Ukrainan konflikti/sota

Näihin tullut törmättyä


http://m.hrw.org/news/2015/03/19/ukraine-more-civilians-killed-cluster-munition-attacks

Joitain lankamiina virityksiä tullut myös vastaan.

Tuo keskimmäinen miinaanajo video on kyllä varsin havainnollinen, miten paljon hyvin halpa miina voi saada aikaan. Yksi tuhoutunut kuljetusvaunu, tokkuraisia ja haavottuneita miehiä. Ja loput seurueesta pysähtyy ottamaan selfietä, niin meneillään oleva operaatio jää sitten siihen.

Johannes
 
Olisi varmaan aika helppo pysäyttää levittäytymistä pelkäävä kolonna. Nehän jää jonoon kaikki. Suomi pysäytti puna-armeijan yhdellä miinalla.

Joo, mutta vihollinen selviää vain yhden ajoneuvon menetyksellä. Levittäydy ja koko porukka saattaa ajaa miinaan ja vieläpä kaikki lähes samalla hetkellä.
 
Oletteko muuten nähneet yhdelläkään videolla että kummallakaan puolella kukaan liikkuisi tuolla puuston suojassa.
Monessa videossakin kun suojaavaat tietä niin eivät siitä tieltä poistu puuston suojaan. Hyökkäävätkin tietäpitkin mutta puuston suojaan eivät mene

Itse koen suomalaisena nimenomaan tuon pusikon ja metsän suojaavana tekiänä ja tietä karttaisin kuin piru jumalaa. Tietysti siellä on paikoin lankamiinoja ym mutta kuolee siinäkin porukkaa kun liikutaan aukealla.
 
Oletteko muuten nähneet yhdelläkään videolla että kummallakaan puolella kukaan liikkuisi tuolla puuston suojassa.
Monessa videossakin kun suojaavaat tietä niin eivät siitä tieltä poistu puuston suojaan. Hyökkäävätkin tietäpitkin mutta puuston suojaan eivät mene

Itse koen suomalaisena nimenomaan tuon pusikon ja metsän suojaavana tekiänä ja tietä karttaisin kuin piru jumalaa. Tietysti siellä on paikoin lankamiinoja ym mutta kuolee siinäkin porukkaa kun liikutaan aukealla.

Aluella (Donbass) useita kertoja vierailleena on todettava se, että pääasiassa alueen metsiköt ovat kapeita kaistaleita peltojen ja aukeiden ynnä arojen lomassa, osassa Donbassia löytyy sitten tihempääkin suomalaistyyppistä metsää mutta etenkin etelässä ja keskisellä alueella en kovinkaan usein nähnyt laajoja, edes satoja metrejä halkaisijaltaan olevia metsiköitä vaan usein metsiköt, pensaistot tms. olivat kapeita ryteikköisiä kaistaleita joilla ei ollut leveyttä kuin metreistä kymmeniin metreihin.

Pohjoisemmassa (nykyisellä ATO:n vyöhykkeellä) Slovjanskin suunnalla on sitten laajempiakin metsäalueita, likimain suomalaistyyppisiä mäntykankaita ja sitten laajahkoja tammimetsiköitä.

Se, että ei ole samanlaista kokemusta metsiköistä/metsistä mitä suomalaisilla on vaikuttanee varmasti osaltaan taktiikkaan, mutta olettaen myös se, että metsät eivät tarjoa laajoja yhtenäisiä vyöhykkeitä voi vaikuttaa siihen ettei niitä hyödynnetä samalla tapaa kuin Suomessa. (Toisaalta jokunen video on tullut nähtyä jossa metsän tarjoamaa suojaa on käytetty hyödyksi mutta selkeässä vähemmistössä nämä ovat).

Kun maisemat etenkin keskisen ja eteläisen Donbassin alueella ovat tällaisia niin on tavallaan ymmärrettävää, että sotimisen ehdot poikkeavat täkäläisistä (kuvat otettu elokuussa 2013 väleillä Donetsk-Artemovsk ja Donetsk-Mariupol-Berdjansk).

