Euroviisut 2024

Mietin asiaa tuolla asiaan kuuluvassa ketjussa jo, kun Gazaa ei ollut pommitettu, ja totesin yhden asian, jonka pitäisi olla itsestään selvä. Parasta palestiinalaisille olisi, että se pääsisi Hamasista kokonaan. Mutta ei. Hamas sai sairaalat, autokaupat, kello- ja kultaliikkeet, parhaat kiinteistöt ja tontit, hallinnon.

En ole lainkaan eri mieltä, ja nähdäkseni ainoa positiivinen tulos tästä sodasta voisi olla Hamasin heikentyminen. Hamasin valtaa pidetään yllä toisinajattelijoiden sieppauksilla, kidutuksilla ja murhilla: näitä on mm. Amnesty dokumentoinut (mutta varmaan nämä tiedot ovat vääriä koska Amnesty...).

Jos Netanjahu olisi fiksu, hän yrittäisi osoittaa länsirantalaisille ettei Hamasia ainakaan kannata kannattaa: mutta ei hän ole vaan antaa jatkaa siirtokuntien rakentamista. Lisäksi jotkut hänen liittolaisistaan ovat vielä pöljempiä: joku aika sitten eräs hänen ministereistään poseerasi Suur-Israel -kartan kanssa, jossa Israeliin kuului Jordania.
 
Sodankäynnin laeissa ei punnita tarkoitusperien pyhyyttä tai oikeutta: jos me alamme näiden perusteella jakamaan tuomioita, niin kyllä samat säännöt pitää päteä kaikkiin.
Niin kannattaa ehkä muistaa, että hamasin raukkamaisen siviiliën taikka sairaaloissa piilottelun takia niitä siviili uhreja tulee, plus hamasin ilmoittamat luvut voi noin muutenkin jättää ihan samaan arvoon kuin venäjän. (edit tybot)
 
Viimeksi muokattu:
Musiikkiin palatakseni, alkupään biiseistä Ruotsi ja Ukraina parhaita. Israelin kappaleessa on kaunis alku, mutta siitä puuttuu kaikki koukut ja tarttuvuus: Eden on kuitenkin hyvä laulaja. Kisa on suht balladiköyhä joten tämä voi niistä pitäviä äänestäjiä houkuttaa. Siinä sarjassa tosin Latvia on mielestäni vahvempi. Ranskan Slimane on mulle vähän liian limane.
 
OT, poisto. Parempi jatkaa jossain muualla näistä naurettavista vertauksista Israelin ja ryssän tekojen välillä.
 
Viimeksi muokattu:
v#*%u mä en kestä vaimo katsoo tuota sontaa mä en kestä noi Espanjan stringi ukot🤮, Pitää vissiin kääntää tuoli osoittaman seinää...
Äänestin kyllä Israelia. ensimmäistä kertaa eläissäni tuonne äänen laitoin vaikka en kappaleesta tai esittäjästä mitään tiedä
 
Ei nää bileet kieltämättä enää voisi mennä homommaksi. Selostajankin pitää aina muistaa mainita solistin suuntaus ja mihin "yhteisöön" kuuluukaan.

Missähän välissä tää muutos oikein tapahtui? No viimeisen 5 vuoden aikana kaikki mennyt samaan suuntaa.
 
Ei nää bileet kieltämättä enää voisi mennä homommaksi. Selostajankin pitää aina muistaa mainita solistin suuntaus ja mihin "yhteisöön" kuuluukaan.

Missähän välissä tää muutos oikein tapahtui? No viimeisen 5 vuoden aikana kaikki mennyt samaan suuntaa.
Vielä kun tietäis mitä ne suuntaukset on. Ei binäärinen ja se toinen LT.. lyhenne. Meinasin googlettaa sen mutta en jaksanut.
En itsekään ihan ikäloppu ole mutta perässä en pysy.
 
Vielä kun tietäis mitä ne suuntaukset on. Ei binäärinen ja se toinen LT.. lyhenne. Meinasin googlettaa sen mutta en jaksanut.
En itsekään ihan ikäloppu ole mutta perässä en pysy.

Toisaalta voi myös ajatella niin että who cares? Ketä duunaat makuuhuoneessa ja miten päin, yksi; meet lysti.
Tosin en ole täysin eri mieltä siitä että kisaorganisaation jatkuva sateenkaaritorven tööttäily on jo vähän rasittavaa: kyllä ihmiset voi jo hiffata asiat itse.

Norja kuulosti pirun hyvältä. Samaten Armenia. Molemmissa on myös todella karismaattiset naikkoset keulilla.
 
Noh, viimeisimpien tietojen mukaan Ukrainassa Venäjä on tappanut noin 10-11 000 siviiliä. Gazassa IDF:n oman arvion mukaan tämä luku saavutettiin jo viime vuonna. Tietenkin siviilin kuolema sotatoimessa ei automaattisesti ole sotarikos, ja Butshan tapaista laajamittaista siviilien kidutusta ja tappamista ei näytä tapahtuneen, mutta näiden lukujen perusteella on hiukan vaikea antaa lsraelille kovin puhtaita papereita.

Itse en ala Gazan tapahtumista heiluttamaan 'kansanmurha' plakaattia,liian usein köykäisesti heitelty käsite. Näen asian enemmän "c'est la guerre". Länsirannan meininki taas ei moraaliselta tai lailliselta kannalta eroa millään tavalla Krimin valtauksesta ja 'vääristä' etnisyyksistä puhdistamisesta.
Tätä karttaa tutki tarkkaan ja hartaasti. Muistutan, että jos Israel voittaa (sodan), seurauksena ei ole arabivaltioiden häviäminen kartalta. Jos Israel häviää sodan, se häviää kartalta.
 

Liitteet

  • Screenshot_20240506_184513_Facebook.jpg
    Screenshot_20240506_184513_Facebook.jpg
    586.6 KB · Luettu: 29
Omakielisyysvaatimus tarkoitti käytännössä valtavaa etua englannin- ja ranskankielisille maille. Ei ole sattumaa että UK ja Irlanti lakkasivat voittamasta heti kun tästä luovuttiin.

Btw kuulitko Norjan viisun? :cool:
Omakielisyyssääntö oli voimassa toisen kerran 1977-1998. Sinä aikana ranskankielinen laulu voitti 2 kertaa (ja kumpikaan ei ollut Ranska vaan Belgia ja Luxemburg) ja englanninkielinen 7 kertaa (mutta niistäkin Britannia vain 2 ja Irlanti 5). Sama aikana esimerkiksi Israel voitti 3 kertaa hepreaksi ja Ruotsi 2 kertaa ruotsiksi.

Että ei voi mitenkään väittää englannin tuoneen valtavaa etua, jos piskuinen Israel voitti useammin kuin Britannia.
 
Tässä seuraan neuvostojen äänestystulosta. ”Yllättäen” avoimimmin homoseksuaalina esiintynyt Sveitsi johtaa ylivoimaisesti.

Tuleekohan tämän jälkeen vielä sitten kansan äänet erikseen, vai onko ne tässä jo mukana?
 
Back
Top