Ukrainan konflikti/sota

@Suomenmaa

Zelenskyi vieraili Washingtonissa – vastassa olivat Ukraina-tukiin nuivasti suhtautuvat republikaanit

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi oli torstaina vierailulla Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa, jossa hän tapasi sekä kongressin jäseniä että presidentti Joe Bidenin. Ukrainan presidentti vieraili Washingtonissa toista kertaa Venäjän hyökkäyssodan aikana.

Ukrainalaisjohtajan vierailu ei ollut mutkaton, sillä vastassa oli kongressin republikaanien yhä äänekkäämpi laitaoikeistolainen siipi, joka on suhtautunut kielteisesti Ukrainan jatkuvaan tukemiseen puolustussodassa Venäjää vastaan.

Yhdysvallat on tähän mennessä tukenut Ukrainaa eri tavoin yli 100 miljardin dollarin edestä. Perinteisemmän linjan republikaanit kannattavat tuen jatkamista demokraattien tavoin, mutta kovan linjan oikeistopopulistit ovat vaatineet rahahanojen sulkemista.

Senaatin demokraattien johtaja Chuck Schumer kertoi Zelenskyin tähdentäneen yhdysvaltalaispoliitikoille Ukrainan häviävän sodan, jos Yhdysvallat katkaisee tukensa.

Bidenin hallinto on valmistellut uutta kymmenien miljardien dollarien arvoista tukipakettia Ukrainalle. Biden on vakuuttanut jatkavansa Ukrainan tukemista.

Ukraina käynnisti kesäkuussa vastahyökkäyksen Venäjän miehittämien alueiden vapauttamiseksi, mutta sen eteneminen on ollut rajallista. Tämä on herättänyt lännessä keskustelua siitä, kuinka pitkään Ukrainaa voidaan tukea nykyisellä tasolla.

Washingtonin-visiitillään Zelenskyi tapasi kongressin edustajainhuoneen puhemiehen, republikaanien Kevin McCarthyn, joka on joutunut tyynnyttelemään puolueensa äärilaidan edustajia. McCarthy oli etukäteen sanonut haastavansa Zelenskyiä.

– Mikä tässä on suunnitelma voiton saavuttamiseksi? Uskon, että Yhdysvaltain kansa haluaa tietää sen, McCarthy sanoi aiemmin tällä viikolla.



Tämä: "Zelenskyin tähdentäneen yhdysvaltalaispoliitikoille Ukrainan häviävän sodan, jos Yhdysvallat katkaisee tukensa."
Tässä on sodan suurin riski. Eurooppa, eikä kukaan muu kykene Ukrainaa tukemaan sodan edellyttämällä tavalla. Ei ole varmaa, että '24 aikana Ukraina saa toistettua Harkovan tempun kaikkien miehitettyjen aluiden osalta. '25 alkaen jenkeissä näillä näkymin on GOP-presidentti.

Toivo on toki, että usan perinteiset pitkää juoksua katsovat valtiolliset instituutiot paukuttavat tuoreelle (populistiselle gop?)presidentille järkeä päähän tilannekatsauksissaan. ryssän minkäänlainen voitto Ukrainassa ei ole usa:n etu. Seuraukset tulisivat sen syliin myöhemmin.
 
Tätä on useammassakin lähteessä nyt ulkona, en tiedä sitten, perustuuko johonkin hevonpaskauutiseen jostain alkuperäinen lähde, pitänee odotella vahvistusta muualta.

"Spokesman for the Ukrainian Air Force: the Armed Forces of Ukraine do not need outdated Mirage aircraft"
 
Putinin vankka tukija ja äärimmäinen russofiili Sergei Markov tarinoi harhaisista näkemyksistään Izvestijalle. Markovin mukaan Ukrainan uusnatsihallinto nostettiin valtaan epätavanomaisella tavalla, USA hyökkäsi Ukrainaan julistamatta sotaa, poisti legitiimin hallinon ja asetti tilalle fasistisen nukkehallinnon pakottaen kaikki valtionrakenteet uusnatsistisiksi. Ukrainassa on siten amerikkalaisten johtama keinotekoinen fasistihallinto ja EU tukee Ukrainaa koska se on USA:n uussiirtomaa.

https://iz.ru/1577520/2023-09-21/po...-natcistskuiu-napravlennost-kievskogo-rezhima
Vähän OT, mutta tässä kun on lievää työuupumusta ja stressiä ollut niin haluaisin tietää mitä tavaraa nämä ihmiset vetää, saattaisin haluta itsekkin maistaa, jos vaikka yöunet paranisi.
 
