Ukrainan konflikti/sota

Jotenkin noin sen itsekkin tuumin. Putin käskettiin Kiinaan ja kauppasopimuksia varmasti tehdää, mutta samalla varmasti koitetaan rauhaa. Kiina ei tarvitse tätä sotaa. Ryssä paskoo Kiinan omistamat tai vuokraamat pellot ukrainassa ja maailmantalous sakkaa muutenkin.
Meillä ei oikeastaan ole mitään minkä perusteella voisi arvioida että Kiina haluaisi rauhaa Ukrainaan. Kyllä jokin rauhan ehdotus mutta ei järkevä sellainen. Ei kai Kiinan olisi mitenkään järkevää hyökätä Taiwaniin mutta kuka taas sanoo että etteikö kiina voisi tehdä järjettömiä asioita. Aika vähällä järjellä tätä maailmaa johdetaan, se on ainoa varma asia mikä on pöydällä
 

”Brutaaleja taisteluita” – venäläisten etenemisen sanotaan pysähtyneen​

Taistelut jatkuvat Harkovan alueen pohjoisosissa.


Venäjän joukkojen yritykset murtautua Ukrainan puolustusten läpi Harkovan alueen pohjoisosissa on pysäytetty.
Ukrainalaiset ovat vakauttaneet tilanteen osittain, mutta taistelut jatkuvat, kertoo uutissivusto censor.net.

Venäjä aloitti viime perjantaina uuden hyökkäyksen Ukrainan Harkovan alueella.

Ukrainan asevoimien everstiluutnantti Nazar Voloshynin mukaan operatiivinen tilanne Harkovan suunnassa on edelleen vaikea, ja se muuttuu dynaamisesti.

– Brutaalit puolustustaistelut jatkuvat merkittävällä osalla rajakaistaamme.
Venäjän joukot yrittävät saada jalansijan asutuilla alueilla ja käyttää niitä hyväkseen edetäkseen syvemmälle, hän kertoo.

Voloshynin mukaan viimeisen vuorokauden aikana torjuttiin 11 vihollisen hyökkäystä.

– Taistelut jatkuvat Lukiantsin ja Vovtšanskin alueilla. Miehittäjät yrittävät saada siellä taktisen edun ja jalansijan.
Mutta Ukrainan asevoimien yksiköt eivät anna heille mahdollisuutta siihen.
Teemme vastahyökkäyksiä, iskemme tykistöllä ja suuri määrä lennokkiyksiköitä osallistuu taisteluihin.

– Vihollisen tykistö- ja rynnäkkötoiminnan vuoksi joillakin Lukiantsin ja Vovtšanskin alueilla ukrainalaisia yksiköitä on siirretty edullisempiin asemiin sotilaiden suojelemiseksi. Taistelut jatkuvat siellä, Voloshyn sanoo.
 
Kiinan talouskasvun pysähtyminen kun seinään koronan jäljiltä on aihe mistä vois kirjottaa n. 20 sivusen esseen mutta lyhyesti sanottuna Kiinan talouden nykytilanteella ei oo kyllä käytännössä juurikaan tekemistä Ukrainan sodan kanssa, siellä oltais ihan yhtä kusessa kun nytkin vaikka Putteli ei oliskaan alottanu kolmen päivän erikoista.

Jos mitä niin Kiina on osaltaan epäsuorasti hyötyny sodasta, koska pystyvät ryssille tuuppaan edes osan siitä talouden ylikapasiteetista mikä länsimaille ei enää kelpais ihan ilman sotaakaan, puhumattakaan siitä että mm. hiilivetykaupassa Kiina kairaa ryssää perseeseen ns tuelta ruosteisella rautakangella.

Ja jos nyt rehellisiä ollaan niin Kiina on valehdellu talousluvuistaan jo vuosikymmeniä joten heidän ilmottamalla "5% talouskasvulla" voi suoraan pyyhkiä perseensä. Kiinan reaalitalous on ollu lamassa jo viimeset kolme vuotta.
Ja pahenee vaan entistä enemmän, kun väkiluku laskee - se onkin jo alkanut valumaan. Samalla nuorisotyöttömyys yli 20%.

Kiinalle ei ole edes asetettu pakotteita vielä tästä sodasta.

Lisäksi Kiina hyötyy siitä että lännen sotaresurssit on levitetty pitkin maailmaa, jolloin Taiwanin sodassa länsi ei voisi pelkästään keskittyä Kiinaan.

