Ukrainan konflikti/sota

Sotaa on kestänyt 3 päivää.
1. päivänä maalailtiin Ukrainan tappiota Venäläisten ajellessa tankeilla vapaasti teitä pitkin liikennekameroista seuraten
3. päivän jälkeen ollaan varmoja että Putinilta loppuu aika.

Päivä päivältä sota käy julmemmaksi ja joukkojen määrät ovat vielä hyvin pieniä verrattuna 2. maailmansotaan.

Toivottavasti tähän löydetään rauha eikä tästä tule useamman vuoden totaalista tuhoamissotaa.
Itse taas veikkaan, että tästä tulee vielä ruma sekasorto. Kun kansa on valmis taistelemaan loppuun asti ja niille on jaettu vapaasti aseita sekä lisää on tulossa, mikä estää Syyria vol kahden?
 
Venäjä tuonut isot vahvistukset ja nyt täytyisi niiltäkin ottaa luulot pois. Toivotaan.
Täysin totta, ei tämä vielä ohi ole. Mutta Ukraina on iso maa ja näyttääkö tää siltä, että superarmeija käy sotaa? Putinin plan oli, että viimeistään nyt olisi voiton kynnyksellä. Näyttääkö siltä?
 
On sitä Kiovaa nyt sen verta tarmolla myllytetty, että vaikka se kaupunki kaatuisi, niin niistä tulee lähinnä marttyyrejä.
En oikein näe tilannetta jossa nyt Kiovan kaatumiseen puolustustahto täysin romahtaisi. Tuo oli vaara ne ekat 2 päivää, kun Ukrainalla ei vielä ollut mitään voittoja vyön alla, ja ulkomaailmakin lähinnä kelloa katsellen odotti milloin Ukraina antautuu. Sit se Pe-La välisen yön selviäminen muutti asetelmat ihan täysin.

Tämä.

Kyllä Putinin operaatio on mennyt täysin vituiksi vaikka koko Ukraina kaatuisikin. Kansa ei tule enää hyväksymään Kremlin nukkehallitusta missään muodossa. Ainoa toivo oli nopea dekapitaatio ennen kuin sota yhdistää kansalaiset, ja se alkaa olla hiljalleen kussut käsille.

Samalla koko souvi on yhdistänyt koko Euroopan ja jopa osan venäläisistä Putinia vastaan, jonka lisäksi Suomi ja Ruotsi horjuvat Naton kynnyksellä. Ei mennyt ihan nappiin.

Toivottavasti adjutantti pitää tarkkaan kiinni ydinasesalkusta kun Putin vihdoin tunnustaa faktat.

Kyllä tämä vielä joitakin päiviä tai pari viikkoa jatkuu, mutta en usko että läpimurtoa enää tulee. Jos kysytään mikä oli ratkaiseva hetki, niin omasta mielestä se oli kun lentokentän maahanlasku epäonnistui ja kuljetuskoneet joutuivat kääntymään pois. Koko VDV-prikaati onnistuneesti kentälle ja kova rynnäkkö ytimeen niin hallitus olisi ehkä saatu keikattua ja maa vielä antautumaan.
 
Viimeksi muokattu:
Putin on tuota brinkmanshipia harrastanut niin kauan, että voi hyvinkin uhkailla ydinaseillaan. Näille uhkauksille ei saa kuitenkaan antaa periksi, koska sitten Putin käsittää, että voi ydinasekorttia väläyttämällä saada mitä tahansa.

Todellisuudessa ydinsota on itsestään eksistentiaalinen uhka myös Venäjälle, joten ydinaseita ei käytetä, ennen kuin Venäjään itse kohdistuu oikea eksistentiaalinen uhka.
Putin on peluri ja saattaa laskea, että jos käyttää ydinasetta vain Ukrainaa vastaan, joka ei pysty ydinaseilla vastaamaan, niin tällöin Nato ei vastaa ydinaseilla. Riski on suuri, mutta jos vaihtoehto on tappio Ukrainalle ja hirressä roikkuminen, niin hän voi sen tehdä.

Jos tilanne käy liian vaikeaksi Venäjälle, niin saatamme nähdä ainakin ultimaattumin Zelenskylle antautua välittömästi tai tulee ydinasetta.
 
Tietysti tuo kaasunaamareiden jakoon joukoille Kiovan lähettyvillä liittyvä twiitti ei ollut kovin hyvä.

Tarkoitatko, että venäläiset lähtivät sotaan ilman suojanaamareita? No, unohtuihan niiltä myös huolto, ilmaherruus ja kaksi kolmasosaa joukoista lähtöasemiin. :poop:
 
En kyllä tunne yhtään myötätuntoa venäläisiä kohtaan. Heidän maassan on pitkään (kun muualla länsimaissa on jo omaksuttu vallan kolmijako, oikeusvaltioperiaatteet, jne...) niin samalla taantumukseelliset vanhanaikaiset venäläiset heidän strongman-johtajien fetississsään ovat jumaloineet auktoritäärisiä johtajia, jotka ovat lain yläpuolella ja määrävät auktoritäärisesti valtion menon vallan kolmijakoa rikkoen. Tällainen johtajuus on tavallisten venäläisten kesken ollut hyvin arvostettua. Joten toivon kyllä, että nyt saavat tavalliset venäläiset maistaa tämän kolikon klaava-puolta ja haudata mahdollisimman monta poikaa, aviomiestä ja isää, jotta saataisiin noi tyhmät ryssätkin miettimään, että ehkäpä se länsimaalainen demokratia olisikin paras vaihtoehto.

Tämän takia toivon, että mahdollisimman moni venäläisnuori tapetaan Ukrainassa ja jokainen Ukrainassa tapettu venäläinen on iso siunaus muulle maailmalle.
 
Putin ei ehkä myös osannut odottaa sitä, että lähes koko maailma kääntyy näin rajusti tätä pientä erikoisjoukkojen rauhanturvaoperaatiota vastaan.
Ei varmasti osannut ja tätä ei voi liikaa korostaa mietittäessä mitä Kiina ehkä suunnittelee tulevaisuudessa. Ja Putin myös, jos tästä edes elossa ja vallassa selviää.

Näin nopea, voimakas, yhtenäinen ja totaalinen globaali rintama Venäjän agressiota vastaan, aiheuttaa varmasti harmaita hiuksia Pekingissä.
 
Ei varmasti osannut ja tätä ei voi liikaa korostaa mietittäessä mitä Kiina ehkä suunnittelee tulevaisuudessa. Ja Putin myös, jos tästä edes elossa ja vallassa selviää.

Näin nopea, voimakas, yhtenäinen ja totaalinen globaali rintama Venäjän agressiota vastaan, aiheuttaa varmasti harmaita hiuksia Pekingissä.

Uskoni maailman hyvyyteen sekä oikeuden ja kohtuuden voittoon on alkanut nousta. Se on näköjään vain joku luonnonlaki, että harvassa on sellaiset vanhenevat diktaattorit, jotka eivät sotaa aloittaisi.

Länsimaat paukuttavat nyt pakotteita sitä tahtia, että niiden keston arvellaan jäävän lyhyeksi. Mielestäni myöskin Venäjän kansalta pitäisi nyt ottaa luulot pois. Pakotteita pois vasta vähitellen, vaikka Ukrainan sota loppuisikin.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top