Ukrainan konflikti/sota

TEL voi toki olla ajelulla propagandasyistä, mutta kuka tietää onko siellä puikko kyydissä?
Veikkaan, että niillä on tyhjiä putkia osa (edit: tai ei tyhjiä, vaan jotain saman painoista täytteenä), ja siirtelevät molempia aina silloin tällöin. Luulisi että paraativalmisteluissa ei oikeita käytetä, mutta kuka niistä tietää.

Ja tuosta ketjusta löytyi muutama väite että olisi vanha video, mutten onnistunut löytämään varmistusta suuntaan tai toiseen. Arvelin Tricia Whiten saaneen varmistuksen metadatasta, kun noin tweettasi.

Joku toinen:
lähteenä se että näitä pyöri somessa jo viime pe
Niin ja viime perjantainahan tuo video taisi tulla, kuten tuossa tweetin päiväyksessä on, joten en ymmärrä kommenttia. Jos löytyy linkki samaan videoon huomattavasti vanhemmalla päiväyksellä, niin postatkaa.
 
Venäläiseen doktriiniin kuuluu "escalate to de-escalate". Ydinase on aika raju veto, mutta rajoittamaton epäsuora ja ilma-aseen käyttö on hyvinkin todennäköistä.
 
Maksumuurin takana tuo linkki. Sanotaankos siellä jotain järkevää?

NATO:a vastaan tuskin uskaltaa käyttää.

Mutta sellainen spekulaatio yhdellä foorumilla oli, että Länsi-Ukrainassa saattaisi kurmoottaa näytösmielessä taktisella.

Periaatteessa USA:n tai UK:n pitäisi silloin vastata ja pistää taktinen venäläisille, koska eikös Budapestissä tehty 1994 sellainen sopimus?
Venäläisillä harvinaisen surullisesti on näyttänyt nuo ohjukset paukkuvan sellaisiin paikkoihin, joihin niitä ei oikein toivottaisi. USA voisi myös levitellä vähän käsiään, kun lähtee pikkasen isompaa morkulaa Venäjää kohti.
 
Maksumuurin takana tuo linkki. Sanotaankos siellä jotain järkevää?

NATO:a vastaan tuskin uskaltaa käyttää.

Mutta sellainen spekulaatio yhdellä foorumilla oli, että Länsi-Ukrainassa saattaisi kurmoottaa näytösmielessä taktisella.

Periaatteessa USA:n tai UK:n pitäisi silloin vastata ja pistää taktinen venäläisille, koska eikös Budapestissä tehty 1994 sellainen sopimus?


Ukrainalaisten sitkeä vastarinta ja venäläisten polttoainepula ovat pysäyttäneet venäläisjoukot kolmenkymmenen kilometrin päähän Kiovasta luoteeseen. Kiovan itäpuolella venäläisten joukot ovat edelleen noin 40 kilometrin päässä pääkaupungista.

Venäjä on jatkanut Kiovan pommittamista. Ilmaoperaatioon ovat osallistuneet Valko-Venäjältä toimineet SU-34 hävittäjäpommittajat. Iskut ovat kohdistunet asuinalueille ja muihin siviilikohteisiin.

Venäjä ilmeisesti pyrkii ajamaan siviilejä mahdollisimman paljon pois Kiovasta ennen mahdollista hyökkäystä kaupunkiin. Venäjän yleisesikunnan tiedottajan mukaan kiovalaiset voivat lähteä turvallisesti Kiovasta Vasilkyvin suuntaan, Kiovasta lounaaseen.


MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

MAINOS PÄÄTTYY
Kiova taas valmistautuu taisteluun. Asukkaille jaetaan ohjeita esimerkiksi polttopullojen käyttämisestä.

Ukrainan yleisesikunnan antama ohje, miten miehistönkuljetusvaunu tuhotaan polttopulloilla ja piikkimatolla.
VENÄLÄISET OVAT JATKANEET Harkovan piiritystä. Kaupunkiin ammuttiin maanantaina raskailla raketinheittimillä. Osa tulituksesta kohdistui asutusalueille ja useita siviileitä sai surmansa. Tahallinen hyökkäys siviiliväestöä kohtaan katsotaan sotarikokseksi.

Suurimman menestyksen venäläiset ovat saavuttaneet etelässä Krimin operatiivisella suunnalla, missä Krimiltä hyökänneet joukot ovat piirittäneet Hersonin ja Mariupolin.

UKRAINALAISET OVAT ONNISTUNEET haastamaan venäläisten ilmaherruuden ajallisesti ja paikallisesti. Ukrainan ilmavoimien SU-25-rynnäkkökoneet ovat iskeneet venäläisiin Hersonin ja Tsernihovskin suunnilla. Ukrainalaiset SU-24-pommikoneet ovat tuhonneet venäläiskolonnia Kiovan, Zhitomirin, Tsernihovksin ja Zaporozhen alueella.

Muuten venäläisillä on ollut ilmaherruus ja venäläiskoneet ovat voineet hyökätä suhteellisen vapaasti sotilas- ja siviilikohteisiin. Ukrainan ilmapuolustus on onnistunut ampumaan alas kuitenkin joitain Venäjän ilmavoimien koneita.


MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

MAINOS PÄÄTTYY
VOIMASUHTEET ILMASSA tulevat mahdollisesti muuttumaan lähipäivinä. EU on luvannut toimittaa Ukrainaan taistelulentokoneita. Koneet ovat todennäköisesti puolalaisia MIG-29-hävittäjiä.

Saksa toimittaa Ukrainaan 500 Stinger-ilmatorjuntaohjusta. Myös Yhdysvallat toimittaa Ukrainaan Stingereitä. Stinger on olalta laukaistava infrapunahakuinen ilmatorjuntaohjus, jonka ampumaetäisyys on yli kolme kilometriä.

Hävittäjät yhdessä Stingerien kanssa tulevat haastamaan venäläisten ilmaherruutta.

MYÖS MAASODANKÄYNNISSÄ voivat voimasuhteet muuttua lähipäivinä. Liian myöhään käynnistetystä liikekannallepanosta huolimatta Ukraina on muutamassa päivässä onnistunut perustamaan 100 000 miehen joukot aluepuolustuksen vapaaehtoisista ja reserviläisistä.

Jos Ukraina onnistuu haastamaan venäläisten ilmaherruuden ja vetämään perustetut joukot taisteluihin, voi sodan luonne muuttua. Ukraina alkaa lyömään takaisin.


Ukrainan puolustusministeriön mukaan Venäjän tappiot olivat maanantaiaamuun mennessä 5 300 sotilasta kaatuneina, haavoittuneina ja vangiksi joutuneina, 29 lentokonetta, 29 helikopteria, 191 panssarivaunua, yli 800 miehistönkuljetus- tai rynnäkkövaunua ja useita muita asejärjestelmiä, ajoneuvoja ja lennokkeja. Luvut ovat todennäköisesti liioiteltuja, mutta joka tapauksessa suuntaa antavia.

Martti J. Kari on Jyväskylän yliopiston opettaja sekä entinen Pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkö. PETTERI KIVIMÄKI
PUTIN ILMOITTI äskettäin, että Venäjä tulee vastaamaan lännen kiristyviin pakotteisiin ennennäkemättömällä tavalla. Sana ennennäkemätön on tässä yhteydessä pahaenteinen.

Venäjä tullee näyttämään ydinasepelotettaan lähipäivinä. Se voi tapahtua strategisten ydinsukellusveneiden tekemillä ohjuslaukaisuilla Barentsinmereltä itään Kaukoitään Ohotanmerelle tai Ohotanmereltä Barentsille. Pelotteen esittelyyn voi liittyä myös maasijoitteisen ohjuksen laukaisu Plesetskistä Arkangelin alueelta ja strategisten TU-160- ja TU-95-pommikoneiden operaatio esimerkiksi Pohjanmerelle.

Myös uusien hypersoonisten aseiden laukaisu Novaja Zemljalta voisi olla mahdollista. Pahimmassa tapauksessa Venäjä voi tehdä näytösluonteisen ydinkokeen esimerkiksi Novaja Zemljalla. Tämä vaihtoehto on mahdollinen, mutta ei todennäköinen. Tai ennennäkemätön voi viitata johonkin, mikä tapahtuu kyberympäristössä, kuten internetin häirintä. Tai sitten Venäjä käyttää pakolaisia, salamurhia tai energianjakelua aseena.

Filosofian tohtori, eversti (evp) Martti J. Kari on Jyväskylän yliopiston opettaja. Hän on entinen Pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkö ja palvellut vuosina 2004–2007 puolustusasiamiehenä Puolassa ja Ukrainassa ja strategisena neuvonantajana Ukrainan tiedustelupalveluiden reformissa vuonna 2020.
 
Tämä olisi tietysti loistoratkaisu, mutta Venäjän hallinnossa on viime aikoina käytetty taktiikoita, joissa päätarkoitus näyttäisi olevan se, että länsi yllättyy odottamattomasta reaktiosta, joka on yleensä irrationaalisen aggressiivinen. Olisikohan Lavrov tällaisen strategian takana. Ilmeisesti he ovat tarkastelleet Neuvostoliiton ja sittemmin Venäjän historiaa, ja tuumineet että heidän reaktionsa ovat olleet liian passiivisia ja arkoja, sekä ennakoitavissa.

IS:n artikkelissa toimittaja Jouko Juonala arvaili Putinin hallinnon sotatoimia jatkossa ilman, että teki suurempaa numeroa jo alkaneesta siviilien pommituksista, ja kirjoitti myös:


Eli jos kyse oli muustakin kuin hänen omasta mielipiteestään, olisi kiva jos olisi ollut lähteet mainittuna.

Tuon voi tietysti halutessaan kuitata sillä, että kyseessä oli Vapun "Voiton päivän" paraatin valmistelu, eikä osa näitä verhottuja uhkauksia. Ilmeisesti kyseessä oli siis tuore video. Näin ainakin FAS:n Tricia White uskoi.