Taiwanin hyökkäys tulee, kun länsi on kaikkein heikoimmillaan, joten Ukrainan sodan lopetus tuskin on Kiinan ajatuksissa. Pikemminkin Ukrainan sodan rintaman laajennus olisi Kiinan mieleen, jotta länsi joutuisi aseistamaan entistä enemmän Ukrainaa - tämä kaikki olisi pois sitten sieltä Taiwanin tukemisesta.

Tässä on ainoa mutta, länsi ajaa myös omaa sotateollisuuttaan ylös ja sitä se ei saa saada ylös ennen Kiinan Taiwaniin hyökkäämistä, joten jossakin vaiheessa se heikko kohta on tulossa jolloin kiinan on hyökättävä Taiwaniin tai se ei sitä tee "ikinä".

Siinä vaiheessa kun lännen varastot on mahdollisimman alhaalla ja sotateollisuutta ei olla vielä saatu täysissä määrin ylös, on Kiinan aika koittanut. Tämä tulee tapahtumaan seuraavan parin vuoden aikana, tai sitä ei tule seuraaviin kymmeniin vuosiin, koska muutaman vuoden päästä länsi on vahva, kun sotateollisuus on ajettu ylös ja varastoja täytetään.
 
Venäläiset väittävät tiputtaneensa kolme ukrainalaista Mig-29:ä.

Russian air defense systems shot down three MiG-29 aircraft of the Ukrainian Armed Forces in one day​

MOSCOW, May 16. /TASS/. The Ukrainian Armed Forces lost three MiG-29 aircraft shot down in one day.

This was reported to the Russian Ministry of Defense.

“Three MiG-29 aircraft of the Ukrainian Air Force were shot down by air defense systems,” the statement said.
https://tass.ru/armiya-i-opk/20818059
 
Meillä ei oikeastaan ole mitään minkä perusteella voisi arvioida että Kiina haluaisi rauhaa Ukrainaan. Kyllä jokin rauhan ehdotus mutta ei järkevä sellainen. Ei kai Kiinan olisi mitenkään järkevää hyökätä Taiwaniin mutta kuka taas sanoo että etteikö kiina voisi tehdä järjettömiä asioita. Aika vähällä järjellä tätä maailmaa johdetaan, se on ainoa varma asia mikä on pöydällä
Ei meillä ole perusteita suuntaan ja toiseen. Aihetodisteita ja kaikenmaailman spekulaatiota Taiwanista ja muusta. Kiina on ostanut ja ostaa edelleen kultaa minkä vain saa hinnasta juuri välittämättä. Se vähän enteilee pahaa. Kuten puheet amerikkalaisten velkakirjojen myynnistä. Toisaalta kiina oli suurin yksittäinen ukrainalaisen viljan ostaja koko pallolla. Ukrainan viljalla on jonkinlainen merkitys kiinalla. Kiina ei pysty väestöään ruokkimaan edes hyvinä aikoina. Kiinan ruuan omavaraisuusaste on laskenut sieltä yli 90prosentista 65prosenttiin kahdenkymmenen viimevuoden aikana ja suunta vain pahenee maan keskiluokkaistuessa. Riisikippo ei enää riitä. Nyt heidän suurin viljantoimittaja on sodassa. Mutta kuten sanoit. Ei näistä varmasti mitään tiedä.

 
Plokhyn näkökulma on kiinnostava. Yksi kysymys siitä kuitenkin herää. Millä perustella Putinin raakuus, jos heitä kerran markkinoidaan samana porukkana? Vai juuri sillä sen voi perustella? Kohteleehan venäläinen johto aina kansaansa kurjasti ilman tunnontuskia.
Sisällis-sodat ovat tyypillisesti sodista raaimpia. Putinille, neukku/KGB aikaan juuttuneena, voi roistomainen hyökkäyksensä näyttäytyä juurikin sisällis-sotana.
 
Tässä on taustalla myös jotain muuta, jotain isompaa. Kiina on ostanut jo pitkään kultaa aivan millä hinnalla tahansa. Se täyttää holvejaan maailman kullasta. Se viittaa johonkin suurempaan kofliktiin.

Ryssä ja Kiina saattavat puhua tuolla jo jonkinlaisesta sellaisesta tulevaisuudesta, josta tuomion pasuunat ovat jo toitottaneet pitempään.

En tiedä, mutta kaikki alkaa mennä samaan suuntaan kuin ennen ensimmäistä ja toista maailmansotaa. Euroopan ja USA:n olisi parempi ottaa nyt aika nopeasti kiinni näistä kaikista ennusmerkeistä.