P8080086.JPG P8140457.JPG
vlad.
 
Kyllä ihan sielunpohjia raapisi kun joutuisi tuollaisella aukealla kävelemään.
Itsekkin olen tutkaillut karttoja ja googlen sateliitti kuvia niin kyllä tosiaan on aika aukeaa maastoa kaikenkaikkiaan.
Mutta jotenkin tulisi turvallisempi olo jos ympärillä olisi edes vähän risukkoa sun muuta näkösuojaa. Tämä on tälläinen enemmänkin tunnepuolen juttu. Monet kerrat aprikoinnu suomessa pienen pellon ylitystäkin tai tien, tonkokoista kun ylittäisi niin hirvittäisi.

Meillä tuon uuden taistelutavan myötä sotiminen on muuttunut enemmän sellaiseksi että isketään saattuen kylkeen metsästä käsin pienemmällä porukallla ja otetaan irti. Tämän jälkeen taas uusiksi.
 
Täältä löytyy oiva lomanviettopaikka myös suomalaisille Hells Angelsien, Natural Borns Killersien ja Cannonballa MC:n jäsenille. Alueen alkuperäinen omistaja saattaa tosin olla käärmeissään, mutta mitäs me hävinneistä!


http://www.themoscowtimes.com/news/...iscount-for-patriotic-sports-zone/520732.html
Pro-Putin Bikers Get 99.9% Rent Discount for 'Patriotic' Sports Zone
Night-wolves-russian-bikers.JPG

Host Photo Agency / RIA Novosti / ReutersLeader of the motorcycling club Night Wolves Alexander Zaldostanov (C), nicknamed "Khirurg" (Surgeon), performs during a festive concert marking the 70th anniversary of the end of World War Two in Europe, at Red Square in Moscow.
Motorcycle club Night Wolves has been allotted more than 250 hectares of land in Crimea for the purposes of developing a “patriotic” sports and healthy living center.

The local government in Sevastopol, the biggest city on the peninsula, has offered the Night Wolves bikers 267 hectares of land at a favorable rate of 0.1 percent of its actual price, according to a decree published Tuesday on the administration's website. The low rent takes into account the “not-for-profit” and “socially orientated” nature of the group, the decree read.

In return, the Night Wolves will use the space “to promote the popularization of healthy lifestyles, improve the moral and psychological state of the people, develop physical culture and sports, [and provide] a patriotic education for citizens of the Russian Federation.”

The group will be allowed to develop hotels, retail and food outlets on up to 1 percent of the land, according to the decree. “A profitable sort of patriotism,” anti-corruption campaigner Alexei Navalny wrote Wednesday on Twitter.

Georgi Alburov from Navalny's Anti-Corruption Fund said the rent worked out at the equivalent of about 50 kopeks (1 U.S. cent) a square meter, the BBC's Russian Service reported. The rent of the plot will therefore cost the Night Wolves about 14 million rubles ($280,000) — 99.9 percent less than its original value.

The lease will last for 10 years and the bikers have one month from the issuance of the decree on Tuesday to sign the contract, the report said.

The Night Wolves motorcycle club shot to international fame earlier this month when they embarked on a trip from Moscow to Berlin in honor of the 70th anniversary of the Allied victory over Nazi Germany, which Russia celebrated on May 9.

Some members were stopped by Polish and Lithuanian border guards who cited a lack of correct documents for entry, though about 10 bikers made it all the way through to Berlin, Britain's The Guardian newspaper reported.
 
Venäläisten/separatistien tankki (rikkoo Minsk sopimusta) saa osumaa Shyrokynessa.
 
