Ukrainan konflikti/sota

Mun taas on hyvin vaikea uskoa, että 80% kalustotappioista päätyisi nettiin. Paljon varmasti, mutta yksikin osuma johonkin varastoon, jossa äkkiä kymmentä (sellaisista on videoita) vaunua, jotka palavat varaston kera, niin vaikeapa niistä on videota saada.

Kertsin laittomasta sillasta:
Tuo ryssien tapa kuvata ilmantorjuntaa geolokatoitavasti on varsin kiva juttu. Kertaalleen tähän se someprinsessakin syyllistyi Kiovassa patriotia kuvatessaan, mutta paljon paljon useammin Krimin ryssät.

Ukrainailla on niitä omiakin risteilyohjuksia, äkkiäkös ryssä ne s200siin sotkee.

Toivotaan parasta sillan suhteen.

Tulee tukkapöllyä ja luunappia otsaan :ROFLMAO: tuollaisesta!

 
Oh No GIF by The Maury Show


 
Onko täällä tultu vielä lopputulokseen minkä takia Ukraina yrittää vaan toistamiseen tuosta Robotynestä läpi? En sano etteikö siitä voisi päästä mutta tuohan on se kaikkein pahin paikka.
Ei kaiketi olla saavutettu yksimielisyyttä, mutta aika moni on varmaankin sitä mieltä, että ukraina ei varsinaisesti yritä tuosta läpi. Pitämällä yllä painetta se sitoo venäjän tuolla olevat joukot taisteluun ja vetää reservit kiinni sinne. Samaa tietysti tehdään muuallakin. Nyt näyttää siltä että Dneprin rannalle ei kovin nopeasti ole enää löytynyt joukkoja ukrainalaisten kevyttä jalkaväkeä torjumaan. Jos ryssä ei saa sinne pian kunnon vastusta, ukraina pääsee rakentamaan kunnon ylimenohyökkäyksen vihollisen selustaan. Jos siirtää joukkoja jostain missä niitä on paljon, esim. juuri Rabotinon seudulta, ukraina pääsee sitten etenemään siellä ja ehkä läpimurtoonkin. Ei vaikuta hyvältä, tai siis vaikuttaa hyvältä hyvisten kannalta.
Osaakos joku kertoa että mitä näillä savuverhoilla saadaan aikaiseksi? Maallikkona ajattelisin että isketään koordinaatteihin ja savuilla ei olisi merkitystä. Onko kuitenkin niin että näillä saadaan esim droonien kamerat sokeiksi ja operaattorit eivät saa kohdistettua iskua?
Joku jo sivusikin aihetta, mutta esim. Storm Shadow tekee hyökkäyksen lopuksi syöksyn korkealta, minkä aikana tunnistaa maalin (lämpö)kameralla ja osuu näin erittäin tarkasti. Jos se ei tunnista maalia, se ei vain räjähdä missä sattuu vaan voi yrittää hyökkäystä määriteltyyn toissijaiseen maaliin, tai lentää määrätylle väistöalueelle ja pudota alas kai räjähtämättä. Tällä yritetään välttää siviilien räjäyttämistä vahingossa.
Varmaan Tokmakin vuoksi (liikennekeskus) ja sitten siinä on meressä pitkä poukama, jonka vuoksi tuolla kohtaa on lyhin matka saada ryssien maayhteys poikki tai ainakin tulen alle. Eli Melitopolin kohdalla tuo pitkä poukama.
Tämä myös vaikuttaa. Huoltoyhteyksien suojelemiseksi venäjän on pakko puolustaa melko jäykästi, mikä sitoo paljon joukkoja tälle suunnalle.
 

Kiitos jäsen KK. Nostan Radu Hossun tilannekatsauksen optimistiset johtopäätökset:

The Ukrainian counteroffensive is going badly, except that the Russians have nowhere they want, and the Ukrainians, with all possible disadvantages, are advancing on all fronts.

- Crimea is close to turning into an island.
- The first defensive lines of the Surovikin Line have been breached.
- Between 0.5% and 1% of Russian artillery is destroyed daily.
- 2/3 of the Ukrainian assault brigades have not been introduced into the counter-offensive.
- the Ukranian Armed Forces control (or rather are in range of Storm Shadow/SCALP and HIMARS) all land communication lines from Donbas and Crimea, i.e. those "feeding" Russian troops in the south.
- The AFU is building the almost impossible: a front across the Dnieper!
- The Russians are trapped in the Bakhmut area and decimated on the flanks.

