Ukrainan konflikti/sota

– Ukraina tarvitsee droneja. Ne ratkaisevat lopputuloksia, ne suojelevat rajoja ja kansaa. Ne ovat silmät taivaalla.

SEC_58931909-e1647427849359.jpg


Näyttelijä sanoo saavansa säännöllisesti päivityksiä ukrainalaisilta rahojen käytöstä. Viime kuussa hänen lahjoituksillaan ostettujen dronejen määrä ylitti 500 kappaleen rajan. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi nimitti 71-vuotiaan Hamillin Ukrainan dronearmeijan suurlähettilääksi.

 
Iltasanomiien käyttämästä lähteestä:
Katso liite: 69612

Syyllisiä kansanmurhaan k.o. artikkelin mukaan ovat:
> Saksa
> Belgia
> Italia
> Espanja
> Hollanti
> Norja
> Suomi
> Itävalta
> Latvia
> Puola
> Ranska
> Tsekkilä
(Tsekkoslovakia siis, kirjoittaja ei ymmärrä että historiasta puhuessa tulee puhua oikeilla termeillä)

Artikkelissa todetaan myös, että "Leningrad ei ollut sotilaallisesti tärkeä kohde, vaan piiritys johtui täysin puhtaasti tuhoamissodasta venäjän kansaa kohtaan".

Vai pitäisikö olla Slovakia? Tšekkoslovakian Tšekki-osa siirtyi kokonaan Saksalle 1939 ja Slovakiasta tuli Saksan nukkevaltio. Eli virhe olisi vielä suurempi. Tai sitten ne eivät ole huomanneet, että Tšekkoslovakia hajosi vuonna 1992? Joka tapauksessa aika kuvaavaa koko hupailulle.
 
Vai pitäisikö olla Slovakia? Tšekkoslovakian Tšekki-osa siirtyi kokonaan Saksalle 1939 ja Slovakiasta tuli Saksan nukkevaltio. Eli virhe olisi vielä suurempi. Tai sitten ne eivät ole huomanneet, että Tšekkoslovakia hajosi vuonna 1992? Joka tapauksessa aika kuvaavaa koko hupailulle.
Nyt ollaan offtopicin reunalla: Itävallan kohdalla taitaa olla sama juttu. Mites Puola..
 
Kaikki merkit viittaavat siihen, että Ukraina on voitolla ja tulee ajan myötä voittamaan sodan. On vaikea nähdä mitään keinoa, millä Venäjä voisi tätä kääntää edukseen. Ehkä joku maailmanlaajuinen talouslama, joka lopettaisi länsimaiden tuen Ukrainalle voisi olla se.

Tästä lähtökohdasta sodalla on muutama tapa loppua. Menen ne todennäköisyysjärjestyksessä läpi.

1. Venäjän pakittaessa paine kasvaa Kremlissä ja Putin joutuu luopumaan vallasta. Tässä vaiheessa Venäjän asevoimat ovat vielä reilusti Ukrainan 1991 rajojen sisällä. Uusi hallitus syyttää kaikesta Putinia ja toivoo, että se hyväksytään kv-yhteisön jäseneksi takaisin ja pakotteet poistetaan. Sen pääprioriteetti on pitää maa koossa. Ukraina saa maansa takaisin ja Venäjä määrätään maksamaan jonkinlaiset sotakorvaukset. Tätä voisi kutsua 1918 ratkaisuksi, koska se vastaa aika hyvin sitä, mitä Saksalle kävi silloin. Sen vaara on sama kuin Saksassa aikanaan, eli nationalistinen äärioikeisto jää elämään taustalle eikä joudun koskaan tilille siitä, että heidän miehensä oli koko sodan takana. Syy häpeärauhasta, jonka Venäjä joutuu hyväksymään menee sille Putinin syrjäyttäneelle suurempaa kansan tukea nauttivalle hallitukselle.

2. Putin pysyy vallassa eikä suostu rauhaan ennen kuin koko Ukraina on vapautettu miehittäjistä. Tämä voi johtaa jonkinlaiseen jäätyneeseen sotatilaan tämän jälkeen. Ukrainalla ei ole intoa lähteä höökimään kohti Moskovaa eikä Venäjällä ole rahkeita lähteä uuteen hyökkäykseen. Ukraina aloittaa jälleenrakennuksen ja Venäjä kituu pakotteiden alla. Se valuu hitaasti kohti P-Korean mallia.

