Tarkka-ampujatoiminta sekä TA-parin varusteet

282348161_387093400126169_612690165091749076_n.jpg


281374029_387092896792886_1071526090798733742_n-660x440.jpg

 
p-660x440.png



Hyvään kameranjalustaan vaatimuksena tai lisävarusteena lyhyempi keskiputki ja sopiva kuulapää. Siihen sitten haarukkatuki tai esim picatinnykiskon vastakappale pikalukitukseen. Vanha hyvä kameranjalusta kannattaa siis hyödyntää tai käydä divarit läpi. Esim Manfretto.
 
Viimeksi muokattu:
Helikopterissa olisit istumassa ja laivan kansi saattaa kiikkua, mutta ei sille tarvitse mennä varovasti, taikka tarvitse käyttää muuta väkeä sitä tasapainottamaan.
Kyllä helikopterista ammutaan kans makuultaan jos vaan mahtuu. HH:n takapenkiltäkin voi ampua makuulta, vaikka se hankalaa onkin. NH:sta se on jo helpompaa.
 
The U.S. Army has awarded SIG Sauer a contract to manufacture .300 Norma Magnum and .338 Norma Magnum ammunition. The order is a follow-on purchase for the Advanced Sniper Rifle (ASR) program, and has a $157MM maximum value contract and includes 4.5MM rounds for the first delivery. Specifically, the U.S. Army ASR ammunition contract consists of two cartridges: the M1163, which is a .300NM, 215 grain round, and the M1162, an armor-piercing 338NM, 300 grain round.
 
OT, mutta CAS (Cowboy Action Shooting) -ampumalajissa ammutaan mm. suuren keinuhevosen selässä istuen, joillakin rasteilla.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Jotenkin tuntuu, että edelleen suomessa tarkka-ampuja koulutusta pidetään pakollisena pahana. Toivottavasti tulevat Dmr aseet nostaa koulutuksen määrää ja tasoa.
Ja myöskin kantahenkilökunta kiinnostuisi muutamaa aktiivia enemmän siitä.
Itse olen elänyt sellaisessa illuusiossa, että meillä koulutetaan ainakin kohtalaisen paljon väkeä tuohon hommaan, niin luulisi siinä jotain yritystäkin olevan koulutuksen osalta? Toki laatu voi olla vähän eri luokkaa, kun puhutaan kuitenkin varusmiesten kouluttamisesta versus miten esim. jenkeissä tuo on järjestettyä. Mutta oli meilläkin melkein 15 vuotta sitten SPOL-joukkueen miehistöstä pari kaveria useamman viikon kurssilla, sen jälkeen pääasiassa tekivät omaa hommaansa harjoituksissa, ja leireillä käytännössä aina omia ammuntoja ja lisää koulutusta. Laukasmäärätkin olivat ymmärtääkseni aika korkeat palveluksen lopussa.

Ehkä jotain jos tuosta muuttaisi (jos ei ole muuttunut), niin tuo tarkka-ampujakurssi olisi oma AUK-linja jossain missä kaikki TA-ukot käyvät, eli palvelusaika olisi pisin mahdollinen. Heidän AUK pääasiassa olisi vain tarkka-ampujahommia, jossa johtajahommat keskittyisivät vain siihen TA-partion johtamiseen ja olemaan osa tulenjohtoa/korjausta. Muutamassa kuukaudessa, tai kuinka pitkä AUK nykyään onkaan, ehtisi hyvin jo syventymään siihen touhuun niin, että palveluksen loppuajan harjoituksissa voi sitten keskittyä taitojen soveltamiseen kunnolla osana isompaa kuviota. Samalla tuommoinen oma keskitetty TA-koulu takaisi paremman ja tasalaatuisemman koulutuksen varuskunnasta riippumatta, kun niihin haketuisi ne kouluttajat, joita se touhu kiinnostaa ja joilta löytyisi sitä osaamistakin ja halua kehittää sitä toimintaa entisestään. Sitten miehistöstä voidaan kouluttaa parin viikon kursseilla niitä DMR-ukkoja, jotka voivat toimia ryhmän mukana lisäksi myös osana TA-partiota. Tuosta DMR-kurssista voisi suosiolla naamioinnin jättää sivummalle ja keskittyä matkojen arviointiin, sekä ammuntaan eri ympäristöissä.

TA-ukoilla olisi myös järkevää olla omia kertauksia riittävän usein, jossa pääsisivät ampumaan pitempiäkin matkoja riittävästi. Osa harrastaa toki siviilissäkin tavalla tai toisella, mutta kaikilla sitä mahdollisuutta ei kuitenkaan ole.

Ois se mageeta, kun tuonne menis ressut 85-kalustolla... ja muutenkin, sillä jakovarustuksella mitä PV:llä on jakaa tarkka-ampujille ;) . Kaiken lisäksi voittaisivat kisan.
Dragunoveilla ennen kuin katoavat kokonaan varustuksesta, ja pelkillä rautatähtäimillä tietysti. Olisi ainakin viihdearvoa muille, jos ei muuta. Vai joko ne Dragunovit katosi varustuksesta...
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
1250-YARDS-steel-utc-660x356.jpg

Today I will share with you something that has eluded my friends and me – shooting long-range thermal out to 1250 yards. The distance is nothing special but trying to do this in the dark is so much more difficult and it took our collective technologies to get the round on target. I estimate over $100k in equipment was used that day.
Shooting far with night vision is easier said than done. Most people shoot out to 500 yards to 1,000 yards with night vision. Shooting further relies on a lot of variables. Ambient lighting makes a big difference but even a full moon is not enough sometimes. The challenge is not about seeing the target but seeing your misses so you can make corrections. Yes, you can argue that we should get our DOPE all set so we can make first-round hits but we do not have that skill. Also day time DOPE is not the same at night. It is a good place to start from but there are variables. So the easiest way to shoot long range at night is if you can see your mistakes so you can make corrections.
 
Miksi hän ottaa mukaan tuon puulavan?
Sen voi kiinnittää oviaukkoon ampumatueksi. Eur lavan standardikoko on 80 x 120 cm. Se korkeus mikä tuntuu sopivalta. Lavan voi kiinnittää liukuoveen sekä lukkopuolen tolppaan. Niin toimittaessa on edes yksi aukko jota käyttää. Ikkunathan ei mahdollista riittävää aukeamista ja aukkoa.
Makes sense ?
.
 
Lava taitaa olla se maalitaulu. Tuskinpa sieltä lavalta käydään hekolla tulkkaamassa osumia.
Ampumaetäisyys ei näytä kummoiselta. Oiskohan edes 100 metriä?
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Back
Top