On se kyllä perkele, perkele kumma että lännessä jaappastaan samoista asioista kun tammikuussa 2023.

Lähettääkö ATACM:seja vai ei, lähettääkö lisää Leoja vai ei, lähettääkö F-16 vai ei. Jne. Jne. Ja montako ukrainalaista veteraania on kuollut armon vuonna 2023? Tässä tulee jotenkin kumminkin aina mieleen Suomen talvisota ja kaikki silloinen paskanpuhuminen ja tekemättä jättäminen, joka toistuu nyt ja joka maksaa nyt ukrainalaista verta ja silloin aikoinaan maksoi suomalaista verta. Kyllä se ryssä pysähtyy Ukrainaan kun se sinne perkele pysäytetään, ihan niin kuin se pysähtyi esimerkiksi Suomusalmelle ja Pelkosenniemelle 1939. Suomessa se pysäyttäminen maksoi verta helvetisti, sankarihautausmaat ympäri Pohjois-Suomea kertoo karua kertomaa siitä. Kannattaa joskus käydä katsomassa kotikunnan hautausmaalla ja katsoa paikkoja ja miesten ikiä.

Karmeaa katsoa että länsi jaappasee ja politikoi edelleen. Onneksi ukrainalaiset pärjää jo osaksi omillaan. Mutta samalla ukrainalaisten sankarihautausmaat täyttyy nuorista miehistä ( ja naisista).

Voi perkele tätä länttä ja paskanpuhumista. Lähettäkää nyt viimeistään kaikki rauta mikä irti lähtee. Ihan kaikki.

Putin nyt voisi kyllä jo lähteä ryssän helvettiin palelemaan. Eikö se Ukrainan/Lännen tiedustelu pääse äijään mitenkään käsiksi?
 
Ei pidä.

Olemme pieni kansa Venäjän naapurissa. Ukrainaa pitää auttaa mutta kohtuuden rajoissa ilman että oma puolustus kärsii. Tämä asia ymmärretään myös Ukrainassa ihan hyvin ja on myös ääneen lausuttu jokusen kerran. Puola on suuri maa Ukrainan naapurissa joten on luonnollista että sieltä on tullut runsaammin apua. Suomi on hoitanut kokoonsa ja sijaintiinsa nähden oman osuutensa ihan hyvin ellei jopa kiitettävästi.

Tässä kyseisessä kiistassa on tosin kysymys ihan muista asioista.
Eli Puolalaisten pitää kantaa suurempi kuorma? Ne on käyttäneet suuremman osuuden BKT:staan sotilaallisen tukeen kuin me.
Jos BKT suhteessa meillä olisi sama määrä Ukrainalaisia sotaa paossa, niitä olisi puoli miljoonaa!

Suomi on alisuorittaja.
 
Voi v mikä ryssä, toki saksalaistenkin pahottelussa parantamisen varaa. Berliiniläinen galleria kutsu venäläisen kuratoroimaan näyttelyä kansanmurhasta Ukrainassa ja tämä venäläinen kuraattori pölli Victoria Amelinan (joka kuoli aiemmin tänä vuonna pitseriaiskussa Kramatorskissa) käsikirjotuksen ja rupes myymään sitä e-kirjana....

 
Viimeksi muokattu:
Tärkein oppi koko Ukrianan tilanteesta on että itsellä pitää olla ne voimat jolla ryssän örkkivyöry pysäytetään. Lännellä ei ole maavoimia tähän joten itsellä pitää olla. Kakkosena sitten se mitä lännellä on, ne on ilmavoimat, ei muuta. Tämä apu kuuluu vain Nato:n piiriin.

Mitä tähän steppaamisen aseavun kanssa tulee, niin siitä 99% on poliittista teatteria. Totuus taustalla on että sitä aseavun antokykyä ei ole. Se mitä löytyy, on USA:n panssarilauttaa mutta noiden lauttamainen käyttö jo testattiin, ei toimi miinakentässä.

