Ukrainan konflikti/sota

Lainasin eilen JR2 viestiä jossa oli numeroita ryssän A-50 koneiden määristä. Se kirjoitus perustui vishun_military ryhmän telegram-viestiin, lainaan sen alle (konekäännös englanniksi - viesti julkaistu 23.2.2024): LÄHDE

1708781898020.png

1708781931991.png

A-50 in service with the Russian Federation :

After another downing of this strategically very expensive aircraft, our team decided to review the number of them in service with Russia.

6 A-50U, 3 A-50M, about 14 A-50 aircraft in storage, 2 for modernization (removed from storage), 1 A-100

In the photo you can see the removal from storage of 2 A-50 aircraft (2022- 2023) for their further restoration and modernization.

According to other data, there were a total of 22 of them. (13 A-50, 6 A-50U and 3 A-50M) and another newest A-100.

⭕️ During the entire invasion, DRER aircraft (A-50) took a continuous part in the invasion in the number of 3 to 7 units.

In the recent past, the following airfields were based:

🔹 Anapa
🔹 Krymsk
🔹 Akhtubinsk
🔹 Taganrog

t.me/vishun_military/4030
4.2Kviews
Feb 23 at 20:36

-


ELI heidän mukaansa ryssä on käyttänyt 3-7 kpl näitä koneita tämän sodan aikana, oletan että tarkoitetaan sitä että eri aikoina on ollut eri määrä koneita käytössä, kuitenkin vähintään 3 kpl kokoajan.

Heillä on numeroita koneiden määristä kahdesta eri lähteestä, mutta modernisoitu A-50U on selvästi paras ja suorituskykyisin vanhempiin koneisiin verrattuna, joten niiden määrä on tärkein. Molempien lähteiden mukaan niitä olisi 6 kpl - tosin ryssä on poistanut varastoista 2 kpl vanhempia koneita ja ilmeisesti ne on viety modernisointavaksi. Milloin ne valmistuvat, kuka tietää. Luulisi siihen menevän yksi vuosi, tosin riippuu tietysti paljon siitä, mitä kaikkea on tarkoitus tehdä.

Varastoidut koneet herättävät myös sen saman vakiokysymyksen: kuinka moni näistä on käyttökelpoisessa kunnossa ja onko tehty kuinka paljon kannibalisointia. Mikä määrä kannibalisointia joudutaan tekemään jotta mainitut 2 kpl vanhoja koneita saadaan modernisoitua ja käyttökelpoiseen kuntoon?
 
Viimeksi muokattu:
Ruotsi on jo pidemmän aikaa vihjaillut näistä Gripeneistä mutta joka kerta joku heikäläinen on käynyt vetämässä maton alta eli ei voida toimittaa koska ei ole mistä antaa.

Toisaalta jos ruotsalainen jotain osaa niin tavaran myymisen, joten en epäile hetkeäkään, etteivätkö ymmärtäisi millaisesta tilaisuudesta tässä on kyse. Gripen ei ole käynyt kaupaksi maailmalla mutta kenties muutama onnistuminen tällaisessa sodassa auttaisi? Toki on riski että kärsitään tappioita mutta Ukraina on osannut käyttää saamiaan resursseja taitavasti - toki moni kohissut välillä mm. HIMARS:in rakettien maaleista, että tuollaisiako niillä kannattaa ampua jne. Samoin panssarivaunujen käyttö yhden tai kahden määrissä, jalkaväen asemia vastaan yms.

Eli ei voida olla varmoja, millaisia tuloksia tulee jos näitä annetaan. Toisaalta lopputulos voisi myös olla hyvin positiivinen, koska Ukraina on ollut toisinaan myös erinomaisen nokkela. Toki perivenäläinen ryssiminen avustaa.

Pessimisti sanoisi että tässä on taas lisää vihjailua ja kiusoittelua mutta Gripenit jäävät antamatta.

Optimisti sanoisi että eivät he turhaan lentäjiä kouluta, se olisi resurssien tuhlausta - ja kenties svenssonit tekevät päätöksen toimituksesta ilman turhia huuteluita, jolloin se tulisi ryssälle enemmän yllätyksenä. Eihän Suomikaan turhaan huutele antamastaan avusta ja hyvä niin, miksi tehdä vihollisen työ yhtään helpommaksi kuin on pakko?