Johan Bäckman kirjoitti blogissaan myös DNR:n Donetskissa järjestetystä paraatista:

http://kohudosentti.blogspot.fi/2015/05/mina-rakastan-sinua-jelena.html

Ja kyseinen blogi ja sen sanoma mielessäni juttelin aiheesta L:n kanssa, sen jälkeen kun hän oli viimeksi ollut yhteydessä siskoonsa ja ystäviinsä kaupungissa. Aloittakaamme lainauksella dosentti Johan Bäckmanin "brilliantista" kirjoituksesta:

"Marssiin osallistuvat kaikki Donetksin kansantasavallan järjestöt ja ammattiryhmät. Kaikki hymyilevät ja ovat kiitollisia johtajillen vapaudesta ja demokratiasta. Vain Donetskissa demokratia on aidoimmillaan."

L:n siskon ja L:n useamman ystävän mielestä kyseinen paraati oli kaikella tapaa irvokas tapahtuma, menneisyydestä kumpuava näytelmä jossa ihmisarvoa ei juurikaan kunnioiteta ja kaikki nämä henkilöt asuvat Donetskissa ja elävät miehitetyllä alueella ja kaikki he pysyivät kotona voitonpäivän juhlien aikana, marssien aikana ja kaikkien propagandanäytösten aikana. Donetskin demokratia on sitä ettei siellä sallita kuin yksi ja ainoa mielipide, yksi totuus ja kaikki muu toiminta on kiellettyä ja seuraukset voivat olla ihan mitä tahansa pidättämisen ja pahoinpitelyn tai muun rankaisun väliltä. Ilmeisesti tällaisesta demokratian irvikuvasta dosentti Johan Bäckman pitää ja vain sellaista hän osaa arvostaa.

L:n sisko ei mennyt paraatiin, hän ei halua millään muotoa tukea rikollisia tahoja, ei edes antaa heille pienintäkään propagandavoittoa. L:n ystävät pysyttelivät samaten kotona ja on huomioitava, että joukossa on myös Venäjältä alueelle Ukrainan itsenäistymisen jälkeen muuttaneita henkilöitä, jotka eivät tue separatistihallintoa tai Venäjän toimia. Kaikkien mielipide propagandanäytöksistä on tuomitseva ja osa pitää niitä itseasiassa demoralisoivina kokemuksina niihin liittyvän pakon tähden.

Loppujen lopuksi paraati oli vain pieni aihe polveilevien keskusteluiden joukossa. Pääroolissa oli taloudellinen tilanne alueella, L:n sisko kertoi saaneensa huhtikuun lopulla palkan - kyseessä tosin oli kansantasavallan ensimmäinen tämän vuoden puolella maksama palkka eli käytännössä tammikuun palkka. Mutta eipä palkalla tee juuri mitään, koska sillä vähäisellä summalla hryvnia ei suuren suuria ostoksia tehdä - no eipä Donetskissa ole paljon ostettavaakaan. Hyllyt kaupoissa ovat tyhjiä, ihmiset keräävät täydennystä ruokavalioonsa mitä erilaisimmin tavoin ja kovin moni odottaa kesää ja satokautta ja sitä että se toisi edes hiukan parannusta ruokavalioon - mutta kysymys onkin se, että kuka viljelee ja missä? Pelloilla on miinoja, räjähtämättömiä ammuksia, tavaroiden kuljetus kaupunkiin on ongelmallista, ryöstelyt ovat jokapäiväisiä tapahtumia, "tiesulkubisnes" vie veronsa joten voi olla ettei kesä tuo kovinkaan suurta helpotusta asukkaiden ruokavalioon - kurjuus ja nälkä tulevat olemaan vastakin vieraina ruokapöydässä, ainakin heillä joilla ei ole suhteita.

vlad.
 
Johan Bäckman kirjoitti blogissaan myös DNR:n Donetskissa järjestetystä paraatista:

http://kohudosentti.blogspot.fi/2015/05/mina-rakastan-sinua-jelena.html

Ja kyseinen blogi ja sen sanoma mielessäni juttelin aiheesta L:n kanssa, sen jälkeen kun hän oli viimeksi ollut yhteydessä siskoonsa ja ystäviinsä kaupungissa. Aloittakaamme lainauksella dosentti Johan Bäckmanin "brilliantista" kirjoituksesta:

"Marssiin osallistuvat kaikki Donetksin kansantasavallan järjestöt ja ammattiryhmät. Kaikki hymyilevät ja ovat kiitollisia johtajillen vapaudesta ja demokratiasta. Vain Donetskissa demokratia on aidoimmillaan."