3. Putin suostuu neuvotteluihin ennen kuin on menettänyt kaiken. Venäjä saa säilyttää laivastotukikohdan Sevastapolissa, mutta menettää kaiken muun ja joutuu maksamaan sotakorvauksia. Zelensky suostuu tähän, koska oman väen lisätapattaminen täyden voiton saavuttamiseksi (kohta 1) ei ole kannattavaa. Putin löytää maasta lukuisia syntipukkeja sodan häviölle ja heidät sitten julkisesti pannaan syytteeseen siitä. Kansa ei lähde kaduille vaan tyytyy kohtaloonsa. Pakotteet puretaan asteittain.

4. Putin epätoivoisena eskaloi sotaa (nuke, NATO-maista tulevien kuljetusten pommitus, NATO-tiedustelukoneiden alas ampuminen) ja panee koko maan totaalisen sodan tilaan. NATO murskaa Venäjän asevoimien rippeet. Putin syrjäytetään. Loppu sama kuin 1.
Hyvää analyysiä, itse uskon että Ukrainalle ei riitä muu kuin omien rajojensa palauttaminen hallintaan. Siihen asti kärsimykset ja kulutussota jatkuvat. Sen jälkeen tarvitaan Venäjän täydellinen nöyryytys ja kovat rauhanehdot korvauksineen ja suuren syyllisjoukon tuomitsemiset Haagissa. Perään tarvitaan valvonta WWII tapaan sekä poliittinen uudelleenkoulutus. Muussa tapauksessa rikolliset pääsevät nousemaan koko maailman kauhuksi valtaan. Jälkihoidon on oltava pitkäjännitteinen.
 
UOTE]
D
Tämän mukaan eilen olisi kuollut propagandatorvia / torvia kun Ukraina iski Antonovsky-siltaa vastaan:


-

Wagnerilaiset ihmeissään: Ukrainalla on ihan oikeasti toimivia luotisuojalevyjä eikä ryssäläisen fake-levyjä


-

Dmitri on näkevinään tässä Putinin videossa väärennöksen piirteitä, hänen mukaansa siis ampumarata jne. voisivat olla "oikeita" vaan tätä varten tehtyjä ja kaikki sitten teeskentelevät / leikkivät videon takia.


Putinin varuskuntavierailu oli ihan yhtä feikki kun hänen jäätelökioskilla käynti jossa myyjänainen olikin Fsb:n työntekijä tai hänen kirkossa käynti tavallisen kansan seassa jossa se kansa oli myös Fsb:n työntekijöitä mukaan lukien edellä mainittu jäätelönmyyjä. Heti ensimmäisenä tuosta tuli mielen että taas mennään. Fsb:n kaverit puettu maastokuosiin esittämään uutta roolia.
 
Katso liite: 69614
Voimalaitosten yhteydessä on valtava lauhdevesiallas. Eiköhän tuon saa suljettuun kiertoon ja tarvittaessa pumpattua täydennystä.

Tuota allasta tuskin saa tyhjäksi muutenkaan, paitsi tarkoituksella sulkemalla luukut ja aktiivisesti pumppaamalla kaiken ulos. Samoin ajattelisin että eiköhän tuolla täydennyspumppujen piiput putket mene joen syvimpään kohtaan. Ei se vedentulo täysin joessa lopu vaikka pinta laskee muutamalla metrillä, ja siinäkin menee aikansa että jokiallas tyhjenee räjäytetyn padon kautta.
 

The IRIS-T SLM air defence system that will be supplied to Ukraine will come with the HENSOLDT TRML-4D AESA radar.

TRML-4D uses the latest Active Electronically Scanned Array (AESA) radar technology with multiple digitally shaped beams. It is capable of detecting, tracking and classifying various types of aerial targets, with a focus on small, fast and low-flying and/or manoeuvring cruise missiles and aircraft, as well as hovering helicopters. It ensures the rapid detection and tracking of some 1,500 targets in a radius of up to 250 km.
 
En usko, että USAn sotaisampi puolue antaisi Venäjän voittaa Ukrainassa
Kumpaa tarkoitat? :D Demokraatti presidentti aloitti Korean ja Vietnamin, republikaani päätti ne. Bosnia/Serbia operaatio myös demokraattien. Persianlahti olikin sitten ilmeisesti republikaanien oma show. Afghanistan oli kosto jonka taisi molemmat hyväksyä. Irak 03 taas jotain ihan omaansa. Mutta vaikea sano kumpi on ollut sotaisampi. Republikaanit syytävät enemmän rahaa armeijaan, mutta molemmat tykkäävät sotia.

Joka tapauksessa kummankin puolueen pääosat kannattaa Ukrainaa.

