Ukrainan konflikti/sota

varmistaaksemme puolustuksen ja asemamme NATO jäsenyyden käsittelyn ajaksi voisimme vaikka lähettää yhden tai kaksi prikaatia Viipuriin turvaamaan Saimaan kanavaa, jos kovasti naapuria harmittaisi, niin sanottaisiin, että ai niin, historialliset rajat toki pitää palauttaa ja jatketaan Rajajoelle. Kerrankin on tilanne, että Suomineito vie ja Ryssä ei voi muuta kun vikistä.
 
Onko SOTAsohvalla tullut otettua kaljaa kun huuto päällä? Kannattaa vähän rauhoittua.

Puolustajaa ei koskaan palvele perseily vankien kanssa, on se sitten kiellettyä sopimuksessa tai ei. Täällä ovat jotkut perustelkeet hyvin ja älykkäästi syyn tähän.
Vaikuttaa nuo tilanteet olevan, kun vankeja otetaan haltuun. Ei paljon eroa amerikkalaisista vastaavista, niissä oli usein huppu päässä ja nippusiteillä kädet kahlittu. Tuolta on tullut joitain mainintoja, että vantautumista on yritetty käyttää hyväksi iskemiseen, joten huolellinen pitää olla.
 
Kiovan ympäristöstä pari twiittiä, en ole nähnyt muualla kommentteja.

@TCG_CrisisRisks
59m

Ukraine/Russia: Russian Artillery fire near Ivankiv tonight after much fire on Boyarka earlier. This is southwest of Kyiv, likely Russian artillery trying to open up a new route for mechanised units to get closer to airbase or aid units isolated northeast of Fastiv.

@TCG_CrisisRisks
1h

Ukraine/Russia: Significant heavy fighting east and west of the Russian FOB near GML Hostomel north of Kyiv tonight. Heavy shelling.
 
Venäjä on meille aina uhka. Se on ainoa uhka ja se jota vastaan me puolustuskykymme rakennamme. Nyt pidetään oma puolustus kunnossa. Niin kuin se lähes onkin ja sitten nato-hakemus sisään. Sillä meidän turvallisuuspoliittinen ajattelu on turvattu seuraavaksi 50 vuodeksi.

Kaliningrad eli Königsberg ei ole koskaan kuulunut Puolaan. Se oli Saksan Itä-Preussin pääkaupunki.
Tuota-tuota. Mites oli joskus 1600-luvulla, kun Liettua ja Puola oli yksi maa, johon kuului jopa läntiset osat Ukrainaa?
 
Ei minusta. KES 88:ssa ohjeet ja torni taitaa on keltaisella, mustalla pohjalla.

Lähtönopeus vaikutti 88 nopeammalta, tai sitten aika on hidastanut myös mielikuvaani raketista.
 
Tässä pitkä 8 min versio

Kovaa menoa.
Täysi sota päällä ja tekijäporukka selvästi hoitamassa kylän valtausta.

Erityishuomiona nousee suuri tarve linnoitteiden / rakennuksien puhdistamiseen "kustannustehokkaasti" sinkojen ja kranaattien avulla.
Kranaattikonekiväärit ja -pistoolit, eri sinkotyypit (kessin asutuskeskustaisteluversio 66 KES12 RAK! :love:) soisin olevan jakotavaraa kaikille joukoille -ja niin paljon kuin mahtuu kulkemaan.
*Krhöm* Carl Gustav *Kröhmm*
 
Onko SOTAsohvalla tullut otettua kaljaa kun huuto päällä? Kannattaa vähän rauhoittua.

Puolustajaa ei koskaan palvele perseily vankien kanssa, on se sitten kiellettyä sopimuksessa tai ei. Täällä ovat jotkut perustelkeet hyvin ja älykkäästi syyn tähän.
"Perseily vankien kanssa"? Minä en mistään mitään tiedä. En sotimassa ole ollut enkä varmasti osaa samaistua oikein tilanteeseen, jossa ammutaan ihmisiä ja omia haavoittuu ja menehtyy. Vankien kohtelu on kuitenkin ollut näissä pirun pätkissä, joista me sohvasoturit päätelmiä teemme, jonkinlaisessa linjassa. Silloin kun on kiire, kädet kiinni ja silmät suppuun. (sensorit kiinni, turvallisempi olla). Totta, ei sille vangille saa huutaa, eikä puhua sopimattomia Geneven sopimuksen mukaan. Mutta kun naapurin vaimo ja lapset menetti just päänsä.
Eikös tuossa pätkässä, vaikka olikin helvetillinen kiire, pökätty pyllystä ettei jää oven väliin, laitettin laastari polveen ja vietiin elävänä pois sieltä missä elo on hiuskarvan varassa? Täältä kotisohvalta on kovin helppo arvostella. Eikä se tietysti palvele ketään, että kohdellaan ihmisiä huonosti. Mutta kuka siitä oikeasti piittaa? Sinä? Onko sillä merkitystä? Muuttuuko Ukrainan puolustustaistelu merkityksettömämmäksi jos muutamaa terroristia ja murhaajaa potkitaan perseelle?
ps. siinä olet oikeassa, että pienessä tumussa ollaan. Mutta yliannos ihmisten hätää laskee moraalia. Ei tietysti pitäis. Olet siis parempi ihminen kuin minä.
 
