Suomen sisäinen turvallisuus

Noo, ei siellä ollut nimien perusteella pelkkiä arabeja; oli siellä yksi turkkilainenkin.
 
Metalliosia voi myös printata. Jopa kotona.
Jos olen oikein ymmärtänyt niin noissa käytetään rautakauppatason metritavaraa hyväksi paineenalaisissa osissa (oma ymmärrys printattuihin pyssyihin peräisin dokumenttiohjelmasta, en ole livenä ikinä moisia nähnyt. Osa luvallisista harrastajista tulostelee muoviosia lippaisiinsa ja kahvoihinsa jne ilmeisen onnistuneesti).
 
Tuosta jäi uupumaan ainakin rakenteellinen rasismi ja kela-goldin matala taso...

Tätä se suomalainen rasismi tekee. Ystävälliset ihmiset tulevat tänne vainoa pakoon, mutta ahdistuvat niin maan ilmapiiristä, että alkavat rikolliseksi.

No onneksi nuo tuomiot ei ole pitkiä, kun puolitukset toimii. Pääsevät taas viettämään kivoja pelihetkiä.

 
Viimeksi muokattu:
Tätä se suomalainen rasismi tekee. Ystävälliset ihmiset tulevat tänne vainoa pakoon, mutta ahdistuvat niin maan ilmapiiristä, että alkavat rikolliseksi.

No onneksi nuo tuomiot ei ole pitkiä, kun puolitukset toimii. Pääsevät taas viettämään kivoja pelihetkiä
Kunhan Hovi on noi käsitellyt, niin pari päätekijää saa 2-4 vuotta ja loput alle 2, jotka näppärästi kääntyy ehdolliseksi.
 
Tehoja saa tietysti, jos tekee tehtävät. Muistan joskus vuonna 2013 tai 2014, kun eräässä tilanteessa Vantaalla olin puolenyön aikaan kadulla opastajana kohteeseen, jossa vartijalla oli kaksi kiinniotettuna.

Auto tuli tunnin päästä kuin ryömivä lude. Se taittoi tyhjäkäynnillä matkaa. Sain seurata viimeiset 200 metriä sen hiipimistä. Muistan partion toisen jäsenen, punatukkaisen naisen ikäni. Hänellä oli maine, hän oli näkevinään ajorikkeitä ja sakotti mielellään (todella kiistanalaisesti) mutta muuten touhu oli tuota.

En jaksanut kysyä, missä olitte nukkumassa. Olihan niitä muissakin piireissä näitä ahkeroita.
 
Itä-Uudenmaan poliisi on vaikeuksissa. Resurssipula.

Se on taas poliisilobbarit liikkeellä. Sattumalta tuokin poliisilaitoksen ja poliisihallituksen välinen kirje "vuoti" julkisuuteen.

Budjettiriihi lämpenee elokuussa.
 
Kivoja pelihetkiä on ollut muiden muassa Brahen kentällä, jossa oli jonkinlainen Africa Cup.

Afrikassa on ilmeisesti hieman eri käsitys lajin sisällöstä. Olisi varmaan aika suorittaa sivistyksellisiä kotoutustoimenpiteitä. Tosin se on tehtävä kulttuurisensitiivisesti.
 
En oikein tiedä, mihin ketjuun tämän laittaisin, mutta liittyyhän tämä sisäiseen turvallisuuteen. Muutenkin jännitteet saattavat kasvaa nykyisestäkin.

Helsingin keskustassa oli pieni Ukraina-mielenosoitus, ja joku mielenosoittajista meni seisomaan bongaamassa Venäjän CD-auton eteen, mistä tilanne eskaloitui.


 
En oikein tiedä, mihin ketjuun tämän laittaisin, mutta liittyyhän tämä sisäiseen turvallisuuteen. Muutenkin jännitteet saattavat kasvaa nykyisestäkin.

Helsingin keskustassa oli pieni Ukraina-mielenosoitus, ja joku mielenosoittajista meni seisomaan bongaamassa Venäjän CD-auton eteen, mistä tilanne eskaloitui.



Sinällään ryssiä pitää kyllä vastustaa kaikella tavalla, mutta mielestäni liikennettä ei ikinä saisi estää, oli sitten kyseessä joku elokapinahippi tai kuka vaan.
 
Onhan tuossa vähän vikaa sysissä ja sepissä, mutta kyllähän siinä videon lopussa auto selvästi ajaa eteenpäin vaikka ihminen seisoo edessä ja ilmeisesti on osittain konepellin päällä. Toki tämä aktiivisesti yrittää estää auton liikkeelelähdön.

Mutta joo, onneksi kyse oli yksittäisen henkilön tempauksesta eikä mielenosoituksen toiminnasta. Mutta en ihmettelisi vaikka tilanteet alkaisivat eskaloitumaan.
 
