Ukrainan konflikti/sota

No eipä tule yllätyksenä kun korkeita upseeri herroja on jäänyt vangeiksikin. Päiviä sitten jo jauhettiin se kadyrovilaisten rosvojoukkojen kenraali joka mahtipontisesti lähti fanfaarien saattamana ja sitten menee ensimmäisessä taistelussa kun väijytetään.

243858-untitled-design-13.jpg
Tai sitten oli todellakin yllättävää! Ei mikään tsetseniäläinen pulllistelija joka lähti soitellen sotaan, vaan ammattiarmeijan eliittiyksikön korkea-arvoinen komentaja, sodan oltua jo viikon käynnissä!

Olisi kyllä todella mielenkiintoista kuulla lisää, missä pääsi hengestään. Ovatko ukrainalaiset pääseet täyteen vauhtiin sissi- ja kaukopartitoiminnassa. Huikeaa jos kuoli kostona kullervon, jos näin runolliseksi saa hetkeksi mennä.
 
Väitän, että valtiomme johdolla ml. puolustusvoimat on paras tilannetieto ja täten parhaat edellytykset tehdä oikean suuntaiset päätökset tai pitäisi ainakin olla paras todennäköisyys tehdä oikeita päätöksiä. Jos päätös on hake Natoon per heti, niin he tekevät sen olemassa olevan tiedon pohjalta ja sama, jos ei heti sitä hae (kannattaa lukea Saulin julkilausuma tältä päivältä). Kun luen tätä palstaa, jota itsekin herkeämättä seuraan, niin tulee kyllä vaan vahva tunne, että osalta meistä, jotka tätä palstaa luemme ja kirjoitamme, niin on homma karannut lapasesta ja huolella. Olen itse erittäin maanpuolustushenkinen ja venäläiseen en luota koskaan, mutta silti luotan, että maamme johto tekee oikeat ratkaisut tässä kiristyneessä tilanteessa.
Tätä älköön luettako kiilan lyömisenä jne: Minun mielestäni tämänhetkinen neuvostovalt... anteeksi Valtioneuvostomme ei ole lausunnoissaan ja toimissaan osoittautunut ihan noin varauksettoman luottamuksen arvoiseksi. Ainahan hekin toki ovat voineet muuttuvasta tilanteesta oppia ja ideologian rähmäämiä silmiään aukoa.
 
I must have been a subscriber to the doctrine of mutually assured destruction, because I somehow found reassurance in the very madness of it all. I recall an item on television news about a large-scale rehearsal for a nuclear attack somewhere, I think in the American midwest. I’m hazy on the details but I remember very clearly a vox pop with an old boy, a resident of a town in the area. He looked like someone out of a Steinbeck novel, and spoke in the kind of accent someone might speak in if they were mocking a country boy drawl. Asked if the simulation exercise had caused him to worry any more about the prospect of a nuclear winter, he chewed thoughtfully on whatever he was chewing, and then said something like: “The way I see it, there isn’t one critter in this whole darned world crazy enough to start something like this.” Yes, I thought: I think that’s right. I hoped that was right. I still hope he was right.
Me too
 
Suomessa hellitty myytti tuokin "Ruotsi on heikko" meme. Kansainväliset tarkkailijat eivät ole kanssasi samaa mieltä.

Global firepower indexissä (joka huomioi muutakin kuin vain ukkelimäärän tai tyhmä-tykistön putkimäärän) Ruotsi on sijalla 25. heti Puolan jälkeen. Suomi on sijalla 59. Notta se siitä Ruotsin veneen syvälläuimisesta.

Siellä on myös Venäjä sijalla kaksi. Mites tää viime päivien menestys?
 
Yhtä lukua kun katsoo, eli 9000 miestä _viikossa_ eli siis noin minuutin välein kaatuu yksi venäläinen. On meinaan todella raskas tahti, eikä tämä voi mitenkään pysyä Venäjän kotirintamalta piilossa kovinkaan kauaa... Vaikka tuossa oli puolet liikaakin, niin siltikin se tarkoittaisi sitä että noin joka toinen minuutti kuolee yksi venäläinen.

Joka kymmenes minuutti menee yksi panssaroitu ajoneuvo ja alle tunnin välein yksi panssarivaunu...

Ne jotka kovasti haluavat epäillä näitä ryssien tappiolukuja on syytä huomata että ei olla vielä edes talvisodan päivätuotannossa ruhojen osalta. Ei vaikka luotettaisiin ryssien omiin tilastoihin. 105 päivää>167976 ryssää
 
Oligarchs under sanctions in the EU and US have been linked to almost £200m of property in London and the home counties, a Guardian analysis has found, as Boris Johnson came under mounting pressure from Labour to step up financial curbs.

Among those hit with sanctions by the EU in recent days over Russia’s invasion of Ukraine are Mikhail Fridman and Petr Aven, who separately own mansions in London and Surrey. Both men stepped down from the board of their private investment group, LetterOne, on Tuesday.

Tätä lukemalla saa helposti kuvan että niitä omistuksia on ollut ristiin ja toisten nimellä, yhtiön alla jne. Joten jos Airiston Helmeen vertaa niin ei ihme että KRPllä kesti aikaa sen selvittämisessä. En nähnyt Ylen uutisissa että Suomessa olisi menossa samanlainen selvitystyö. Ehkä se on suoritettu aikoja sitten mutta kansalle sitä ei olla tuotu tietoisuuteen.
 
