Ukrainan konflikti/sota

Näin ajattelin itsekin etenkin siinä vaiheessa, kun sodan alussa tuli puheeksi se, kuinka paljon Venäjän valtiolla oli valuuttatalletuksia on ulkomailla. Maathan jäädyttivät ne talletukset hyvin nopeasti, jottei Venäjä pystyisi käyttämään niitä sotansa rahoittamiseen. Sitten tehtiin kuitenkin hyvin pian selväksi, että kansainvälinen laki ei sisällä mitään mekanismia, jolla toisten maiden omistuksia voisi takavarikoida jotenkin laillisesti. Sen jälkeen koko juttu on haudattu vähin äänin, eikä kukaan ole siitä puhunut.

Sinällään tämä rosvovaltioiden omistusten kunnioitus tuntuu absurdilta verrattuna siihen, että niiden johtajia ollaan kyllä valmiina lähettämään Haagiin tuomittavaksi. Samoin niiden rikollisiksi nähtyjen oligarkkien omaisuuksia ollaan kyllä valmiina takavarikoimaan, mutta ei siis Venäjän valtion omistuksia. En ihan täysin tiedä, mikä tässä on takana. Ehkä se liittyy siihen, että ihan niin kuin suvereenin valtion rajat katsotaan YK:n peruskirjassa "pyhiksi", niin sama pyhyys yhdistetään kaikkeen muuhunkin, mitä kyseinen maa omistaa. Eli rauhansopimuksissa voi näiden omistuksia muutella, mutta ei jonkun valtion tai valtioryhmän omin päin tekemillä päätöksillä. Venäjä voidaan siis sitouttaa rauhansopimuksessa maksamaan sotakorvauksia, mutta ei muuten. Jos joku muu tietää tästä lakipuolesta enemmän, niin olisi kiva lukea.
Ainakin ryssä voi kaapata omalla maaperällään olevia voimaloita yms joten vastavuoroisuus olisi ihan kohtuullista.
 
Ns. ison rahan kannalta tämä olisi jo vähän liian win-win paketti..
Niinhän ne diilit aina tuppaa olemaan, jos neuvottelupöydässä jotain ratkaistaan.. Sinänsä siis toteutumismielessä meriitti. Vaikka jäljelle jäävät oligarkit sais jäädytetyt varat jne. niin pysyvä mainehaitta on kaikelle ryssälästä tulevalle perseestä perämoottoriin aiheutettu.

Kyllä oma ja varmaan kollektiivisesti tän palstan väen oikeustaju huutaa isompaa "find out"-osuutta laajemmalle porukalle tän "fuck aroundin" jälkeen, mutta toisaalta, jos sillä olis 91 rajat taattu, hulluus ja kärsimys loppu, jälleenrakennus käynnissä ja tie EU:hun, natoon ja korruption kitkemiseen päällystetty niin olisihan se posin puolella prioriteetteja punnitessa.
 
JR2 kirjoittanut pidemmästi MiG-31 koneista, ketjun käännös:

As today one Russian MiG-31 interceptor fighter decided to try to search for the ghost of the cruiser Moskva at the bottom of the lake on the Kola Peninsula, a handful of non-obvious facts about the MiG-31: Over 500 produced.

In 2022, there were 130 (or 200) machines in long-term storage bases in hangars (Russian sources vary). Of course, these 200 have no chance to get airborne in a week. However, their raid is minimal.

Fuq02u8XgAIwxEB


The structure was designed for 3,500 flight hours (30 years of use) until major overhaul. The last MiG-31 was produced in Russia in 1994. D30F6 engines were discontinued a few years later. In 2022, there were 4 failures involving the MiG-31 in Russia.

Fuq03H0XoAUzqbr


None of them had anything to do with the current war. But before that, there had never been so many breakdowns a year. For example, in December 2022, the MiG-31K engine caught fire in Belarus. In 2011, the Sokół plant from Nizhny Novgorod signed a contract for the modernization of 50 MiG-31s to the MiG-31BM version by 2019.