Sumyn tilanteesta, antiputler news, google translate.
Ilmeisesti Trostnyanetsin lisäksi läheinen Boromlya vapautettiin kanssa.
Muistakin kylistä oli huhuja, mutta jotkut torppasi niistä.

The head of the Sumy OVA Dmitry Zhyvitsky on the air of UA RAZOM said that the situation in Sumy is calm. It was possible to free the Trostyanets bulk and Boromlya. There are fights in the Konotop region. At the same time, Zhyvitsky noted that the threat of Sumy's encirclement remains, but the city is coming back to life.

Hyvin rohkaisevaa kehitystä tämä. Tuolla alueella ei ole isompia teitä Venäjän rajan yli mikä ehkä auttaa.
 
Ja kuinka monissa laboratoriossa tutkitaan kaikkia maailmaan patogeeneja. Tappavia, ja vähämmän tappavia. Pitääkö julistaa natseiksi jokaista tiedemiestä joka totea hiemaankin myrkyllisiä yhdisteita, kaikki ovat niin fasisteja että ei kun suoraan pommi heidän taloon?

Termi "patogeeni" otettiin käyttöön 1880-luvulla. Tyypillisesti tätä termiä käytetään kuvaamaan tarttuvaa mikro-organismia tai ainetta, kuten virusta, bakteeria, alkueläintä, prionia, viroidia tai sientä.

Erityisen vaaralliset infektiot ovat spesifisyytensä vuoksi biologisten joukkotuhoaseiden perusta, joten niiden tutkiminen on sotilaallista merkitystä. Neuvostoliitossa ja Venäjällä suojan biologisia aseita vastaan tarjoaa puolustusministeriön mikrobiologian tutkimuslaitos.

Varmaan Putlerin mielestä Ukraina ei saa tutkia mitään. Ja jos tutki niin skitsot Kremlissa sanoo että "kehittävät venäläiseen geenin iskevän superaseen".

Kuuntelin kerran Shoigun hourailua "otetaan orgaaniikka ja elvytetään meidän kotimaisella nanoteknoloogialla skyytit ja sitten tehdään jotain vielä ja avot..en saanut kyllä juonista kiinni, vaikka miten yritin.

Ihan sellaisella rauhallisella äänellä suolsi ihan megapaskaa satuilua, jossain lastentarhassa varmaan lapsiaan unettaisi.
Minä olen nähnyt sinappikaasua.ihan omin silmin ja laboratorioastiassa. Paikka oli Ylöjärvellä Puolustusvoimien tutkimuskeskuksessa. Heillä on kansainvälinen lupa valmistaa ja hallussapitää sinappikaasua, sillä laitos tutkii taisteluaineiden paljastaminen liittyvää teknologiaa.
No, tämänkin trolli voi kertoa, että Suomen ilkeä sotalaitos valmistaa sinappikaasua Ylöjärvellä metsän keskellä olevassa labrassaan.
 
Ei vittu. Odotetaan kritiikkiä sohvasotureilta kuinka "sotavankeja" nyt kohdellaan vastoin Geneven sopimuksia. Laitettiin ihan laulamaan. Herran nimessä mitä mitä paskaa tässä langassa on välillä ollut. Aikuistukaan nyt helvetissä, hyvä herrat. Siellä on ihan SOTA.
Hyvä pätkä. Ammattimiehiä. Triage kohillaan ja kun tarvitaan hoitoa sitä löytyy.
Ja paskat heidän oikeuksista ja sohvasotureiden tekopyydestä.
Ukrainan kokonaiset kaupungit pyyhkäisty pommittamalla kartaalta. Siviileja tapettu tuhansittain vuodesta 2014. Nyt siviilit heidän takia kuolevat kellareissa nälkään ja veden puutteseen. Miljoonat jääneet ilman kotia, miljoonat pakeni maasta. Loput istuu kellarissa ja rukoilee..
Suurin osa näistä venäläisten sotilaista vaikka kuin tyhmiä, mutta Putleria hekin kuolasi, netti oli nenän edessä ja vaihtoehtoinen tieto, ei, eivät vitsineet. Kuolasivat. Heidän v:n äidit ja isät kuolasivat Putleria. Kyllä näillä sotilailla on lisäksi silmät päässä, jolla voisi nähdä että menivät väkisin rajan yli toiseen valtioon.
"Harjoittelemaan" 😡. Ovatko ne viattomia? Ihan oikeastiko?
Kyllä heitä täytyy ottaa kiinni sentään, ja suojella lisäksi itseään, ei tämä mitään 5:n tee seremonia!
Ja jos ukrainalaisia vituttaa, niin heillä on siihen oikeus. Ukrainan siviileilla ja lapsilla oikeus: kellareissa, haavoituneena sairaalassa. Oikeus on ukrainalaisilla sotilailla, jotka puolustavat omia koteja, perheita ja maata.

Se että venäläisillä kiinniotetuilla on p:ka housuissa, se on heille pieni opetus sitä olisi pitänyt mennä mielenosoituksiin, eikä katsoa pornohubia ja viihtyä vanhempien kanssa propagandisteja solovjeveja katsellessa telkkarista.

Nyt tulin todella vihaiseksi tästä tekopyhyydestä 🤮.
 
Back
Top