Jotakuinkin 20-vuotta taaksepäin, sote-sektorin koulutuksessa ollessa. Luokallamme oli kaksi somalitaustaista nuorta miestä. Kaikinpuolin mukavia tyyppejä, mitä heidän kanssaan aikaa tuli vietettyä. Vaan sen ainakin periaatteessa yhteisten - mihin tahansa syntyperään liittymättömien koulutusmääreiden hyväksyttävästi suorittaminen...

... jo tuolloin itselleni melkoista ristivetoa ajatuksissa aiheutti. Havaitessani ristiriidattomasti, apua koulutuksen järjestäjän taholta tarjottavan malliin jossa vaikutelmana oli hinnalla millä hyvänsä, välttää hylkäävän arvion antamista.
Tämä erityisesti matemaattisten aineiden osalta sekä peruskielitaidon vaatimuksiin liittyen.
Itseäni olisi hirvittänyt, päätyä ammatillisessa mielessä potilaana, heidän hoteisiinsa.

Tässä ei valitettavasti ole mitään laatuluokan loikkaa havaintojeni mukaan tapahtunut. Koulutus on bisnestä, sidottuna koulutuksenantajan kautta hyväksyttävästi läpäisseiden suhdelukuun.

Tämä sisäisen turvallisuuden otsikkoon mielestäni siinä liittyy, että jo OPH:n ohjeistuksesta käsin. Ollaan luotu moninkertainen ja epäyhtenäinen standardijärjestelmä, jonka heikkoudet vastaan tulevat viimeistään peruskoulun jälkeisessä opinto- ja työkuvioissa. Vaiheessa, jossa korjaavien liikkeiden teko hyvin haastavaa on. Jos näin on, ei tuo ole kenenkään etu.
 
Saattaa hyvinkin omasta henkilöhistoriastani itua juontaa, mutta olen havainnut jo aikaa sitten, erinomaisen haastavaksi väistää (alistua) ryhmäkäyttäytymisellään voimaa ilmaisemaan pyrkivien joukkioiden vallankäyttöhaluun julkisessa tilassa.

Liki kuusikymmentä vuotta olen stadissa asunut, muutaman vuoden Espoo-Vantaa harharetketkeä lukuunottamatta.
Mitään erityisen vakavaa ei ole tapahtunut. Mutta vaikutelma on se, että riskitasot ovat olleet jatkuvassa nousussa. Toki, otanta omista havainnoista yleiseen, hyvin kapea väistämättä on.

Onnekseni, asun tätä nykyä alueella jonka hintataso sulkee pois enimmän osan kulttuurisen rikkauden nurjemmasta puolesta. Mutta nuoruuteni Kontulassa kasvaneena, luulisin tiettyjä markkereita olevani suhteellisen kyvykäs havainnoimaan. Eivätkä nuo mitään hyvää lupaile. Olisi tässä tietenkin kiva olla väärässä.

Mutta miksi kehitys olisi erisuuntaista kuin lähimmissä verrokkimaissa? Tähän kysymykseen vastaaminen millään rationaalisella ja toimivaksi osoitetulla tavalla, tuntuisi kutakuinkin mahdotonta olevan. Maahanmuuttoon jokseenkin erityisellä, optimismin laajennetulla käsityksellä varustettujen henkilöiden suhteen.

-Vuosikymmenien kautta, ylisukupolvisesti kerrytetyt tilastot. Laajan ja erityisen maahanmuuton suhteen? Rasismia!
-Arvoja ja asenteita mittaavat kyselytutkimukset erityisen maahanmuuttajasukupolven keskuudessa? Rasismia!
-Arjen kokemukselliset ja asenteisiin vaikuttavat näkemykset. Maahanmuuton vaikutuksista, ns. haastavien maiden suhteen? Rasismia!
 
Tämäntapaisista pyrin omaa ajatteluani muodostamaan. Kannattaa huomioida termi "ulkomailta kotoisin", poislukien siis ymmärtääkseni merkittävän osan ulkomaalaistaustaista materiaalia. Viimeistään ns. toisen polven maahanmuuttoon liittyen. Karua on tilaston kertoma. Jopa näinkin vajavaisena esitettynä.

"2.1.1. Miestutkintavankien alueellinen jako
Alueellisesti kotikunnat miehillä 1.5.2020 jakaantuivat maakunnittain seuraavasti.Uudeltamaalta oli kotoisin lähes kolmannes (32 %) miesvangeista. Hämeestä (Pirkanmaa,Kanta-Häme, Päijät-Häme) oli kotoisin 10 prosenttia. Varsinais-Suomesta tai Satakunnastaoli 8 prosenttia. Puolet eli 50 prosenttia, miestutkintavangeista oli kotoisin siis Uudenmaan,Hämeen ja Varsinais-Suomi-Satakunta seudulta. Ulkomailta kotoisin 19,5 prosenttia."


"Suomalaistaustaisia ovat kaikki ne henkilöt, joilla vähintään toinen vanhemmista on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisia ovat ne henkilöt, joiden molemmat vanhemmat tai ainoa tiedossa oleva vanhempi on syntynyt ulkomailla."
 
Back
Top