Fuq03fMXoAA4ebL


After three years, SP FR received 18 modernized MiG-31BM. And another contract was signed for the modernization of a further 50 MiG-31s by 2018. In 2019, a third contract was signed and it will be closed in 2023. Versions: MiG-31B - the last production series.

Fuq0334WcAAfxTS


MiG-31BS - without the possibility of air refueling
MiG-31BSM - modernization from 2014
MiG-31BM - modernization from 1998.The most common in the Russian Air Force. Radar with a range of 320 km. Guide missiles to 10 targets simultaneously.
MiG-31D - experimental
MiG-31DZ - version with the possibility of refueling in the air (first)
MiG-31I (Iszim) - version for launching into orbit 300-600 km of small satellites (120-160 kg)
MiG-31K - version carrying missiles Kindzhal
MiG-31LL - flying aviation laboratory
MiG-31M - modernization 1993
MiG-31F - multi-role version with the ability to strike ground targets
MiG-31FE and MiG-31E, export versions of the MiG-31BM. (No country bought yet 🧐😉)

Armament:

23mm six-barreled cannon (260 rounds)
6-8 external rocket suspension points

Rockets: (selection depending on the tasks) R-33/S, R-37, R-40/RD, R-77, R-60/M, R-73, R- 74M, Kinzhal (the one with a range of up to 1000 km).

Units: 790 plm (Bologoye), 712 plm (Kansk), 22 plm (Centralnaya Uglovaya), 317 pl (Petropawlovsk-Kamchatsky), 98 pl (Monchegorsk). And it was this regiment that lost its MiG-31 today.

Fuq042DWcAM4xvu


Other: Can land on ice and makeshift runways. It can refuel 17,330 kg of fuel (7 fuel tanks in the fuselage, 5 in the wings, 2 in the tail).

Top speed 3000 km/h.
Ceiling: up to 30,000 m.

Disadvantages (Russian forums say numerous), but probably the most important is low maneuverability.

Without refueling: 3 hours 20 minutes in the air.

Crew: pilot + navigator.

Price (estimated) USD 35-45 million.

Fuq05cgWcAMuccc


PS. Location about 10 km south of Monchegorsk, in the area of the island of Riz Guba (Риж-Губа).

Fuq06CCWcAMF4nS


Russia has about 1,200 spare engines for the MiG-31. In 2016, the then director of the corporation producing MiGs, Sergei Korotkov, said that after 2028 all MiG-31s will end the so-called. service life, i.e. periods of "usefulness" for flights.


-

Lisäksi hänen mukaansa "hävinneet T-90 moottorit" olivat T-90A vaunuista. Intia ja Algeria käyttävät T-90S / T-90SA vaunuja, tosin T-90S on ollut vientimenestys 2000-luvulla joten muitakin käyttäjiä on. Siten varaosille lienee tarvetta, vaikka 7 kpl moottoreita kuulostaakin pieneltä määrältä. Toisaalta Venäjä modernisoi parhaillaan T-90A (ja mahdollisesti T-90 obr 1992) vaunuista T-90M vaunuja joten olisiko moottorit myyty oman teollisuuden tarpeisiin?

The Garrison Court in Rostov-on-Don arrested the head of the tank and car service of the Southern Military District, Col. Alexandra Denisov. He is suspected of selling seven V-92S2 tank engines for the T-90A from OW warehouses. Maybe he didn't sell it, but there is a brothel in the documentation.

 
Jälkimmäisestä eri mieltä - siellä käsittääksen sijaitsi/sijaitsee Ukrainan teollinen osaaminen.
Olen käsityksessä, että ryssä ryösti merkittävien tuotantolaitosten kaluston jo 2014 alkaen. Hiilikaivosten merkitys vähenee, ja tietotaitoa on luultavasti häipynyt. Onko siellä muita strategisesti merkittäviä kaivoksia, sitä en kyllä tiedä.

Joka tapauksessa uskon, että Etelä-Ukraina ja Krim ovat tärkeämpiä.

En kyllä soisi ryssälle ensimmäistäkään aaria, mutta noin priorisoiden
 
Tämä Venäjän varojen takavarikointiin liittyvä lakitekninen pyörittely on oikeastaan kummallista venkoilua. Asiasta on kuitenkin selkeä ennakkotapaus, josta Suomellakin on kokemusta sotakorvausten muodossa. Venäjä pitää vaan määritellä sotasyylliseksi ja sitten määritellään korvaukset.
 
