Ukrainan konflikti/sota

The enemy continues to mine the nuclear power plant

IMG_8939.jpeg
July 8, 2023
The enemy continues to mine ZAESOccupants continue to mine the Zaporizhzhia nuclear power plant and objects on the territory of the plant. Currently, mines and explosives are being delivered to the territory of the ZNPP.

Mine-explosive barriers are installed in technical rooms and machine rooms, which consist of remotely controlled and uncontrolled anti-personnel mines of the directional type.

Soviet-type directional mines are mostly used: MON-50, MON-90, MON-100, MON-200.

 
Täysin vastakkaisia väittämiä samassa tekstissä. Huh!
JOS tämä oikeasti on Ukrainalaisten/tukiryhmien tuotos, nyt he ampuivat todella pahasti omaan jalkaansa.
Paskaa. Millä ihmeen perusteella moista väität? Miten niin? HE kannattavat sitä, että Iltalehti ja muut saavat vapaasti toimia ja levittää paskaansa, mutta kehoittavat ihmisiä olemaan tukematta ko. lehtiä eli olemaan ostamatta niitä. Täysin ok. Vai oletko sitä mieltä, että ukrainalaisilla ei saa olla sananvapautta kehoittaa muita boikotoimaan paskalehtiä?
 
Tapasivat perheet kai kerran. Sen jälkeen kieltäytyivät, koska kokivat sen olevan epäreilua muita sotavankeja kohtaan jotka jäivät venäläisten haltuun.
Kyl ne ainakin kerran on Ukrainassa käyny tänä aikana, olivat jossain summitissa puhumassa Kiovassa. Löytyy kyllä tästä ketjusta. Prokopenkot oli sillon ainakin todistetusti samassa tilassa, uskon että muutkin näki ainakin osan perheestään samalla reissulla.
 
Tuo oikealla oleva suora/tuoreemman näköinen raivausura näyttää siltä että olisi tehty esim. T-72:ssa käytettävillä vain telojen kohdalta raivaavilla itäisillä auroilla (kmt-6), koska vaunun keskelle jäänyt raivaamaton vihreä soiro. Uran päässä tulessa oleva Leopard-1 alusta näyttää ihan perus ARV versiolta (evakuointi vaunu) koska keulilla ei näyttäisi olevan wisentin miinaauraa :unsure:

edit: onko missään kuvaa jatkuuko tuo raivausura pidemmälle/mitä muuta siellä on? Ikäänkuin tuo ARV olisi tullut hinaamaan jotain pois mutta saanut itsekkin osuman, eli jotain sinne olisi pitänyt vielä sitten varmaan jäädäkkkin...

Vasemmalla olevien Leopard-2R takainen ura taas näyttää siltä että siinä on ollut jonkunverran liikennettä koska raivattu ura tallaantunut noin tasaiseksi tai sitten raivaus on aloitettu vasta tuossa kohtaa mihin etummaiset vaunut jääneet.

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää tämän tilanteen tapahtumien kulku ja mitä kaikkea tuolla ollut milläkin kertaa mukana. Esim. lähemmissä kuvissa tuo lähimpänä metsäsoiroa oleva Leopard-2R vaunu näytti selvästi takapäästään asemien puolelta palaneelta. Juoksuhautaahan tuolla näyttäisi olevan esim. sinisen roskan kohdalla, olisiko sieltä tullut esim. RPG vaunun kylkeen moottoritilaan -> moottori palo. Mistään pelkästä miinaan ajosta vaunun takapää harvemmin syttyy tuleen. Melkoinen läjä pioneerivaunuja yhteen nippuun jäänyt:unsure:

edit2: jos tuo pearsonin miina-aura ei toimi edes Ukrainan multaisilla pelloilla/miinoite rakennettu niin fiksusti että auravaunutkin jää niihin, niin taktiikka pitäisi muuttaa nyt jälkiviisaana tätä ilmakuvaa katsoessa sellaiseksi että painetaan vaunuilla kylmästi noiden puusaarekkeiden/niissä olevien asemien päältä/aivan niiden edestä. Ei kukaan kaiva telamiinaa 5m lähemmäs omaa asemaa! Ryteikössä päin tulevaa vaunua täysin epäloogisesta suunnasta voi olla yllättävän hankala ampua, toisin kuin heikon kyljen läheltä odotetusta sivusuunnasta paljastavaa. Leopardien tai T-sarjankin keula pitäisi lisäksi kestää aivan hyvin perus RPG-7 osumat (y) Mikään itse näkemissäni kuvissa ei viittaa esim. raskaisen pst-ohjusten (ilmasta tai maasta) osumiin noissa 2R vaunuissa :unsure:
Joko täysin iholle kiinni asemiin miinojen välttämiseksi tai sitten minimi +200m päähän puolustajan asemista keskelle peltoa että vältetään edes ne massiivisemmin käytössä olevat RPG aseet heikkoihin kylkiin + saadaan esim. suojaaville lämpökameroiduille konetykeille sopivasti tähystysalaa pst-ohjuksia vastaan. Äkkiseltään voisi myös kuvitella ettei isoja peltoja kyetä ps-miinoituksen osalta läpeensä ansoittamaan/hifistelemään sellaisiksi ettei parhaatkaan aurat niihin pure, tuollainen odotettu asemien edusta taas saattaa olla juuri se mitä on rakenneltu huolellisemmin :unsure:
Vihdoinkin joku uusi näkemys tähän, alkaa noi miinapellot käymään jo kärsivällisyyden päälle. Itse mietin ihan samaa, miksei siellä painella noiden semi-metsäisten ja kapeahkojen "korsu"-linjojen läpi pitkittäin, niissä nyt tuskin on telluja, niinkuin mainittu.
Toisaalta ole nähnyt videoita missä ukrainalaisetkin alkaa sahata iha turhaan siellä. Jos läpimitta on alle 25cm, se menee T-72:lla ihan heittämällä, sanoo Parola.. ja toi on ihan pusikkoa Suomeen verrattuna.
 
Ryssä on tottunut siihen että muut maat noudattavat sopimuksia vaikka he itse eivät tee niin koskaan.

Erdoganin mielestä tässä tilanteessa on parasta vapauttaa vangit, julistaa Krimi kuuluvaksi Ukrainalle ja toivottaa Ukraina tervetulleeksi Natoon.

Venäjä kiukutelkoon vaan ja opetelkoon itse noudattamaan sopimuksia.
 
Ryssä on tottunut siihen että muut maat noudattavat sopimuksia vaikka he itse eivät tee niin koskaan.

Erdoganin mielestä tässä tilanteessa on parasta vapauttaa vangit, julistaa Krimi kuuluvaksi Ukrainalle ja toivottaa Ukraina tervetulleeksi Natoon.

Venäjä kiukutelkoon vaan ja opetelkoon itse noudattamaan sopimuksia.
Tässäpä sopiva meemi tähän
 
Back
Top