähän kovempi syy. Sotilaallisesti merkitystä saisi vain pitämällä alue ja järjestämällä ryssille tappotantereen mutta sille tämä ei vaikuta. Eli jotain tai jotakuta tuolla haettiin. PR arvo tuli sitten oheistuottona mutta ei tälläistä valtuuteta pelkän PR arvon vuoksi.

Sodan sumu on tässä nyt sen verran vahvana mukana että totuuden saa sitten lukea varmaan jonkun muistelmista.

Onhan siellä räjäytetty ainakin yksi silta, ehkä enemmänkin, katkottu sähköt laajalta alueelta, saatu massamainen evakuointiaalto liikkeelle raja-alueelta kauemmas ryssälään, saatu Venäjä reagoimaan pakon edessä joukkojen siirroilla joskin se on vielä aivan aneemista ja tuollaisen kapinallisryhmittymän kitkemiseen ryssät tarvivat oikein tappioilla meritoituneen kenraalieverstin Jos yhtään hitaammaksi tekisi tuon heidän johtamisketjunsa niin siellä liikkuisi käskyt perkele väärään suuntaan. No, omapahan on murheensa.


Näen kuitenkin, että yksi merkittävimmistä tekijöistä näissä rajakahakoissa on se, että ryssät siirtävät huoltoyksiköt, IT:n, EW:n ja tykistön kauemmas rajasta koska niitä nyt ei vain voi jättää noiden sissien armoille. Tästähän on seurauksena heti enemmän toiminnanvapauksia Ukrainalle rajan omalla puolella sekä maavoimien että ilmavoimien osalta.

Ja miksi juuri tällä alueella melskataan niin palataan niihin rautateihin joita ilman ryssän sotakone kyykähtää. Nykyisellään tärkeimmälle radalle yltäisi Himarsilla mutta raketteja menisi paljon eikä liikenne välttämättä katkeaisi. Sen sijaan jos rata saadaan tykistön kantamalle niin liikenne loppuu kyllä kokonaan. Sitä varten pitäisi tehdä pienehkö pusku rajaa myöten itäänpäin ja samalla pääsisi koukkailemaan ryssien selustapuolellekin kohti Kreminnaa. Tuossa sattumoisin on aika ohuesti ryssiä rajasta etelään Kreminnaan saakka joten läpi pääsee kyllä. Tätä varten tuonne pohjoiselle alueelle on kovaa IT-kalustoakin tuotu, omana nojatuolikenraalin mielipiteenä sanon näin.

Eli tämä on nykytilanne, valkoinen viiva junarata:

Screenshot_2023-05-23-22-39-42-51_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~2.jpg

Tähän pitäisi päästä niin alkaa ankeus pohjoisen rintaman vatnikeilla:

Screenshot_2023-05-23-22-40-32-41_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~2.jpg
 

Aamuisin sitä tarttuu eka kännykkään kun herää, töissä vähintään pari ja töiden jälkeen kolme tuntia. Lähteitä lukee varmaan kymmenestä eri mediasta mut aina hämmentynyt olo lähinnä venäjän tilanteesta ja miten propaganda voi purra niihin niin hyvin. Se ei vaan uppoa omaan kaaliin että mitään ei tarvi perustella, eikä mistään tarvi todisteita.

Siitä huolimatta tälläinen ruohonjuuritason tieto on aina se josta jää eniten käteen kaiken spekulaation ja infoähkyn keskellä.

Väheksyntää kutsua hänen kokemuksiaan leffatason materiaaliksi.
 
Hesari uutisoi pessimistisesti. En suoraan osta allaolevia arvioita:

UKRAINAN tai ukrainalaismielisten joukkojen isku Belgorodiin Venäjälle vaikuttaa olevan ohi.

”Venäläiset ovat paikannetun kuvamateriaalin perusteella vallanneet takaisin raja-aseman ja pakottaneet ukrainalaiset joukot takaisin rajan taakse”, HS:n faktantarkistaja John Helin arvioi tiistai-iltana.

Voipa se olla niinkin, että tavoitteet saavutettiin, se siitä ja kohti seuraavaa operaatiota.
 
Tunnen suurta huvittuneisuutta, kun luen lehdistä asiantuntijoiden juttuja.

Ei yksikään ukrainalainen, jonka älykkyysosamäärä on suurempi kuin opaskoiran, kuvittele iskuosastolla Venäjän rajakaupunkia kauan pitävänsä, mutta tuonkin kokoinen härkkiminen sitoo Venäjältä alueella olevia reservejä.
 
Belgorodin isku | Röyhkeää ja älykästä, sanoo asiantuntija https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009604404.html

Tässä myös kaksi näkökulmaa, Käihkö näkee retken oikeana hyökkäyksenä ja pohtii ongelmallisena miten Ukraina kohtelee miehitettyä venäläisväestöä ja kaivaa nazikortin esiin kun belgogrodin retkellä ollut ruZ uusnatseja.. Samaa virttä veisaa toisaalla kastehelmi.

Voihan asian toki noinkin käsittää, itse kun en ole asiantuntija, niin mieleeni tulee vain mitä loistavin hämmentäminen ja piippalakkien nöyryytys. Luulisin että noin pieni osasto palaa piankin takaisin ua:n puolelle mahat kipeänä naurusta. Muutama hummeri jos on menetetty, niin halpaa oli.

Toivottavasti retki saa paljon huomiota emäryssälän muillakin reunoilla ja esimerkin suuren ja mahtavan hajotustalkoisiin ryhtymiseen. Jotenkin tuntuu että tämäntyyppiset nerokkaat temput voivat olla arvokkaampia kuin iso läjä kranaatteja mitä tulee sodan loppumiseen.
 
Taidettu puhua aiemminkin asiasta: Kiina, Georgia, Japani ja Azerbaidžan katsoo, että ryzzä on heikko ja kaikki lähtee hakemaan omansa. Kuriilit japanille, etelä ossetia ja se toinen Georgialle, azerit ottaa vuoristo karabahin ja Kiina kokeilee, miten pitkälle pääsee, ennenkuin länsi sanoo asiaan sanansa. Ja ei sano, koska kansalaisten kulutus vimma pitää pysyä korkealla.

Onko mahdollista, että oppositio Syyriassa nousee, miten Afrikan kansat?

Maailman kakkoskansa (saa pitää nimityksensä) murenee ja kohta ulkomailla olevat tulevat pitämään turpansa kiinni ja nauttimaan elämästään.
 
Back
Top