Ukrainan konflikti/sota

Nehammer added that Putin told him in German that it was “better the war ends earlier than later,” which led the Austrian leader to believe the Russian president knows “exactly what is going on now.”

Sitä ollaan niin hyvissä väleissä että Puttekin heittäytyy vieraskoreaksi kielen suhteen? :unsure:
 
Tässä erään puolalaisen panssarivaunuhistorioitsijan/-asiantuntijan vastaus, kun yksi jätkä linkitti kuvat hänelle ja kysyi: "Offtopic: maybe it's worth taking a look at these photos. The explosion ripped out the special armor inserts"


Hänen vastaus: "Nothing new"

Yritin löytää sitä kuuluisaa kuvaa Groznysta, ensimmäinen Tsetsenian sota missä ovat tuhonneet kadulle T-80BV vaunun. Siinä oli muistaakseni sisuskalut lähtenyt keulapanssarista, mutta olivat vielä ehjänä nippuna. Tai ainakin ne olivat ns. näkösällä. En löytänyt kuvaa, vaan eipä sillä niin väliä.

Tämä Jaroslaw Wolski on muuten hyvin perillä venäläisistä panssarivaunuista, on kirjoittanut paljon puolalaisiin alan lehtiin näistä ja muistan reilut kymmenen vuotta sitten hän oli aktiivinen usealla foorumilla, kirjoitti juuri teknisistä yksityiskohdista. Militarysta oli hänen nimimerkki. Toinen samoilla foorumeilla viihtynyt aktiivinen puolalainen oli Damian Ratka, usein kirjoitti Damian nimimerkillä. Myös hän kirjoittaa aktiivisesti puolalaisiin military-alan lehtiin ja on jopa twitterissä (tosin kirjoittaa puolaksi, samoin kuin Wolski):

https://twitter.com/dratka1
1650198653004.png

Tuossa on T-72M1 etupelti, jossa näkyy textoliittiset osat. Uskoakseni textoliitti kappaleet on vain ladottu panssariteräslevyjen väliin. T-80U:ssa ja T-64BV:ssä textoliittilevyjen välissä on vielä kolmas panssariteräslevy, kuten lainatussa viestissä näkyy. Asentamisen kannalta kolmas levy on mielestäni hitsattava paikalleen ennen textoliittilevyjen asennusta. Tuo mystinen textoliitti taitaa olla sopivalla reseptillä tehtyä lasikuitua. T-72B ja T-90 sarjan vaunujen etupellin rakenne on erilainen.

Lähde:
 
Austrian Chancellor Karl Nehammer said in a new interview that Russian President Vladimir Putin “believes he is winning the war” almost two months after Moscow invaded Ukraine.
Onko putella muuta mahdollisuutta kuin uskoa voittoon? Siis johonkin, joka pelastaa kasvot, maapaloihin. Ei kai ole niin tyhmä, että ei tajuaisi tappion olevan kohtalokasta juuri hänelle itselleen? Siinä samalla menee asevoimien kunnia kotiyleisön silmissä.

Ulkomailla on jo käynyt selväksi, että Venäjällä ei ole kunniaa. Noiden strateginen olemus on sielua myöten paha.
 
Ukrainan joukot eivät tarttuneet antautumismahdollisuuteen Mariupolin terästehtaalla.

Nämä azov ja muut Ukrainan sotilaat maksattavat kovan hinnan kuolleina venäläisinä matkastaan.

On kuin USA, kävi saari saarelta läpi japanilais sotilaiden poterot kovalla uhrimäärällä.
Kuten sanottu, oli Azov mitä tahansa niin sotilashistoriaan he ovat jo piirtäneet merkkinsä. Kovia äijiä. :salut:
 
Ukrainan joukot eivät tarttuneet antautumismahdollisuuteen Mariupolin terästehtaalla.

Nämä azov ja muut Ukrainan sotilaat maksattavat kovan hinnan kuolleina venäläisinä matkastaan.

On kuin USA, kävi saari saarelta läpi japanilais sotilaiden poterot kovalla uhrimäärällä.
Taitaa parempi vaihtoehto varsinkin Azovin taistelijoille olla viimeisen patruunan säästäminen itselle. Tässäkin sodassa on jo saatu runsaasti näyttöjä siitä, kuinka ryssä käyttäytyy vastapuolta kohtaan ja kuinka häikäilemättömästi se rikkoo kaikkia sodankäynnin sääntöjä. Jos antautuu, niin parhaassa tapauksessa joutuu pahoinpidellyksi ja sitten jonnekin Siperiaan leirille. Pahimmassa tapauksessa pahoinpidellään, raiskataan ja lopuksi ammutaan jonnekin ojan pohjalle.