Pieni hauskuus. Olin tuossa jenkeissä hetken aikaa, yhdessä paikassa maksupääte kysyi pyöristetäänkö summa ylöspäin jolloin pyöristetty osuus menee Ukrainan tukemiseen. Pyöristin tietenkin. Ihan kassalla.
 
Lisää viteota Wagnerin Lysychanskin alueen linnoittamisesta.
Tämä on kyllä mielestäni vieläkin hirmun mielenkiintoinen. Mitä virkaa tuommoisella on nykypäivänä? Varsinkin kun panssariesteitä on noin vähän ja niiden kokokin on lähinnä naurettava. Jos tuon linjan edessä tai/ja takana ei ole hervottoman leveälti miinakenttää, niin tuohan on aivan sama kyntää useammasta kohdasta tykistöllä ympäri ja ajaa sen jälkeen sisälle.

Huvittavinta myös tuo suunta miten se on rakennettu. Ja tehdään jo etelä-pohjois suuntaista puollustusta lähinnä.

Ehkä tässä ollaan vain ryssän puolella optimisteja, että saadaan rauha solmittua ja tuo olisi tuleva raja...
 
Ukrainassa ryssän touhuja ja ryssimisiä seuratessa tässä on selkeästi tullut ilmi trendi: ryssinnän ihan uusi taso eli kleptoryssintä. Tällä on hyvin suuri merkitys Ukrainan sodan lopputulemaan, jonka merkkejä on nähty pitkään ja satoa aletaan korjaamaan.

N-liitin historiassa ihan toisesta maailmanpalosta lähtien on luotettu kahteen asiaan:
-Massaan
-Toimivuuden kriittiseen rajaan

Toimivuuden kriittisestä rajasta ehkä parhain esimerkki on klassinen AK47. Ase on suunniteltu sarjatuotantoon osumatarkkuuden kustannuksella, runko joustaa ammuttaessa ja sarjatuli karkaa käsistä. Tästä huolimatta aseen kriittiset osat on kovakromattu, eli ase ei vaurioidu toimimattomaksi ympäristöolosuhteiden takia. Kovakromaus on kallis mutta N-liitossa nähtiin tämä toimivuuden kriittiseksi alarajaksi. Huono osumatarkkuus taasen korvatiin massalla, riittävän moni ampuu samaan niin kyllä joku osuu.

No miten tämä liittyy Ukrainaan? Ihan suoraan, eli tälläinen massamainen käytös on edelleen ryssän armeijan peruslähtökohta. Mutta se missä kleptokraatti silovikit astui miinan on toimivuuden kriittinen alaraja. Lännen aseet on kehittyneet roimasti eteenpäin ja niissä toimivuus (kulkee, laukeaa ja osuu) johtaa siihen että jokaisella osuu. Lisäksi teollinen kapasiteetti on tuottanut noita massoissa. Näin toimivuuden kriittinen raja on noussut huomaamatta ylöspäin ja tähän ei ole silovikit pystyneet vastaamaan. Tilanteen kompensointi massalla ei myöskään toimi, sitä massaakaan ei löydy riittävästi.

Erityisesti tämä tilanne näkyy HighTech aseissa. Se että ryssän puikko osuu ehkä 30% tarkoittaa että niitä pitää ampua se 3x määrä. Samalla kuitenkin tuotanto sakkaa kun taalat varastetaan välistä. Näin armeijan suorituskyvyn kannalta toimivuuden kriittinen suorituskyky ei riitä kokonaisuutena. Hyvä esimerkki tälläisestä järjestelmästä on Calibr: osuu vain kohtuudella joten pitää ampua paljon. Pitäisi olla paljon tuotanto jotta voi ampua paljon mutta rahat katoaa ja tehdään vähän. Lopputulos on että näitä puikkoja ei Ukrainan taivaalla paljoa enää näy.

Jos Calibrin osalta olisi tehty toisin, eli osuu paremmin ja/tai valmistetaan enemmän niin Ukrainassa olisi ihan toinen tilanne nyt päällä. Mutta kleproryssintä tuotti huvijahteja niin Calibr on nyt merkityksetön asejärjestelmä ryssille.

Sama näyttää koskevan Ukrainassa ihan jokaista ryssän toimintaa: suorituskyvyn kannalta toimivuuden kriittinen taso jää liian alas. Massa heitettiin sisään, kärki tylsytettiin ja nyt yritetään asemasotaa vaikka Ukrainalla on pysäyttämätöntä kaukovaikutuskykyä. Niin kauan kuin vastustajalla on pitemmälle ylettävät aseet käyttökelpoisina niin rintama ei ole missään koskaan jäätynyt.
 