Hyvä pointti. Aseita ja ammuksia saadaan mutta konkreettisen avun suhteen muut maat eivät laita tikkuakaan ristiin. Tuskin edes ruotsi, vaikka väittääkin auttavansa.
Eiköhän se ole ihan universaali totuus että kansan oma tahto puolustautua ja usko omaan asiaansa minkä puolesta soditaan ratkaisee, olipa Natoa tai ei. Toki Nato siinä oleellisesti auttaa, mutta vain auttaa, ei ratkaise. Koskee Suomea niinkuin muitakin valtioita ja kansoja.
 
Nämä veteraanien ulostulot on mielestäni hieno asia, vaikka joku saattaakin olla eri mieltä. Tietävät kuitenkin paremmin kuin kukaan muu, mistä on oikeasti kyse ja onko se sen arvoista.
Saan työni puolesta silloin tällöin kunnian olla tekemisissä sotaveteraanien kanssa. Kysyin muutamia kuukausia sitten eräältä veteraanilta, mitä sotien jälkeistä itsenäisen Suomen vuosikymmentä hän pitää parhaimpana "kulta-aikana" Suomessa ja elämässään. Hän vastasi, että "kyllä se kulta-aika on nyt".

Tuon kommentin jälkeen olen enenevissä määrin ymmärtänyt, että kaikki ei ollut ennen paremmin, kuten sanotaan. Vanhat sen tietävät. Suomea kannattaa puolustaa monestakin syystä. Osa ehkä tajuaa sen vasta sitten, kun niiden kylmien vaihtoehtojen kanssa tullaan kolkuttelemaan rajan taakse.
 

Kuulemma Ukrainan ilmavoimat lentävät edelleen.

Osaako joku viisas vastata miten ihmeessä Ukrainan vähät sotilaskoneet välttävät omien ampumat kannettavat it-ohjukset, ottaen huomioon sen jumalattoman määrän mitä niitä on nyt saatu avustuksina maahan? Onko ne jaettu vain dedikoiduille yksiköille, joilla on kyky tunnistaa koneet tai tieto siitä että omia on alueella vai kantaako niitä nyt mikä vaan yksikkö mukanaan? Tuota videota kun katsoin niin tuli heti ekana mieleen että SU-24/SU-25 löytyy molempien osapuolten arsenaalista ja kyllähän siellä on taidettu jo IT-ohjusjärjestelmälläkin ampua yksi oma Flanker alas, Kiovan päällä sodan alkupäivinä.

Pakko se on tuollakin aina muutama alokas Möttönen olla (anteeksi kaikille Möttösille tässä samalla) jotka ovat valmiina ampumaan heti kun lentokoneen näkevät?
 
Viimeksi muokattu:
Viime yönä katselin Yhdysvaltojen CNN kanavalta Anderson Cooperin ohjelmaa. Haastatteli siinä jotain yhdysvaltalaiskenraalia, jonka nimeä en nyt muista ja joka saattoi olla myös jo eläkkeellä.

Yhdysvaltalaisen sotaherran mukaan se kaupunkisodankäynti tulee vaatimaan Kiovassa viisen kertaisen ylivoiman hyökkääjältä verrattuna kaupungin asukkaiden määrään, että se onnistuu. Ongelma on siinä, että vaikka jonkun alueen kaupungissa tyhjentävät ukrainalaisista vastarintaliikkeestä ja sotilaista, niin sinne pitää jättää pysyvä vartiointi venäläisten kun muuten ne palaavat sinne kaupunginosaan.

Ainoa tapa jolla se kaupungin valtaus onnistuu sotaherran mukaan on siinä, että koko kaupunki tuhotaan kokonaan järjestelmällisesti. Kaupunkisodankäynnissä venäläisten kannalta ongelmallista on myös se, että sinne kaupunkiin on rakennettu ja rakennetaan kaikenlaisia esteitä tielle ja miinoitetaan teitä ja rakennuksia. Lisäksi ongelmana on se, että joka paikassa on nykyään siellä erilaisia toimittajia eri maista ja paikallisilla on kameroita puhelimissa yms. niin tahtoo levitä ne sotarikokset sieltä maailmalle.

Minulla itselläni on vaikea ymmärtää mitä Putinin Venäjä kuvittelee vielä voittavansa tuolla sodalla. Vaatinee todella monta miljoonaa venäläistä sotilasta sinne jatkuvasti lahtaamaan paikallisia asukkaita jos sen hallussa meinaavat pitää jos miehitys onnistuu. Jos antavat siimaa ja vetävät joukkoja niin paikallinen nukkehallitsija lakeijoineen lähtee samantien päiviltä. Lisäksi ne musertavat kauppapakotteet on päällä vielä venäläisillä ja niiden purkamista tuskin Ukrainan totaalinen tuhoaminen ja miehitys tuskin ainakaan auttaa.
 
En löytänyt linkkiä enään, mutta eihän tämä ole sama ryssä joka esiintyi jossain artikkelissa missä puhuttiin ryssien varustuksesa?

Tästä voisi google translatella saada jotain irti jos kääntelee VE -> ENG

 
Siinä lähtee epäsuoraa palautetta miehittäjien suuntaan! Toivottavasti alueet ovat niin hyvin ruudutettu kuin mitä mielessäni toivon. Eipä tuolla peltojen keskellä ole kauhean helppoa hyökkääjän kaivautua mudan sisään epikseltä suojaan.

lähipäivinä on siis luvassa videoita epiksellä möyhennetyistä vanjan asemista(/saattueista). Maistuu!


 
Back
Top