And it's only the second week of August. Draw your own conclusions.
 
Selittäkääs joku pösilölle, että mitä ihmeen hyötyä tosta savuttamisesta sillalla on? Siltahan näkyy kuvissa savusta huolimatta ihan selvästi. Eikä sitä edes tuprutella läheskään koko sillan pituudella. Mikä estää posauttamasta parisataa metriä savutetusta alueesta sivuun?
 
Kiitos jäsen KK. Nostan Radu Hossun tilannekatsauksen optimistiset johtopäätökset:


- 2/3 of the Ukrainian assault brigades have not been introduced into the counter-offensive.
Eroaa aika paljon DefMonin viestistä. Tosin joidenkin lähteiden mukaan niitä hyökkäystä varten muodostettuja prikaateja on huomattavasti enemmän kun se Pentagon vuodossa mainittu 12.
 
Selittäkääs joku pösilölle, että mitä ihmeen hyötyä tosta savuttamisesta sillalla on? Siltahan näkyy kuvissa savusta huolimatta ihan selvästi. Eikä sitä edes tuprutella läheskään koko sillan pituudella. Mikä estää posauttamasta parisataa metriä savutetusta alueesta sivuun?
Tuossahan ylempänä siitä just oli juttua. Yritys on hämätä ohjusten loppukohdistusta missä käyttävät ihan kuviakin. Koko sillan savutus tietysti aika vaikeaa, mutta tuurilla vähäkin voi auttaa. Ja saattaahan se iso savupilvi jo sinänsä muuttaa maiseman kokonaiskuvaa niin paljon, että joku kohdistussysteemi voi hämääntyä. Tai ainakin ryssä toivoo niin.
 
Eroaa aika paljon DefMonin viestistä. Tosin joidenkin lähteiden mukaan niitä hyökkäystä varten muodostettuja prikaateja on huomattavasti enemmän kun se Pentagon vuodossa mainittu 12.

Ehkä tämä on ymmärrettävä niin, että prikaatien potentiaalista on 2/3 käyttämättä, vaikka niitä on taistelukosketukseen kierrätettykin - jotta joukot pysyvät kuumana.
 
Kyllä se Urozhaine on ryssien mielestä menetetty. Siitäpä sitten taas seuraavaa kiveä kääntämään, sinällään tilanne on jo nyt parempi koska leveyttä on reilusti enemmän kuin alussa kun pistoja alettiin tekemään.


Uket löysivät ryssien droonien lennättäjät ja sinne tuli pientä yllätystä pikapostilla.


Käärmesaarella on rajapaalu kertomassa kenelle se kuuluu.

 
Viimeksi muokattu:
Töissä eräs nuori lestadiolainen syyttää Amerikkaa sodan pitkittymisestä. Rauha tulisi ilman ameriikan apua. Kehoitin häntä valmistautua sotaan. Oli käynyt armeijan kaksi vuota sitten.
Niin joo. Varmaan tulisi rauha sen jälkeen hetkeksi, kun ryssät olisivat tappaneet kaikki yli metrin korkuiset Ukrainalaiset. Kunnes ryssä aloittaisi hyökkäyksen seuraavaan maahan. Kerro tämä sille samalla, kun kysyt mihin lestadiolaisuuden "haaraan" hän kuuluu. Ja kerro minullekin vaikka yksityisviestinä, että mitä vastaa.
 
Kertchin siltaa tässä vaiheessa ryssä varmaankin suojaa massiivisella it:llä. Mikseiköhän UA tee saturaatioiskua 🤔
Halpoja dummy-ohjuksia ja kaikkea mitä lentää samaan operaatioon, ja sekaan useita Storm Shadowta. Vaikka SS-inventaari on pieni, hyöty kymmenellekin puikolle olisi suuri. Muiden seassa joku/nen pääsisi perille.

Toivottavasti tämänpäiväisen iskun tarkoitus oli vain tutkia ryssän it:n kyvykkyyttä tulevan iskun suunnittelemiseksi.


[Käsittääkseni UK on julistanut, että Krim on Ukrainaa. Voi toki olla, että myös UK:lla, Bidenin vaatimuksesta, on SS-käytölle Kertch-ehto 😕]
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top