Ukrainan konflikti/sota

Itse olen ollut aivan ymmällä Venäjän toiminnasta. Ilmaylivoimaa ei ole saavutettu vieläkään. "Maailman paras" it aivan onnetonta. Ukrainan koneet pystyvät operoimaan hyökkäys alueella menestyksekkäästikin. Elso kyvyt nähdyn mukaan 0, kuten myös kyky cyber-hyökkäyksiin.

Maahanlaskuoperaatio Antonovin kentälle uhkarohkean typerä ja lopputulos katastrofi. Hyökkäyksen kärjet suhaa ympäri kaupunkeja miten sattuu...

Kalusto-ja miehistötappiot hurjia ja huoltologistiikka aivan onnetonta. Kalustolta loppuu polttoaine ja ukoilta varmasti ruoka...

Miehistö varusveijareita tai aivan spurgun näköisiä ukkeleita, joiden varusteet aivan kuraa...

Missä ovat ne kymmenet tuhannet ammattisotilaat, joilla on sotakokemusta Syyriasta? Miksi loputtomat harjoitukset eivät näy joukkojen toiminnassa?

On kyllä mennyt panostukset ja modernisointi Putelta hukkaan ja se on Suomen onni!
Hyvin tiivistit myös allekirjoittaneen ajatukset. Itse olen kuvitellut saaneeni tavallista sukankuluttajaa parempaa tietoa Venäjän suorituskyvystä, jonka on kerrottu tasaisesti kasvavan. Ja nyt housut kintuissa yllätetty Ukraina aiheuttaa suuria ongelmia ryssille? Ei sillä, että se olisi mitenkään huono asia.
 
YouTube has suspended multiple Russian channels, including the state-funded media outlet RT, from generating revenue on the video service, Reuters reported.

YouTube said in a statement that it was “pausing a number of channels’ ability to monetize on YouTube, including several Russian channels affiliated with recent sanctions”. It said the move was prompted by “extraordinary circumstances”.

Videos from the affected channels also will come up less often in recommendations, Farshad Shadloo, a spokesman for YouTube, said. He added that RT and several other channels would no longer be accessible in Ukraine due to “a government request.”
Russian troops are approaching Ukraine’s nuclear power plant in Zaporizhzhia and have aimed their rockets at the site, Vadym Denysenko, an adviser to Ukraine’s interior minister, said on Saturday.

The Zaporizhzhia plant, the largest in Europe, is located in south-east Ukraine. Russia has already captured the defunct Chernobyl plant, some 100 km north of Ukraine’s capital Kyiv.
 

"... APILAS luokitellaan traumaattiseksi aseeksi. Jokainen laukaus kirjataan ylös sotilaan lokikirjaan/tietoihin. Tietyn määrän jälkeen (2-3) sotilas voi ampua aseella enää vain sotatilassa/sodan aikana" Näin ainakin ranskankielisessä armeijamuseossa, sen kummempia lähteitähän tuo ei mainitse.
No, apilas ei ole mitään mustiin verrattuna, kokemusta on ja kuulo on Suomessa ainoa asia, joka asettaa rajoitteita raskasaseammunnoille.
 
Josif Stalin kuoli 5.3.53 eli vasta vuoden päästä 70 vuotta kuolemasta.

Olisiko Putin ajatellut pitää silloin kaikkien aikojen paraatin Punaisella torilla? Listassa ensimmäisenä olleen Ukrainan jälkeen oli vielä muutama muu sotareissu, jotka hoidettaisiin samalla kierroksella.
Ajattelin, että jos joku haluaa tappaa - anteeksi tarjoilla teetä, niin sopiva päivä tälle vuodelle on pian. 🤣
 
Pakko nostaa hattua Ukrainalaisille sotilaille. Sen mitä ehkä taktiikassa ja johdossa häviävät, niin motivaatiossa voittavat. Kävi tässä lopulta miten tahansa, niin ryssän tappiot on massiiviset.
Mun käsitys on, että venäläisillä on vain kelustoetu, kaikki muu menee paremmin sinikeltaisilla.
Perjantai-aamuna pidin lopun ajan merkkeinä kiovalaisen miliisin varustamista. Se näytti niin alkeelliselta ja sitä se tietysti varmaan onkin. Kouluttamattomat miehet ilman organisaatiota, aseita ja varusteita teknoarmeijaa vastaanko?
Tuolla on aika paljon veteraaneja. Muistetaan, että ovat sotineet jo 8 vuotta. Tietysti paljon ummikkoja. Teknoarmeija ei ole ollut ihan niin hyvä kuin odotettiin.
Lentokoneen osia ei saa enää viedä Venäjälle. Entäs jos vakuutusyhtiö kieltää tällä perusteella Venäjän varakenttien käytön ja siis ylilennot?
Yksityisajatteluni ei ole ottanut kaikkea huomioon.
 
OT.

Massamurhat esmes Puolalaisten upseerien osalta Katynissa tehtiin Walther pistooleilla. Kestivät kovaa käyttöä, ja ergonominen ampua yhä uudelleen ja uudelleen, koko päivän, toisin kuin Venäläisten riviaseet.
Kerta piisaa...
 
Back
Top