Tämä Venäjän varojen takavarikointiin liittyvä lakitekninen pyörittely on oikeastaan kummallista venkoilua. Asiasta on kuitenkin selkeä ennakkotapaus, josta Suomellakin on kokemusta sotakorvausten muodossa. Venäjä pitää vaan määritellä sotasyylliseksi ja sitten määritellään korvaukset.
Suomi on juuri hyvä esimerkki. Suomi hävisi taistelukentällä ja sitten pitkin hampain hyväksyi tarjotut rauhanehdot, ml. sotakorvaukset. Sama juttu Saksan kohdalla 1918. Sillä, kuka oikeasti oli syyllinen sotaan ei ollut mitään merkitystä sotakorvausten maksamisen suhteen, vaan tärkein tekijä oli se, kuka voitti sodan. Juuri tästä syystä Ukrainan pitää voittaa sota taistelukentällä ja siten se voi vaatia korvauksia. Toki ongelmana on se, että se ei todennäköisesti tule missään vaiheessa marssimaan (tai edes uhkaaman marrsia) Moskovaan, joten siinä mielessä kyseiset vaatimukset on vaikea saada läpi siinä vaiheessa, kun Venäjä on muuten sotilaallisen tappion jälkeen saatu suostumaan 1991 rajoihin. Kun Ukraina tulee vanhoille rajoille, sillä tuskin on hirveästi intoa jatkaa sotimista vain saadakseen sotakorvauksia. Ainoa ruuvi siinä vaiheessa on länsimaiden pakotteet, jotka voidaan toki jättää päälle siihen asti kunnes Venäjä on suostunut sotakorvauksien maksamiseen. Taloudellisesti sille voi olla kannattavaa saada pakotteet pois, vaikka se tarkoittaisi sitä, että joutuu maksamaan korvauksia.
 
Onko Ukrainassa samanlaista ottoajoneuvojen käyttööottoa kuten meillä, miettiny kun noita autoja "kerjätään" myös meillä. Kai ton kokoisesta maasta löytyis omilta siviileiltä neliveto autoja tarpeellinen määrä. Varsinkin kun lännen aseavun myötä panssaroituja autoja on saatu huomattava määrä
 

"– Jos sota Ukrainaa vastaan kestää vielä vuoden tai kaksi, on joka tapauksessa todennäköistä, että Venäjän federaatio alkaa hajota. Silloin kysymys maanosan turvallisuusarkkitehtuurista saisi aivan eri merkityksen, hän toteaa.

– Sitä odottaessamme meidän on keskusteltava Venäjän kanssa. Putinin kanssa meidän ei tarvitse puhua, sillä se ei johda mihinkään, ja se mies on poliittisesti kuollut. Meidän on suunnattava viestimme Venäjän eliitille, älymystölle, yliopistoväelle, tieteentekijöille ja teollisuusjohtajille, jotta he ymmärtävät, että heidän maallaan voi olla tulevaisuus muunakin kuin Kiinan vasallina."
 
Ryssän kätyri tapettu autopommilla Melitopolissa:

At approximately 5:15 a.m. in Melitopol, 42-year-old Aleksandr Myshchenko, appointed by Russians as deputy head of the Department of Internal Affairs in the Zaporizhia region for personnel issues, was blown up near the entrance of his house.

https://t.me/riamelitopol/89130


-

S-300PS lähtee komeasti. Ehkä video hämää, mutta näyttää että maassa olisi lunta, joten voi olla talven aikana kuvattu video:

Destroyed Russian S-300PS, somewhere at the front.

https://t.me/lost_warinua/34518

https://t.me/lost_warinua/34518?comment=145780

 

"– Jos sota Ukrainaa vastaan kestää vielä vuoden tai kaksi, on joka tapauksessa todennäköistä, että Venäjän federaatio alkaa hajota. Silloin kysymys maanosan turvallisuusarkkitehtuurista saisi aivan eri merkityksen, hän toteaa.