Itse veikkaan, että Ruotsi ilmoittaa Gripen-lahjoituksista Ukrainalle melko pian NATO-papereiden hyväksymisen jälkeen.
 
Näiltä Käihköiltä pitäisikin aina kysyä myös sitä myöhempää lopputulosta: Mitä tapahtuu vuosi, 3 vuotta tai 5 vuotta myöhemmin? Ihan niin kuin johonkin neuvotteluun homma loppuisi..
Käihköltä vois myös kysyä/tarkistaa, kuka syytää hänen tililleen rahhaa... Sori ot
 
Katsokaahan sitä osumavideota tarkasti, eikö näytä vähän että koneeseen osuu kineettistä energiaa käyttävä ohjus. Viivamainen jälki jää joka jatkuu osuman jälkeen.

Voin olla väärässäkin, mutta ohjus tulee ylhäältä selvästi, kun kone laskee.

Edit apuviivat 🧐
Katso liite: 93467
Spekuloidaan nyt kunnolla ;)
Tuo ohjus mikä tuossa on iskenyt tuohon koneeseen, näyttää tulevan samalta suunnalta missä väitettiin toisen ohjuksen osuneen silppuihin tai jopa toiseen koneeseen. Olisiko tuossa mahdollista, että ohjus olisi sellaista tyyppiä missä erillinen loppulähestymis nopeus. Eli se ensimmäinen räjähdys olisikin siitä kun ohjus laittoi "hanat kaakkoon". Vai vielä parempaa, eli joku häivekone olisi ampunut ekan räjähdyksen kohdalla ohjuksen.
 
Spekuloidaan nyt kunnolla ;)
Tuo ohjus mikä tuossa on iskenyt tuohon koneeseen, näyttää tulevan samalta suunnalta missä väitettiin toisen ohjuksen osuneen silppuihin tai jopa toiseen koneeseen. Olisiko tuossa mahdollista, että ohjus olisi sellaista tyyppiä missä erillinen loppulähestymis nopeus. Eli se ensimmäinen räjähdys olisikin siitä kun ohjus laittoi "hanat kaakkoon". Vai vielä parempaa, eli joku häivekone olisi ampunut ekan räjähdyksen kohdalla ohjuksen.

Tai ensimmäinen räjähdys on TORin/Pantsirin torjuntaohjuksen itsetuho.
 
Stunningly heroic video of close combat! Ukrainian warrior of the 8th Separate Mountain Assault Battalion of the 10th Separate Mountain Assault Brigade "Edelweiss" single-handedly cold-bloodedly holds back the superior enemy forces, demonstrating extreme courage and bravery. This footage dates back to December 2023. This duel ended with eliminated and crippled occupiers, who were methodically wiped out by artillery and drones. The Ukrainian fighter survived having defended his position and waited for reinforcements.We are holding. We are much smaller in number than our enemy. But we need weapons! Then we can defend our land, our families and war will not come to you

Linkki
 
Sanoja ainakin riittää.



Toki kaikkiaan EU ja jäsenmaat ovat antaneet Ukrainalle yli 85 miljardin euron arvosta apua, kun lasketaan mukaan rahoitus- ja budjettituki, humanitaarinen apu ja muu hätäapu. Juuri perustetulla 50 miljardin rahoitusvälineellä puolestaan tuetaan Ukrainan elpymistä, jälleenrakentamista ja uudistamista vuosina 2024-2027.

Samaan aikaan Venäjää on heikennetty erilaisilla mittavilla talous- ja henkilöpakotteilla, viimeisempänä tällä viikolla hyväksyttiin 13. pakotepaketti. Nyt on estettävä Venäjää kiertämästä näitä pakotteita.

Tämä tuki on ollut merkittävää, mutta nyt kaiken keskiössä on nimenomaan aseavun vauhdittaminen ja ammustuotannon lisääminen. Ei riitä, että autamme Ukrainaa vain jatkamaan taistelua. Ukrainan on voitettava. Se taistelee paitsi omasta vapaudestaan, koko Euroopan tulevaisuudesta.

Nyt Euroopan puolustusteollisuuteen ja ammustuotantoon on saatava vauhtia. Tähän on käytettävä sekä EU:n investointitukia, yhteishankintoja että jäsenmaiden tiukempaa keskinäistä koordinaatiota.
 
Back
Top