Tämä on kyllä mielestäni vieläkin hirmun mielenkiintoinen. Mitä virkaa tuommoisella on nykypäivänä? Varsinkin kun panssariesteitä on noin vähän ja niiden kokokin on lähinnä naurettava. Jos tuon linjan edessä tai/ja takana ei ole hervottoman leveälti miinakenttää, niin tuohan on aivan sama kyntää useammasta kohdasta tykistöllä ympäri ja ajaa sen jälkeen sisälle.

Huvittavinta myös tuo suunta miten se on rakennettu. Ja tehdään jo etelä-pohjois suuntaista puollustusta lähinnä.

Ehkä tässä ollaan vain ryssän puolella optimisteja, että saadaan rauha solmittua ja tuo olisi tuleva raja...

Yksi hurjimpia yksityiskohtia on tuo rajan veto Donets-jokeen, mikä tarkoittaisi että tulisivat luopumaan koko pohjoisesta Luhanskin oblastista.

Jos sota jatkuu samaan suuntaan kuin mitä on tapahtunut viime kuukausina, niin on odotettavissa että Ukraina saisi painettua heidät Donets-joen etelä- / länsipuolelle (oikealle puolelle) joten ehkä tämä puolustuslinja kertoo siitä että Venäjä on tullut samaan tulokseen arvioissaan?

Ehkä Venäjän sotilaskomentajan puheet siitä miten "ei haluta uhrata enempää sotilaita kuin mitä pakko" jne. vihjaavat tästä? Ehkä kun tämä "puolustuslinja" on valmis, niin vetäytyvät sen taakse? Ehkä nykyisistä asemista pidetään kiinni ainoastaan siihen asti?

Jos sallitaan lisää spekulointia niin ehkä Ukraina tietää että tämä on vihollisen suunnitelma? Ehkä hyökkäys on hidastunut osaksi sen takia, miksi hyökätä rajusti jolloin tappioita tulee enemmän JOS tiedetään että vihollinen tulisi lähiviikkojen kuluessa vetäytymään toisiin asemiin?

Tuo on minun hyvin villiä spekulointia, ei ole muita todisteita kuin nämä kaivannot ja niiden sijainti.
 
Viimeksi muokattu:
Tämäpä tämä eikä unohdeta sitäkään että koko ajan EU alueelle tulee R - öljyä putkea pitkin ja valkopestynä tankkereilla. Lisäksi ennustan että ehjän Nordstream-putken kautta tulee kaasuakin jo ensi vuonna, hetimiten kun "sammioiden" pinnat laskevat Saksassa. Ikävä kyllä ryssä ei koe vakavampaa kassakriisiä lähitulevaisuudessa mikä olisi ehkä tarvittava startti jonkinlaiselle vallankumoukselle.
Tämä on kyllä luultavasti valitettavasti totuus. Rysällä ei oo sydäntä tahi omaatuntoa. Näkeehän sen jo siitä, miten kouluttomattomia miehiä lähetetään tykinruuaksi. Ihmiselämällä ei ole mittään. Arvoa.

Kivaa nähhä videoilta räjähtäviä ryssiä. Toivon, että oon vaan "paha ihhminen", eikä vaan hetkellinen mielenhäiriö...
 
Tämä on kyllä mielestäni vieläkin hirmun mielenkiintoinen. Mitä virkaa tuommoisella on nykypäivänä? Varsinkin kun panssariesteitä on noin vähän ja niiden kokokin on lähinnä naurettava. Jos tuon linjan edessä tai/ja takana ei ole hervottoman leveälti miinakenttää, niin tuohan on aivan sama kyntää useammasta kohdasta tykistöllä ympäri ja ajaa sen jälkeen sisälle.

Huvittavinta myös tuo suunta miten se on rakennettu. Ja tehdään jo etelä-pohjois suuntaista puollustusta lähinnä.

Ehkä tässä ollaan vain ryssän puolella optimisteja, että saadaan rauha solmittua ja tuo olisi tuleva raja...
Tätä samaa on twitterissä useampikin asiantuntija Toveri mukaan luettuna kummastellut.

Lisäksi ainakin osaa viivasuorista kaivannoista epäiltiin panssariesteiksi ja sittemmin on nähty kuvaa, jossa niitä ainakin on käytetty juoksuhautoina. Mukavaa olla ottavana osapuolena sellaisessa haudassa!

Itse pohdiskelin, että voisiko kyseessä olla moraalinkohottaja. Tehdään linnoituksia, ettei omat niin helpolla lähde karkuun. Toinen ja ehkä jopa todennäköisempi on että tämäkin on vaan ryssitty.
 
Back
Top