– Sitä odottaessamme meidän on keskusteltava Venäjän kanssa. Putinin kanssa meidän ei tarvitse puhua, sillä se ei johda mihinkään, ja se mies on poliittisesti kuollut. Meidän on suunnattava viestimme Venäjän eliitille, älymystölle, yliopistoväelle, tieteentekijöille ja teollisuusjohtajille, jotta he ymmärtävät, että heidän maallaan voi olla tulevaisuus muunakin kuin Kiinan vasallina."
Kun Putin hallitsee pelolla "Kukaan ei vielä tohdi hyökätä suoraan Vladimir Putinia vastaan, mutta kun noin viisitoista isoa johtajaa ”tekee itsemurhan” putoamalla ikkunoista, se tarkoittaa, että hekin olivat varoittaneet vaarasta. Tämä hallinto pelkää – siksi niin moni murhataan.", niin lähipiiri pitää saada pelkäämään muiden taholta vielä enemmän, jotta he motivoituvat Putinin poistamisesta vallankahvasta.
 
"Tietovuoden" dokumenteista löytynyt arvio, että Venäjä kykenisi rahoittamaan sotaa ainakin vuoden verran (for at least another year), mikä on linjassa toisten arvioiden kanssa, joiden mukaan sanktiot yms. alkavat näkyä tämän vuoden lopulla. Vuosi 2024 tulisi olemaan vaikeampi, toki valtioilla on mekanismeja joilla tämän päivän rahoitusvaikeudet saadaan siirrettyä tulevaisuuteen (uhrataan seuraavien sukupolvien hyvinvointi siis). Toki rahoitus on eri asia kuin sodassa tarvittava materiaali, molempia tarvitaan sodan jatkamiseen.

"U.S. intelligence holds that Russia will be able to fund the war in Ukraine for at least another year, even under the heavy and increasing weight of unprecedented sanctions, according to leaked U.S. military documents."

'“Moscow is relying on increased corporate taxes, its sovereign wealth fund, increased imports and businesses adaptability to help mitigate economic pressures,” reads... the assessment, which is labeled top secret, the highest level of classification.'

https://www.washingtonpost.com/world/2023/04/26/russia-sanctions-impact-leaked-documents/

 
Twitter-hepulla nimeltä Jomini of the West on välillä hyviä karttoja, joissa yksiköt mukana:

Tässä kartassa rauhallisella Saporitsian suunnalla on äärimmäisen mielenkiintoista iso Donetskin mielikuvitustasavaltalaisten yksiköitten määrä, jotka tunnistaa DPR:n vaakunasta ja oranssista väristä:

Katso liite: 77205

Katso liite: 77202

..lisäksi tuolla suunnalla sählää paitsi Wagner, myös Vuhledarin suunnalla Shoigun oma Patriot PMC.

Ja mikäs tuolla Donetskissa luuhaa: Tsar´s Volves PMC?

Samaa olen katsellut, toki nämä kartat laahaavat luonnollisesti vähän ajastaan jäljessä, mutta ei tuolla Volnovakhan ja Vasylivkan välillä ole oikeasti mitään sellaista joukkoa jolla olisi hyvät edellytykset ottaa vastaan panssareiden hyökkäys. Rosvogardiaa, värikästä joukkoa PMC:ä, GRU joukkoja, tiedusteluosastoja, DPR:n reserviläisiä sekä tyynenmeren alueelta siirrettyjä osastoja. Mikäli näillä ei ole, niinkuin ei ilmeisesti olekaan (ainakaan kovin kauaa enää) vahvaa tykistöä tukenaan niin noista tullaan yli ja läpi niin että paska lentää.
 
Vuhledarin suunnalta.

- Samoja vanhoja hyökkäysväyliä käytetään edelleen
- Hyökkäyksen painopiste siirtynyt idemmäs
- Epäedulliset sääolot hyökkäilyyn
- Venäjä käyttää tykistöä kerrostaloja vastaan aktiivisesti
- Ukraina torjuu venäjän etenemisyritykset

2023-04-26-00 00_2023-04-26-23 59_Sentinel-2_L2A_True_color.jpg
x.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top