Näillä kahdella hepulla saattaa olla kaksi muuta laukaisukoodisalkkua, mutta varmuutta siitä miten Venäjällä laukaisu tapahtuu, ei tietääkseni ole ainakaan julkisesti saatavilla. Ehkä jenkkien tiedustelulla on.
Ydinaseet ja pelon tasapainon ylläpitäminen: Venäjä on tällä hetkellä äärimmäisen haavoittuvassa asemassa samalla, kun sen politiikka on äärimmäisen epävakaata. Perinteinen sotilaallinen voima on suurelta osalta sidottuna Ukrainassa, cyberiskut ja talouskriisi lamauttaa yhteiskuntaa.
Atlantin toisella puolella varmasti tehdään parhaillaan suunnitelmia Venäjän ydinasekyvyn eliminoimiseksi, aivan kuten on tehty aina. Jos seuraukset hyökkäyksestä jäävät hyväksyttävälle tasolle ja onnistuminen on todennäköistä, niin iskut saatetaan suorittaa hyvinkin nopeasti.
Absurdisti siis ydinsodan riski kasvaa jos Venäjä ei kykene esittämään kykenevänsä laajaan kostoiskuun.
 
Ei tuo bayraktar pommeineen/ohjuksineen mikään wunderwaffe kuitenkaan ole, vaikka hyvä onkin. Mutta kun venäläisten ajoneuvot on kiinni toisissaan, kaksi rinnakkain ja IT-vaunut samassa kasassa tutkat alhaalla, tulee tappioita. Ainoastaan kärjen pelkillä höyryillä ajavat taistelutiedustelu-osat tekevät poikkeuksen ja sammuvat taktisin etäisyyksin kuka mihinkin.
 
Ukrainan asevoimien somekanavissa hetki sitten linkitetty uutinen: https://donpatriot.news/article/96-vorozhih-tankiv-20-gradiv-8-benzovoziv-znischili-pid-lebedinom

Google Translaten läpi vedettynä:

"96 vihollisen tankkia, 20 rakeita, 8 polttoaineautoa lähellä Lebedyniä poltettiin maan tasalle tykistöllä ja Bayraktarsin tarkalla iskulla", kirjeenvaihtaja sanoi.

Hän lisäsi "se oli venäläinen huoltoasema".

Myös "raekuiden" asemat Sumyn ympärillä tuhoutuivat.
Oliskohan noita Baytaktarsin osakkeita jossain myynnissä.
 
Anonymous Twitterissä jo suositteli. Kirjoittakaa Google Mapsin ravintoloihin ja hotelleihin paljon arvioita.

Kannattaa kääntää yksinkertainen stop war tms. lause kääntäjällä myös Venäjäksi.

Itse paikoille mielestäni kannattaa antaa 5/5 tähteä. Viesti on tärkein, ei paikan arvioiden romauttaminen.
 
Eikö tää milleri ollu 2014 hyvinkin ryssä mielinen donbassin alueella toimiva journalisti. Joka jakoi disinformaatiota tuolloin ryssän piikkiin.
En muista tuollaista, siis ryssämielisyys, mutta epäilemättä voinut kirjoittaa miehitettyltä aluueilta. Tuollahan kävi 2014 ja jälkeen paljon toimittajia

Edit

he worked as an editor and reporter at Ukraine's Kyiv Post newspaper and was part of the team that won the 2014 Missouri Honor Medal for Distinguished Service in Journalism for coverage of the Euromaidan Revolution, Russia's annexation of Crimea and the war in eastern Ukraine.
 
Viimeksi muokattu:
Keravanjoki on itse asiassa just ton kokoinen Kehä III:sen itäpään paikkeilla... siinä on meinaan viimeinen vesieste ennen Helsinki-Vantaan massiivista lentokenttä-/ tukeutumiskompleksia, huomattavine logistisine resursseineen, ja pääsyä Kehä III:sen rullaradalle käytännössä pk-seudun torjunta-armeijan selustaan aina Hangon syväsatamaan asti.
Kehä III:lta lähtevä (lähes, pitää ajaa Viherlaaksoon ensin Espoon Pitkäjärven eteläpuolta) Kehä II tarjoaa myös kaksi syvää tunnelijärjestelmää suojaksi pommituksilta, sekä oikotien Turunväylän katkaisuun molempiin suuntiin, ja jatkon suoraan rannikolle saakka Länsiväylälle Helsingin länsirajalle.


Helsinki on hyvin helposti eristetty, se muistuttaa jopa Viipuria huonolta puolustettavuudeltaan. Kaiken kukkuraksi koko Kaartin Jääkärirykmentti on yhden betonisillan takana Santahaminan saarella... paitsi kun se ei ole!

Edellinen ylitettävä virtaava vesi olikin sitten Kymijoki.
Porvoonjokea tjms. mutapuroja en laske, koska rantatie on sulutettu käyttökelvottomaksi, sekä sillat räjäytetty.

Pitääkö meidän räjäyttää noi Kehäteiden tunnelit myös, vai onko ne parempi säilyttää omaa liikkuvuutta ajatellen?
Ukrainalaiset eivät ilmeisesti ole omaa liikenne-infraansa tuhonneet käytännössä lainkaan ennakolta?
 
Back
Top