Se mikä toimii on tykistön paikantavat tutkat ja riittävä oma tykistö, tuolla tulee se reikä ryssän puolustukseen josta voi kevyellä mekanisoidulla jalkaväellä puskeä läpi. Dronet, joo mutta kun vertaa tykistön laukausten määrään niin tykistö vie ja dronet auttaa tähystämisessä. Storm-z:taa vyöryy niskaan massoissa vaikka kuinka kaukovaikutat joten se ryssävyöry vain pitää niittää nurin tänään, huomenna, ylihuomenna ja siitä eteenpäin. Kun tapat enemmän kuin mitä putteli pystyy syöttämään niin etulinja alkaa siirtyä oikeaan suuntaan. Ainoa mitä tähän on lännellä tarjolla on ehdoton ilmaherruus ja sitten mattopommitukset. Muut kohdat on no-can-do. Joten poljetaan sitä kranaattituotantoa vain käyntiin isommin.

..asia erikseen on se että miten kauan putteli kykenee sitä etulinjaa ruokkimaan, epäilen että tuo raja alkaa tull kohta vastaan. Kyllä se ruokapöytätiedotus kertoo että sieltä Ukrainasta ei tule yksikään mobikki takaisin ja että ruplalla ei kohta tee mitään..
 
Voi v mikä ryssä, toki saksalaistenkin pahottelussa parantamisen varaa. Berliiniläinen galleria kutsu venäläisen kuratoroimaan näyttelyä kansanmurhasta Ukrainassa ja tämä venäläinen kuraattori pölli Victoria Amelinan (joka kuoli aiemmin tänä vuonna pitseriaiskussa Kramatorskissa) käsikirjotuksen ja rupes myymään sitä e-kirjana....

Kyllähän niille mainostetuille Ukrainan tekemille salamurhille ym. ihan asiallisia kohteita löytyy.
 
Sorvari Zolotovin kansalliskaartille esitetään lupaa värvätä vapaaehtoisosastoja, ilmeisesti Zolotov haluaa osille Ukrainan sodan korruptiosta. Uutisessa kerrotaan huhujen joiden mukaan tarkoituksena olisi siirtää Wagnerin miehiä kansalliskaartiin olevan ehdottoman vääriä.

The Russian National Guard was offered permission to recruit volunteers​

MOSCOW, September 21. /TASS/. A group of State Duma deputies and senators has prepared a package of bills that allow the Federal Service of National Guard Troops (Rosgvardia) to include volunteer formations. This was announced by the head of the State Duma Committee on Information Policy, Alexander Khinshtein.

In his Telegram channel , he wrote that legislators intend to extend to the Russian Guard “those powers and mechanisms that are already established by law for the Ministry of Defense.” According to him, the documents can be submitted for consideration on September 22 so that the Duma “has time to consider them as soon as possible.”

According to Khinshtein, the innovations suggest that volunteer formations will be able to be created by the Russian Guard by decision of the head of state. They are proposed to be involved in performing defense tasks during mobilization, martial law, in conditions of armed conflict or the CTO regime.

Khinshtein noted that after the adoption of the new norms, all legal and social guarantees in force for volunteers of the Ministry of Defense will apply to volunteers of the Russian Guard. According to him, the initiatives are due to the active participation of the Russian Guard in a special military operation and the implementation of tasks similar to the functionality of the Ministry of Defense.

“Rosguard members not only conduct combat operations <...> but also assist in protecting the state border,” the deputy noted, adding that they also participate in territorial defense and fight terrorism. Khinshtein considered it logical that the Russian Guard should have the right to have its own volunteer units.

He emphasized that these proposals have nothing in common with rumors about the transfer of ex-units of the Wagner PMC to the Russian Guard, and the rumors themselves are untrue. “The bills do not provide for the possibility of including any organizations in the volunteer formations of the Russian Guard - contracts are proposed to be concluded exclusively with citizens,” Khinshtein concluded.
https://tass.ru/politika/18808681
 
Tätä on useammassakin lähteessä nyt ulkona, en tiedä sitten, perustuuko johonkin hevonpaskauutiseen jostain alkuperäinen lähde, pitänee odotella vahvistusta muualta.

"Spokesman for the Ukrainian Air Force: the Armed Forces of Ukraine do not need outdated Mirage aircraft"
Tulit sitten ihan täyttä ryssän propagandaa postailemaan?
 
Back
Top