"China Is Buying Gold Like There’s No Tomorrow
The global price of gold has reached its highest levels as Chinese investors and consumers, wary of real estate and stocks, buy the metal at a record pace."


Oma arvaukseni: Kiina valmistelee iskua Taiwaniin. Kulta säilyttää arvonsa ja toimii käyttökelpoisena valuuttana, vaikka länsimaat laittavat kiinan boikottiin.
 
Pitää nostaa hattua ranskalaisille nuorille kyl, ovat jotenkuten hajuilla mistä kyse:

"

Kysely: Puolet Ranskan nuorista valmiita taistelemaan Ukrainassa​

Puolet ranskalaisista nuorista olisi valmiita ilmoittautumaan armeijaan ja taistelemaan Ukrainassa, mikäli se olisi välttämätöntä Ranskan etujen puolustamiseksi, kertoo uusi tutkimus. Raportista uutisoi muun muassa Le Parisien.
Kyselyn aineisto kerättiin kesällä 2023 kahden ranskalaisen tutkimusinstituutin toimesta. Tutkimukseen vastasi yli 2 300 18–25-vuotiasta ranskalaista.
Tulosten mukaan 51 prosenttia ranskalaisista nuorista olisi valmis sotimaan Ukrainassa, jos Ranskan puolustaminen sitä edellyttäisi.
Ranskalaislehti huomauttaa, että tutkimuksen aineisto kerättiin paljon ennen sitä, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron kohahdutti alkuvuodesta 2024 puheillaan siitä, että Nato-joukkojen lähettämistä Ukrainaan ei voi sulkea pois.
Tutkimukseen vastanneista 62 prosenttia on lisäksi sitä mieltä, että Ranskan tulisi palauttaa yleinen asevelvollisuus, josta maa luopui vuonna 1997."

Iltalehen seuranta
 
Pönttö-Putin on ajanut venäjän vasalliksi ja halvan energian/raaka-aineen lähteeksi. Samaan tilaan kuin osa afrikan maista. On kyllä tsaarina toi keskinkertainen kgb-ukkeli täysin onneton tunari. Jos venäjän kansa ei olisi maailman tyhmin kansa, se heittäisi nuo hyödyttömät ja epäonnistuneet parasiitit ulos.
Kiinan meikäläisittäin ikiaikainen, vähintään oopiumisodista asti vireillä ollut projekti on tulossa päätökseen. Siperian luonnonvarat ovat heidän. Nalle Puh jää Kiinan historiaan kovan luokan keisarina.

Edit: Näissä pitää muistaa se Tsou En-Lain vastaus kysymykseen "Mikä on Ranskan vallankumouksen merkitys?"... "Liian aikaista sanoa."
 
Viimeksi muokattu:
Ei venäjäkää olisi tarvinnut tätä sotaa. Ei kannata uskoa että kiinalaiset ajattelisivat kuten eurooppalaiset. Kyllä ne sen Taiwanin haluaa.
Lännessä tunnetusti kaikki pyörii rahan ja talouden ympärillä, mutta en olisi lainkaan varma millainen motivaattori tai este se on Kiinalle ja Venäjälle. Luulen että invaasioita suunnitellessa pohditaan vaikutusta osakekursseihin yhtäpaljon kuin vaikutusta hiilijalanjälkeen.
 
Tanskalta uusi 750m€ arvoinen lahjoituspaketti, josta vajaa puolet menee ilmatorjuntaan ja osa tykistöön sekä Ukrainan F-16 ohjelmaan.
 
Lännessä tunnetusti kaikki pyörii rahan ja talouden ympärillä, mutta en olisi lainkaan varma millainen motivaattori tai este se on Kiinalle ja Venäjälle. Luulen että invaasioita suunnitellessa pohditaan vaikutusta osakekursseihin yhtäpaljon kuin vaikutusta hiilijalanjälkeen.
Eu-direktiivi hiilijalanjäljen raja-arvoille hyökkäyssodassa :) :) siihen pysähtyy venäjän hyökkäys.
 
Lännessä tunnetusti kaikki pyörii rahan ja talouden ympärillä, mutta en olisi lainkaan varma millainen motivaattori tai este se on Kiinalle ja Venäjälle. Luulen että invaasioita suunnitellessa pohditaan vaikutusta osakekursseihin yhtäpaljon kuin vaikutusta hiilijalanjälkeen.
Sun Tzu sanoo että armeijan on kaikkein kannattavinta pistää syömään vihollisen varastoista. Mitä virkaa on paperilla reaalimaailmassa jos toisessa vaakakupissa on ihan oikeita luonnonvaroja ja maata?
 
Back
Top