L:n siskon ja L:n useamman ystävän mielestä kyseinen paraati oli kaikella tapaa irvokas tapahtuma, menneisyydestä kumpuava näytelmä jossa ihmisarvoa ei juurikaan kunnioiteta ja kaikki nämä henkilöt asuvat Donetskissa ja elävät miehitetyllä alueella ja kaikki he pysyivät kotona voitonpäivän juhlien aikana, marssien aikana ja kaikkien propagandanäytösten aikana. Donetskin demokratia on sitä ettei siellä sallita kuin yksi ja ainoa mielipide, yksi totuus ja kaikki muu toiminta on kiellettyä ja seuraukset voivat olla ihan mitä tahansa pidättämisen ja pahoinpitelyn tai muun rankaisun väliltä. Ilmeisesti tällaisesta demokratian irvikuvasta dosentti Johan Bäckman pitää ja vain sellaista hän osaa arvostaa.

L:n sisko ei mennyt paraatiin, hän ei halua millään muotoa tukea rikollisia tahoja, ei edes antaa heille pienintäkään propagandavoittoa. L:n ystävät pysyttelivät samaten kotona ja on huomioitava, että joukossa on myös Venäjältä alueelle Ukrainan itsenäistymisen jälkeen muuttaneita henkilöitä, jotka eivät tue separatistihallintoa tai Venäjän toimia. Kaikkien mielipide propagandanäytöksistä on tuomitseva ja osa pitää niitä itseasiassa demoralisoivina kokemuksina niihin liittyvän pakon tähden.

Loppujen lopuksi paraati oli vain pieni aihe polveilevien keskusteluiden joukossa. Pääroolissa oli taloudellinen tilanne alueella, L:n sisko kertoi saaneensa huhtikuun lopulla palkan - kyseessä tosin oli kansantasavallan ensimmäinen tämän vuoden puolella maksama palkka eli käytännössä tammikuun palkka. Mutta eipä palkalla tee juuri mitään, koska sillä vähäisellä summalla hryvnia ei suuren suuria ostoksia tehdä - no eipä Donetskissa ole paljon ostettavaakaan. Hyllyt kaupoissa ovat tyhjiä, ihmiset keräävät täydennystä ruokavalioonsa mitä erilaisimmin tavoin ja kovin moni odottaa kesää ja satokautta ja sitä että se toisi edes hiukan parannusta ruokavalioon - mutta kysymys onkin se, että kuka viljelee ja missä? Pelloilla on miinoja, räjähtämättömiä ammuksia, tavaroiden kuljetus kaupunkiin on ongelmallista, ryöstelyt ovat jokapäiväisiä tapahtumia, "tiesulkubisnes" vie veronsa joten voi olla ettei kesä tuo kovinkaan suurta helpotusta asukkaiden ruokavalioon - kurjuus ja nälkä tulevat olemaan vastakin vieraina ruokapöydässä, ainakin heillä joilla ei ole suhteita.

vlad.

Kysymys, vaikka tätä on varmasti jo tässä ketjussa käsiteltykin. Tiedätkö miten paikalliset suhtautuvat siihen, että pitäisikö Ukrainan vielä vastata kapina-alueiden hyvinvoinnista, vai odottavatko paikalliset, että Äiti-Venäjä vastaa kaikista kuluista ?
 
Perjantaina Ukrainan presidentinhallinto julkaisi tiedotteen, jonka mukaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö olisi kutsunut ukrainalaisen virkaveljensä Suomeen, tutustumaan Mannerheim-linjaan.

Kertauskutsua odottaessa. :D
 
Back
Top