Pahin vastustaja ryssälle onkin sellainen taistelija, jolla ei ole enää mitään menetettävää. Eikä varmasti ole helppoa surkeasti motivoituneiden örkkien hyökätä ukrainalaisten lujasti linnoitettuihin asemiin tuolla terästehtaalla.
 
--------------
Phillips P. OBrien

On a possible use of Russian tactical nukes in Ukraine

Please read. A presentation by Sam Gardner, who is a retired USAF colonel and taught strategy at the National War College, Naval War College and Air War College. Its on a possible use of Russian tactical nukes in Ukraine, and how to respond. Best I've seen on the subject.

Opening summary (these are my summaries--apologies to Sam if I paraphrase wrongly), Russian tactical nukes would basically be to kill civiliansi in a city (Kyiv) more than effect the Ukrainian armiesIf used, these weapons would have effect in an area of approx a circular kilometre from airburst
Basically the damage they could inflict on a military airbase--somewhat limited in terms of equipment except close to the airburst.

Conclusion. The damage a Russian tactical nuke would do to Kyiv is basically the same as their terror attacks are doing now. NATO would not have to respond with nuclear weapons to retaliate proportionally.

Definitely thought this was worth sharing and appreciate Sam sending it to me.

Hyvää asiaa taktisista ydinaseista, ovat tosiaan pienempiä paukkuja kuin mitä moni kuvittelee. Pahaa tuhoa noin kilometrin säteellä vaan sen ulkopuolella ei juuri mitään.

Jos oikeat atomiaseen tuulahdukset vanhoilta hyviltä kylmän sodan vuosilta kiinnostavat niin tässä iltalukemista:

The Effects of Nuclear Weapons (1977) - VAROITUS: ISO PDF

Tosimies ei tietysti poistu kotoa ilman että on valmis mihin tahansa:

Nuclear-Bomb-Effects-Computer-Version-3-1962-better-fixed.jpg

Jos näkee horisontissa atomiaseen välähdyksen niin tällä voi nopeasti ja helposti laskea, miten pahasti tulee sattumaan.
 
Viimeksi muokattu:
Nämä azov ja muut Ukrainan sotilaat maksattavat kovan hinnan kuolleina venäläisinä matkastaan.

Todellakin maksattavat ja ovat valinneet todella hyvän paikan siihen maksamiseen. Valtavan kokoinen tehdasalue joka on täynnä sokkeloita ja kaikenlaisia rakennelmia joihin voi piiloutua ja joita on helppo ansoittaa.

Donetskin lentokenttä ei ollut mitään tämän rinnalla ja sitäkin taistelua käytiin kuukausia. Tuonne on melko varmasti varastoitu kaikki se muona ja aseistus mitä ukrainalaisilla on vielä jäljellä ja voihan se olla että onnistuvat jollain konstilla yön pimeydessä jopa täydentämään varastoja. Venäjä on kleptokratia ja en sulkisi pois sitäkään mahdollisuutta että ne käyvät kauppaa myös vihollisen kanssa jos hinnasta sovitaan :ROFLMAO:

Tuo linnoitus ei kaadu vielä kesälläkään jos saavat täydennyksiä tavalla tai toisella. Noin isoa tehdasta ei voi edes pommittaa maan tasalle kun sinne jää aina suojapaikkoja ja maanalaisia rakennelmia. Kemialliset aseet ovat sitten kokonaan toinen asia ja niiden käytöstä Venäjää on jo epäilty juurikin Mariupolissa.
 
Ilmeisesti luulivat tätä sonta-autoa bensarekaksi ja pöllivät sen. Kun totuus paljastui, hylättiin auto metsään.

Katso liite: 60365
Saattoi vaan löpö loppua ja arvolasti jäi siihen - on ryssät niin ihastuneita paskaan, että oli kaapattu tuliaisiksi.

Edit: ja saattoihan se olla kustakin. Se oli matkalla Venäjälle koska siellä kaikki muu on paskaa.
 
Viimeksi muokattu:
Yhdysvallat voisi toimittaa Ukrainaan parikymmenet taktiset pahan päivän varalle ja joku lerppahuuli vuotaa tiedon medialle.

Miten mahtaisi Kreml reagoida - tai missä se Putinin bunkr nyt sijaitseekaan?
 
Tämä kuuluu taas siihen kategoriaan että paljonko näitä kannattaa mainostaa koska vastapuoli voi miettiä omat vastatoimensa näiden varalle. Niin kuin tuon tweetin kommenteissakin luki.
No saksan aseavun mainostamisesta ei taida olla haittaa kun saksa peruu jokaisen lupauksen pari-kolme kertaa.
 
Back
Top